27.1.07

ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΜΠΗΚΑΜΕ


Εξαιρετικά δύσκολη είναι πλέον η συνέχεια της ομάδας αφού κατάφερε κι έχασε και στην Πάτρα (για 2η φορά μάλιστα φέτος...) από τον Απόλλωνα . Αυτή ήταν η 6η ήττα μας στα τελευταία 7 παιχνίδια, με συνέπεια να έχουμε ένα ρεκόρ 5-10 και να είμαστε για τα καλά πλέον στη ζώνη των ομάδων που παλεύουν για την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία. Και οι προοπτικές μας είναι εξαιρετικά δυσοίωνες, αν αναλογιστούμε πως έχουμε χάσει εντός κι εκτός έδρας από όλες τις ομάδες που βρίσκονται από την 10η θέση και κάτω εκτός της ΑΕΛ που κερδίσαμε πριν 15 μέρες, ενώ το πρόγραμμά μας για τη συνέχεια είναι εξαιρετικά δύσκολο....

Το παιχνίδι στο 'Δ.Τόφφαλος' χάθηκε από την αρχή... Οι Πατρινοί έλεγξαν το ρυθμό και είμασταν μόνιμα πίσω στο σκορ, αφού ουσιαστικά σε καμιά χρονική στιγμή δε μπορέσαμε να ανατρέψουμε το σκηνικό, πέρα από κάποιες πρόσκαιρες μειώσεις στη διαφορά που χάναμε. Η απουσία playmaker με καθαρό μυαλό ήταν εμφανέστατη... Ο Adrian Penland που επιφορτίστηκε με το ρόλο του βασικού στο '1', δεν έπεισε σε καμιά στιγμή πως μπορεί να τα καταφέρει, ο Σωτήρης Νικολαϊδης που επιστρατεύθηκε δεν έχει επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό και δε μπορούσε να βοηθήσει όπως αν ήταν καλά, ενώ έκανε και πολλές κακές επιλογές στην επίθεση... Μάλιστα φορτώθηκαν και οι δυο με φάουλ, με συνέπεια να ξεθαφτεί από τον πάγκο ο ξεχασμένος Αθανασούλας για τα τελευταία 1'42"...

Κάτω από τα καλάθια η άμυνά μας θύμιζε παιδική χαρά, με τον Πασχάλη να σκοράρει κατά το δοκούν (πάλι καλά που έχανε τις βολές και η διαφορά δεν αυξήθηκε κι άλλο). Ο Scott μπορεί να είχε 21 πόντους και 10 ρημπάουντ, αλλά τα νούμερα αυτά είναι άκρως παραπλανητικά για την απόδοσή του. Και δε μπορέσαμε για άλλη μια φορά να βρούμε λύση σε άλλον, αφού ο Perkovic ήταν πάλι τραγικός με 2π (2/4 βολές, 0/2 σουτ) και με μηδενική προσφορά στην άμυνα, ο Garma στο ντεμπούτο του εντελώς εκτός κλίματος και φυσικά ο Μάγλος κολλημένος στον πάγκο (δικαίως με βάση τη συνολική του φετινή εικόνα).

Έτσι οι ατομικές προσπάθειες των Πρόδρομου Νικολαϊδη (που ο Αλεξανδρής τον πέρασε στον πάγκο στις αρχές της 4ης περιόδου, βοηθώντας έτσι τους Πατρινούς να ξεφύγουν στο σκορ) & Χρήστου Ταπούτου που ήταν και οι μόνοι που διασώθηκαν δεν έφταναν για να αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως ο Χρήστος με 5/6 σουτ έπαιξε μόνο 20', ενώ ο Νέστορας με 3/11 έμεινε μέσα ολόκληρο το 40λεπτο... Άλλο ένα δείγμα εξαιρετικής διαχείρισης των παικτών από την τεχνική ηγεσία.


Mετά το παιχνίδι οι παίκτες εξέδωσαν ανακοίνωση στήριξης του Αλεξανδρή, όμως το μέλλον του οποίου στον πάγκο μας μάλλον θα είναι βραχύβιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: