1.12.05

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

για να πάρουμε προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση αφήνοντας εκτός μάχης τους Σλοβένους μας δίνεται σήμερα στη Hala Tivoli. Βέβαια η δυναμική της πιο παραδοσιακής μας αντιπάλου (την βρίσκουμε απέναντι μας για 3η συνεχή χρονιά και για 4η σε 5 χρόνια) άλλαξε τις τελευταίες μέρες. Προπονητής τους δεν είναι ο Pino Grdovic (που οι παλιότεροι θυμόμαστε από την παρουσία του στον κιτρινόμαυρο πάγκο ως βοηθού του Κρέζο), αλλά ο Smago Sagadin, δηλαδή ο άνθρωπος που ουσιαστικά δημιούργησε την σύγχρονη Olimpija μένοντας στον πάγκο της σχεδόν αδιάλειπτα από το 1985 μέχρι το 2002. Αναμενόμενη αυτή η αλλαγή, αφού οι 'Δράκοι' είχαν 0 στα 4 στην Ευρώπη και 10 σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις.

Έτσι θέλουν να αρχίσουν την ανάκαμψη τους και έχουν την τέλεια ευκαιρία απόψε. Άλλωστε παραδοσιακά οι αλλαγές προπονητών φέρνουν θετικά αποτελέσματα τουλάχιστον σε πρώτη φάση λόγω της ψυχολογικής ανάτασης που δημιουργούν. Σαν υλικό δεν έχουν και πολύ σχέση με το αντίστοιχο περσινό... Μόνο ο Drobnjak που παίζει ελάχιστα με τους Markoishvilli & Ozbolt που δεν παίζουν καθόλου έχουν μείνει. Στηρίζονται στον παλιό μας γνώριμο με πολύχρονη θητεία στο Μαρούσι, τον Jimmy Oliver, τον Evtimov που έχει περάσει κι αυτός από την Ελλάδα, το ανερχόμενο αστέρι του Ισραηλινού μπάσκετ Yotam Halperin, τον Φινλαδό Rannikko και αρκετούς ακόμα ρολίστες όπως οι Scezwyk, Van Der Hare, Poljak.

Από την ομάδα όμως που στάθηκε τόσο καλά για 32' στην Vitoria απέναντι στην Tau και νίκησε την Zalgiris, τώρα που θα υπάρχει στο ρόστερ άλλη μια λύση (Chalmers) δεν είναι παράλογο να περιμένουμε κάτι καλό απόψε που θα μας δώσει μεγάλη ώθηση για την υπόθεση πρόκριση. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε στη Σλοβενία απόψε αλλά αντίθετα έχουμε να κερδίσουμε πάρα πολλά. Στο χέρι μας είναι.

Η προϊστορία :

1997/98 : (Euroleague) Olimpija Ljubljana - A . E . K . 71-74, 65-74

2001/02 : (Euroleague) A . E . K . - Olimpija Ljubljana 97-87, 85-69

2003/04 : (Euroleague) Olimpija Ljubljana - A . E . K . 78-77, 87-91

2004/05 : (Euroleague) A . E . K . - Olimpija Ljubljana 76-75, 66-70.

Υ.Γ. (1) O Lionel Chalmers θα κάνει το ντεμπούτο του απόψε στη Σλοβενία φορώντας τη φανέλα με το 19. Αυτό ίσως να σημαίνει πως δεν θα δούμε στο παρκέ φέτος τον Melniks .

Υ.Γ. (2) Θα ήθελα να ήξερα την άποψη όλων των υπέρμαχων της δημοσίευσης των φωτογραφιών της Λιβαδειάς όταν για παράδειγμα η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε λανσάρει το '170' για να δίνει ο κόσμος ανώνυμα πληροφορίες στην Αστυνομία για θέματα τρομοκρατίας ... Ειδικά μερικών που αρθρογραφούν στη Sportday και κατέβηκαν και υποψήφιοι βουλευτές με τον Συνασπισμό ... Τι ψάχνω κι εγώ τώρα ε ;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχει σχέση ο Ντέμης με τον Μητσοτάκη και έδωσε φωτογραφίες που όλοι είδαμε πριν απο αυτόν.Οποιος δεν έχει να κρύψει κάτι δεν φοβάται.Δεν ενοχοποιείται απο το τίποτα.

haridimos είπε...

Sorry, αλλά δεν είμαι της ίδιας άποψης.
Τι πάει να πει "όποιος δεν έχει να κρύψει κάτι δεν φοβάται".

Δεν είναι θέμα κρυψίματος ή όχι, φόβου ή όχι.

Με τη λογική τη δική σου θα μπορεί το σουπερ-μάρκετ το Σάββατο να σου ζητάει φορολογική ενημερότητα ή βεβαίωση πως δεν είσαι στον 'Τειρεσία' (αφού δε θα έχεις να κρύψεις κάτι).

Ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω...

Και κάποιοι που επικροτούν σήμερα το Ντέμη και τα δωσίματα, είναι από αυτούς που κατηγορούσαν το Ζέπελιν επί των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.