12.3.07

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΕΙ...


Το μόνο που μας είχε απομείνει ήταν η πολυετής θετική παράδοση με τον Άρη στην Αθήνα, αφού είχαμε να ηττηθούμε στην κανονική διάρκεια από την περίοδο 1989/90 (επί Jim Jusevic) και γενικά, σε οποιοδήποτε θεσμό, διοργάνωση και φάση από τα -αδιάφορα για μας- playoff του 1991/92 στο Γ.Μόσχος... Μας τέλειωσε κι αυτή λοιπόν, έπειτα από 16 σερί νίκες στην regular season και 18 γενικά σε πρωτάθλημα-Κύπελλο.. Κι έμελλε να τελειώσει το σερί όπως άρχισε... Με το αξέχαστο τρίποντο του Μηνά Γκέκου στο ματς Κυπέλλου στο Μόσχος ξεκίνησε... Με το τρίποντο του Χρήστου Ταπούτου στο φετινό ματς Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ τελείωσε.

Δυστυχώς για μας, το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική μετά το πρώτο 15λεπτο, όταν ο Άρης άρχιζε να γκαζώνει... Ειδικά όταν μπήκαν τα 3 τρίποντα του Scales στις αρχές της επανάληψης, πήρε τέλος η 'σεμνή τελετή'. Για πολλοστή μάλιστα φορά οι παίκτες μας, έμειναν να παρακολουθούν σαν θεατές τους αντιπάλους τους με συνέπεια η διαφορά να οδηγηθεί στα ύψη και να φτάσει το -25... Αυτή ήταν και η πιο βαριά μας εντός έδρας ήττα στην ιστορία από τον Άρη... Ούτε επί Γκάλη-Γιαννάκη δεν είχε καταφέρει να μας διασύρει έτσι εδώ...

O Γκαγκαλούδης δε συνέχισε όπως στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Σωτήρης έκανε κάμποσα μαζεμένα λάθη και κακές επιλογές, ο Κόμματος ήταν και πάλι τραγικός από την περιφέρεια, ο Scott καρικατούρα του καλού του εαυτού αφού δεν μπορούσε να σκοράρει κάτω από το καλάθι με τίποτα (χώρια που πολλές φορές μπερδευόταν κι έχανε τη μπάλα), ο Perkovic πολύ μακριά από τη θετική του πλευρά... Όσο για τους δυο νεοφερμένους που έκαναν ντεμπούτο σε εντός έδρας παιχνίδι μας, ο Grgurevic είχε πάθος, διάθεση και αγωνιστικότητα αλλά δεν είναι κάθε μέρα του Αϊ-Γιαννιού για να κάνει double-double, ενώ ο Felton δεν μπόρεσε να πείσει αφού τα ποσοστά του ήταν χείριστα (2/9 σουτ)... Τουλάχιστον αυτός έχει το ελαφρυντικό των λίγων προπονήσεων (ελέω και της μεσοβδόμαδης αποχής)



Υ.Γ. Από τα επίσημα, δίπλα-δίπλα είδαν το ματς ο πρώην προπονητής μας (και ο μοναδικός που μας οδήγησε σε πρωτάθλημα τα τελευταία 37 χρόνια) Dragan Sakota, αλλά και ο μέχρι πρόπερσι αρχηγός της ομάδας Νίκος Χατζής . Ενημερωτικά ο τελευταίος ουδέποτε χαιρετήθηκε ή χαιρέτησε τον Γιώργο Γαργαρόπουλο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: