6.6.05

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΛΟΙΠΟΝ...


Για 3η χρονιά στα τελευταία 4 χρόνια (μοναδική εξαίρεση η περσινή -μεταβατική όπως φάνηκε- περίοδος) και για 4η συνολικά στην Α1, η ομάδα μας θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα συμμετέχοντας στους τελικούς. Αναμφισβήτητα πλέον μπορούμε να μιλάμε για μια επιτυχημένη χρονιά της ΑΕΚ. Στην Ευρώπη έκανε το βήμα παραπάνω, φτάνοντας στους 16 και χάνοντας την πρόκριση στους '8' στις ισοβαθμίες την ώρα που ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ & καλύτερο δυναμικό πήγαν πολύ χειρότερα (Siena, Barcelona κλπ). Στο πρωτάθλημα, επιστρέψαμε στη φυσική μας θέση και εκεί που όλοι βλέπαμε πως έπρεπε να είμαστε, δηλαδή τουλάχιστον στον τελικό. Μπορεί η 6η θέση της κανονικής περιόδου και το μέτριο 15-11 να ήταν πολύ άσχημα και κυρίως πλασματικά αφού πληρώσαμε την υπερπροσπάθεια της Ευρώπης, όμως η διπλή ανατροπή κόντρα σε Άρη & Μαρούσι και η θριαμβευτική πρόκριση στον τελικό, αλλάζουν την εικόνα αφού κατέδειξαν πως η ομάδα μας αν μη τι άλλο έχει τσαμπουκά και ψυχολογία νικητή.

Όταν ξεκινούσε η σειρά κόντρα στο Μαρούσι έγραφα πως οι κιτρινόμαυροι των Βορείων Προαστίων ήταν ένα κλικ χειρότεροι από πέρσι, ενώ εμείς είμασταν αισθητά καλύτερη από τη περασμένη σεζόν. Συνεπώς ήταν απόλυτα φυσιολογικό, το δύσκολο 2-0 που αποκλειστήκαμε πέρσι έχοντας πάρα πολλούς τραυματισμούς να δώσει τη θέση του στο φετινό 3-1. Και επειδή διάβασα στα αντικειμενικά ΜΜΕ διάφορα περί των μεγάλων απωλειών που είχαν οι αντίπαλοι μας με τους τραυματισμούς των Popovic & Καράγκουτη, να σημειώσω πως δεν είχα διαβάσει αντίστοιχα σχόλια πέρσι όταν εμείς παίξαμε χωρίς τον βασικό μας σέντερ (Γλυνιαδάκη), το 2ο τριάρι μας (Μισιακό) που προερχόταν από εξαιρετικά ματς με Άρη και έπαιξε μόνο ένα ημίχρονο στον Άγιο Θωμά, και χωρίς το βασικό μας τεσσάρι και στυλοβάτη της άμυνας Quadre Lollis στον 2ο ημιτελικό αφού τέθηκε νοκ-άουτ από χτύπημα του Καράγκουτη στο 3'...

Μπροστά μας είναι για άλλη μια φορά ο Παναθηναϊκός, τον οποίο αντιμετωπίζουμε και με μειονέκτημα έδρας. Τα προγνωστικά σαφέστατα και είναι εναντίον μας. Οι πράσινοι είναι πιο πλήρεις, έχουν το αβαντάζ της έδρας (που θα γίνει ακόμα σημαντικότερο αν τελικά ο ΕΣΑΚΕ μας φιλοδωρήσει με 2 αγωνιστικές για τα ... μη επεισόδια που έγιναν με το Μαρούσι), έχουν την αβάντα των γκρι σε μόνιμη βάση.



Υ.Γ. (1) Αν τελικά φάμε τιμωρία για ότι έγινε (και κυρίως ότι δεν έγινε αλλά γράφτηκε στις αντικειμενικές εφημερίδες), θα μιλάμε για τεράστιο σκάνδαλο.. Που όμως για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, θα είναι αναμενόμενο αφού το έργο το βλέπουμε 4 χρόνια τώρα συνέχεια... 2001/02 στο Περιστέρι, 2002/03 στα Λιόσια, 2003/04 στον Άγιο Θωμά, 2004/05 στο Γαλάτσι, οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούν φιλότιμα να τιμωρείται η έδρα μας.

Υ.Γ. (2) Το 'Βαζέλες-Βαζέλες-Ρουφιάνοι" θεωρήθηκε υβριστικό από τον Λάζαρο Βορεάδη στον 2ο ημιτελικό με αποτέλεσμα να εισπράξουμε μια επίπληξη ... Το "ΠΑΟ γ@μ@ την ΑΕΚ την π@@..." δε θεωρήθηκε υβριστικό από τον ίδιο Λάζαρο Βορεάδη χθες στο ΟΑΚΑ στο ματς με τον Πανιώνιο... Όπως έγραφε και ο Όργουελ στη φάρμα των ζώων, όλα τα ζώα είναι ίσα αλλά μερικά είναι πιο ίσα από τα άλλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: