2.3.08

ΤΟ ΣΕΡΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ


Δεν μπόρεσε να επιτείνει το σερί της η ομάδα μας, που έμεινε στις πέντε συνεχόμενες νίκες (Κολοσσό, Αιγάλεω, Ολυμπιάδα-εκτός, Άρη, Πανιώνιο) όπως είχε συμβεί και την τελευταία φορά που πετύχαμε κάτι τέτοιο, το 2004/05 (Μακεδονικό-εκτός, ΜΕΝΤ, Ιωνικό, Πανελλήνιο-εκτός, Άρη). Έχασε με 86-78 στη Λάρισα από την ΑΕΛ 1964 ΓΣ και δεν μπόρεσε να μπει ακόμα πιο δυνατά στη μάχη της τετράδας. Όχι πως η υπόθεση είναι χαμένη, αλλά μετά και την νίκη που πέτυχε το Μαρούσι του Μαρκόπουλου μέσα στον ΠΑΟ, θα πρέπει πρώτα να ξεμπερδέψουμε με τις ομάδες που είναι πίσω μας και μετά να κοιτάξουμε για παραπάνω. Το παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανελλήνιο, ομάδα που θα πρέπει να ξεπεράσουμε για να κάνουμε το βήμα παραπάνω, είναι παραπάνω από κομβικό για τη συνέχεια την οποία και θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό. Και είναι και η ευκαιρία να κερδίσουμε επιτέλους και μια ομάδα από αυτές που παλεύουμε για τις ίδιες θέσεις με μεγαλύτερη διαφορά από αυτήν που χάσαμε.... Γιατί στην ισοβαθμία αυτή τη στιγμή υστερούμε και με Άρη (που πάντως έχει ξεφύγει και καθαρίσει ουσιαστικά την 3η θέση), και με Πανιώνιο, και με Αιγάλεω αλλά ακόμα-ακόμα και με τη Λάρισα ενώ και το Μαρούσι μας πήρε εντός και έχουμε να τους παίξουμε στον Άγιο Θωμά..

Το σημείο κλειδί για τον αγώνα στο κλειστό της Νεάπολης ήταν η διακοπή λόγω των επεισοδίων στην εξέδρα. Είναι σχεδόν νόμος πως μια διακοπή δεν ευνοεί ποτέ την ομάδα που ελέγχει το παιχνίδι και βρίσκεται μπροστά. Δυστυχώς αυτό επαληθεύθηκε και στην περίπτωσή μας. Ενώ είχαμε πάρει τον έλεγχο του αγώνα και κλείσει τους γηπεδούχους στην άμυνα ζώνης, έχοντας πάρει κι ένα προβάδισμα περίπου 5 πόντων, μετά την επανέναρξη έπειτα από 20-25', τίποτα δεν ήταν το ίδιο. Ο Καλαφατάκης πρόλαβε να μιλήσει περισσότερο με τους παίκτες του και κατάφερε σε μια χρονιά που έχει ήδη απολυθεί από μια ομάδα, να μας έχει κερδίσει ήδη δυο φορές σε παιχνίδια που πήγαν στο πόντο και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι... Επίσης η ζώνη πήγε στράφι, αφού ο Keys έβλεπε πλέον το καλάθι μας σαν βαρέλι και μας φιλοδώρησε με 9/14 τρίποντα και 42 πόντους. Η μια ανάγνωση λέει πως αν ένας παίκτης είναι σε 'zone' δεν μπορείς να τον μαρκάρεις με τίποτα... Η άλλη όμως σημειώνει πως τα δυο καλύτερα ρεκόρ έξω από τα 6μ25 στο φετινό πρωτάθλημα τα έκαναν οι Newley (8τρ) και Keys (9τρ) κόντρα στη δική μας -μάλλον ανύπαρκτη- περιφερειακή άμυνα.

Οι απώλειες που είχαμε λόγω τραυματισμών-προβλημάτων αποδείχθηκαν καθοριστικές. Κάτω από τα καλάθια έλλειψε ένα δυνατό κορμί σαν του Χαρίση που τράκαρε μεσοβδόμαδα, με συνέπεια Ceranic-Klimavicius να κάνουν πάρτυ με 19π-25ρ αθροιστικά... χωρίς όμως να είμαστε και πάλι άμοιροι ευθυνών αφού μόλις στο τελευταίο δεκάλεπτο σκεφθήκαμε να τους φορτώσουμε με φάουλ. Αν ο Ταπούτος ήταν σε θέση να αγωνιστεί τότε θα μπορούσαμε να διασπάσουμε τη ζώνη με τις διεισδύσεις και τα εύκολα καλάθια που μπορεί να προσφέρει ο πιο φορμαρισμένος και ποιοτικός Έλληνας παίκτης μας. Θα μπορούσαμε να πάρουμε λύσεις και με τα μακρινά σουτ του Χατζή, αλλά δεν είναι και απόλυτα σίγουρο πως θα τον χρησιμοποιούσε ο Αγγέλου ακόμα και αν ήταν 100% έτοιμος.

Δείτε τα στιγμιότυπα από ΕΡΤ


Και ένα κομμάτι από το συνδρομητικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: