18.3.07

ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΟ !!


Διακόπηκε το ματς στην Πάτρα κόντρα στην Ολυμπιάδα, καθώς 5'08" πριν να τελειώσει η πρώτη περίοδος, έπεσε μέσα στο κλειστό δακρυγόνο (και μάλιστα ληγμένο από το 1999,όπως φαίνεται στη φωτο... το δακρυγόνο μάζεψε ο μάνατζερ της ΑΕΚ Κώστας Κώτσης) και οι καπνοί και οι αναθυμιάσεις από τα χημικά οδήγησαν παίκτες & θεατές κακήν κακώς έξω...



Το δακρυγόνο έπεσε πίσω από τον πάγκο μας, όπου βρίσκονταν αμέριμνοι και ήσυχοι περίπου 50 φίλαθλοι μας ...

Μπορεί ο πρόεδρος της Ολυμπιάδας (Μπογονικολός) να ξιφούλκησε ζητώντας την τιμωρία μας, αλλά τόσο το φύλλο αγώνα, όσο και ο κανονισμός του ΕΣΑΚΕ είναι σαφέστατοι... Το ματς θα συνεχιστεί από εκεί που διακόπηκε, μόνο που αυτό δε μπορεί να γίνει σήμερα Κυριακή, αφού δε θα έχει ξεμυρίσει από τα αέρια το κλειστό.

Διαβάστε τις δηλώσεις του διαιτητή αλλά και τον κανονισμό :

Μετά το ματς ο Νίκος Ζαβλανός δήλωσε: "Χωρίς να γίνει το παραμικρό επεισόδιο κι ενώ το παιχνίδι διεξαγόταν κανονικά 5.08' πριν τη λήξη της αναμέτρησης, η αστυνομία αναίτια πέταξε δακρυγόνο σε 50 φίλους της ΑΕΚ, οι οποίοι καθόντουσαν ήσυχα και παρακολουθούσαν το παιχνίδι. Η κίνηση αυτή ήταν αναίτια και υποχρεωθήκαμε να διακόψουμε το παιχνίδι, γιατί το γήπεδο είχε γεμίσει χημικα".

Κάτι ανάλογο γράφει και το φύλλο αγώνα: "5.08' πριν τη λήξη του α' μέρους κι ενώ το σκορ ήταν 10-8 η αστυνομική δύναμη πέταξε δακρυγόνα προς την πλευρά των φίλων του αγώνα της ΑΕΚ, 50 τον αριθμό που καθόντουσαν ήσυχα. Το γήπεδο γέμισε χημικά και αναγκαστήκαμε να διακόψουμε το ματς. Θα ακολουθήσει συμπληρωματική δήλωση".


Άρθρο 29ο
ΔΙΑΚΟΠΗ - ΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

1. Σε περίπτωση κατά την οποία η διεξαγωγή αγώνα δεν άρχισε ή αυτός διεκόπη συνεπεία της ακαταλληλότητας του γηπέδου, εφαρμόζονται τα παρακάτω :

α) Εάν ο αγώνας δεν άρχισε ή διεκόπη, πρέπει να διεξαχθεί την αμέσως επόμενη μέρα στο ίδιο γήπεδο εκτός από την περίπτωση που η επόμενη της διακοπής του αγώνα ημέρα συμπίπτει με παραμονή άλλου επισήμου αγώνα στον οποίο συμμετέχει μία από τις αγωνιζόμενες Κ.Α.Ε στα πλαίσια του Πρωταθλήματος ή του Κυπέλλου Ελλάδος ή των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Στην περίπτωση αυτή η ημέρα και ώρα διεξαγωγής του αγώνα αποφασίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ή το όργανο ή επιτροπή του στο οποίο θα έχει αναθέσει το σύνολο ή μέρος των αρμοδιοτήτων του σύμφωνα με το άρθρο 4 του παρόντος.

β) Εάν ο αγώνας διεκόπη, διεξάγεται σύμφωνα με τα παραπάνω (υπό α) από το χρονικό σημείο στο οποίο διεκόπη και με τα ίδια στοιχεία του Φύλλου Αγώνος.




Y.Γ. Η νίκη του Αιγάλεω στην Λάρισα με την Ολύμπια, αλλά και η νίκη του Μακεδονικού κόντρα στον ΠΑΟΚ μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στις τελευταίες θέσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: