21.10.07

ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ...


Με το χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το πρωτάθλημα η ομάδα μας... Γιατί αν θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω για να επιστρέψουμε -τουλάχιστον στην 6άδα- δε μπορούμε να χάνουμε με κάτω τα χέρια με ομάδες που μαζεύτηκαν πριν από ένα μήνα και που παλεύουν για τη σωτηρία τους... Η ομάδα έδειξε και στο Αιγάλεω πως είναι σε πτώση μετά τα δυο πρώτα ματς του Κυπέλλου σε Λάρισα και Ρόδο... Γιατί στο Ρέθυμνο είχαμε πάρει την πρόκριση, αλλά για να γίνει αυτό χρειάστηκε και να αυτοκτονήσουν οι γηπεδούχοι και να κάνει το παιχνίδι της ζωής του ο Vasiljevic. Η άμυνα που παίζαμε μέχρι τη Λάρισα και λόγω κεκτημένης ταχύτητας και με Κολοσσό δεν υπάρχει πιά. Πιθανότερη αιτία είναι η απουσία του Δημήτρη Παπανικολάου που είναι τραυματίας (αλλά και του Sy που ήταν 'εκτός' για κάμποσο διάστημα στο ενδιάμεσο και δεν έχει γυρίσει ακόμα πλήρως). Ίσως κι αυτή του Arthur Lee που .. όμως δεν έχω δει ο ίδιος τα ματς και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

Η επιλογή να μείνουμε για 15 μέρες χωρίς βασικό playmaker ακόμα και στις προπονήσεις και να έρθει ο σέντερ λιγότερες από 48 ώρες πριν την πρεμιέρα δυστυχώς αποσυντόνισαν ακόμα περισσότερο την ομάδα. Ανεξάρτητα από αυτό δεν δικαιολογείται η εικόνα της ομάδας μέσα στο παρκέ... Ok, αιφνιδιάστηκε από το Αιγάλεω και τον Jaaber (70 χιλιάρικα κόστισε, και μας έβαλε 25 πόντους παίρνοντας και 11 ρημπάουντ...) στο ξεκίνημα αλλά κατάφερε να ισορροπήσει και να κλείσει το ημίχρονο κοντά στο σκορ. Θα περίμενε κανείς να επιβληθεί στην επανάληψη βασιζόμενη στο μεγαλύτερο βάθος που διαθέτει (στα χαρτιά). Όμως είδαμε την ομάδα μας να παρακολουθεί απλά τους Αιγαλεώτες, που έκαναν πάρτυ από τα 6μ25 (9/25 αυτοί και 3/15 εμείς...), τους Avery - Vasiljevic - Σιούτη να μη δίνουν αθροιστικά ούτε μια ασιστ, να είμαστε τραγικοί στις βολές (18/30, 60%), να κάνουμε πολλά λάθη (7 ο Sasa, 4 ο Κυρίτσης κλπ). Παράλληλα προβλημάτισε η επιλογή να σουτάρουν απ'έξω οι Avery - Κυρίτσης (με 1/7 συνολικά) αντί πχ ο Χατζής με 1/2.

Στα θετικά οι δηλώσεις των Κορωνιού και Δρόσου που έδειξαν πως δεν είδαν άλλο παιχνίδι και η απόδοση των Wesson - Avery . Ο πρώτος είχε 12π-11ρ και ήταν η όαση στους ψηλούς μας, ενώ ο δεύτερος με ελάχιστο χρόνο στην ομάδα ήταν 1ος σκόρερ με 17π.

Πελάτες του Θανάση Σκουρτόπουλου και του Αιγάλεω έχουμε γίνει δυστυχώς... Αν κάποιος μας έλεγε πριν 10 ή και 5 χρόνια, πως θα ανέβαινε στην Α1 το Αιγάλεω, πως θα έπαιζε 3 φορές με την Α.Ε.Κ. και θα την κέρδιζε ισάριθμες φορές, κι ακόμα περισσότερο πως σε όλα τα ματς θα είχε και την εξέδρα δικιά του, θα του βάζαμε ζουρλομανδύα και θα τον στέλναμε στο Δαφνί... Εκεί που ξεκίνησε τη μπασκετική του καριέρα ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τόσο σαν παίκτης πριν να έρθει στην ομάδα μας στα μέσα της δεκαετίας του '80, όσο και σαν προπονητής πριν έρθει για βοηθός του Sakota ... Πέντε νίκες μετρημένες μετράει ο Σκουρτόπουλος στην Α1 σε 20 παιχνίδια και οι τρεις είναι κόντρα σε μας...

To σπίτι μας έκλεισαν όμως και οι άλλοι 2 πρώην Ενωσίτες... 23 πόντους μας έριξε ο Μάκης Νικολαϊδης, που προηγούμενοι & επόμενοι είχαν στο περίμενε για κάμποσους μήνες και τελικά έκριναν πως δεν είχε θέση στην ομάδα, ενώ και οι 8 που μας έβαλε ο Μαγγουνής στο πρώτο ημίχρονο παραλίγο να είναι ατομικό ρεκόρ του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: