28.3.07

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ - ΑΝΑΣΑ


Παίζοντας όπως έπρεπε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, η ομάδα μας κατάφερε να κερδίσει τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, μπροστά στους κλασσικούς 300-400 πιστούς οπαδούς της. Είχαμε αρκετούς παίκτες-κλειδιά σε καλή κατάσταση : τον Γκαγκαλούδη που σκόραρε 23π και είχε 4ασ, 3κλ, τον Scott που έκανε θραύση κάτω από τη ρακέτα με 20π(10/13 2π) και 2-5ρ, τον Ταπούτο να αλλάζει τη ροή του παιχνιδιού με την παρουσία του (11π, 9ρ) και τον Μάκη Νικολαϊδη να μας κρατάει στην επίθεση στην αρχή με τα 3 σερί τρίποντα.

Μετά από πολύ διάστημα στηριχθήκαμε στην επίθεσή μας και όχι στην προσφιλή τα τελευταία ματς άμυνα ζώνης. Άλλωστε η άμυνά μας ναι μεν περιόρισε κάποιους από τους κυανέρυθρους, αλλά οι Winston Kennedy (σε όλο το 40λεπτο) και Andre Hutson (στο β΄) ήταν ασταμάτητοι και παραλίγο να μας κάνουν τη ζημιά . Και θα τα είχαν καταφέρει αν ο Scott έμενε περισσότερο χρόνο στα αποδυτήρια μετά τον τραυματισμό του στο μάτι -βγήκε στο 28' με το σκορ 61-54 και επέστρεψε στο 34' όταν είχε γίνει 67-70- ή αν δεν έβαζε τις βολές αλλά και το έμμεσο τρίποντο ο Γκαγκαλούδης στα 34.2" που έκανε το 80-78...

Γιατί λίγο νωρίτερα, στο 2'17" πριν την λήξη, με το σκορ 77-74, ο Γιάννης σούταρε τρίποντο στο τέλος της επίθεσης, η μπάλα χτύπησε στεφάνι και ο Scott κανονικότατα πήρε το επιθετικό, σκόραρε και του έγινε και φάουλ, αλλά ο Μαστραφτσής και οι συν αυτώ θεώρησαν πως δεν είχε ανανεωθεί ο χρόνος και ακύρωσαν το καλάθι (και το έμμεσο τρίποντο) που θα κλείδωνε το αποτέλεσμα.

Πλέον οι πιθανότητες υποβιβασμού είναι μαθηματικές, αφού θα πρέπει να χάσουμε και τα 5 ματς που μας μένουν (Ολυμπιακό, @ Ολυμπιάδα, @ Αιγάλεω, ΠΑΟΚ, @ Λάρισα) ενώ ο Απόλλωνας να κερδίσει τρία από τα τέσσερα που έχει (@ Μαρούσι, Μακεδονικό, @ Ολύμπια, Άρη). Πρακτικά πλέον μπορούμε να κοιτάμε και πιο ψηλά, μπας και καταφέρουμε να πλασαριστούμε στην πρώτη οκτάδα και να βγούμε στα playoff .

Δεν υπάρχουν σχόλια: