3.12.08

ΧΡΕΗ, ΧΡΕΗ, ΧΡΕΗ...


..."Τράπεζα" αντίστοιχη με τον Φιλίππου αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα και ο Δρόσος στο πέρασμά του στην ΑΕΚ...
Μια το φέσι με τον Pavic, μια αυτό με τα πρόστιμα στον ΕΣΑΚΕ (που πάντως πληρώθηκαν - νομίζω από τον Τζιβελέκη), τώρα έχουμε άλλο ένα 100ρικο χρέος στο ΟΑΚΑ.
Βαρέθηκα να διαβάζω στα ΑΕΚορεπορτάζ πως ο Δρόσος πλήρωνε κανονικά και δεν άφησε χρέη...
Αυτό που βλέπουμε όμως από το καλοκαίρι και μετά μάλλον τους διαψεύδει.
Όπως διέψευσε και τα ρεπορτάζ 10+ χρόνων περί "Τράπεζας Φιλίππου", που όμως δεν τα είδε ποτέ η έγκριτη κατά τα άλλα Ωρα των Σπορ, σε αντίθεση με αυτά της περιόδου Δρόσου τα οποία και τα καλοβλέπει.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε παλαιότερα δημοσίευματα αλλά και σε δικά σου posts είχα δεί ότι η "διοίκηση Δρόσου" δεν άφησε χρέη σε παίκτες (πλήν S. Pavic).
Εάν αυτό ισχύει, τότε δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο περυσινός επενδυτής για χρέη της τάξης των 100 χιλ €, όταν - θεωρητικά* - κατέβαλλε 3 εκατ. € χωρίς να έχει ούτε μια μετοχή!!!???!!!

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει διοίκηση. Η τωρινή είναι έκτακτης ανάγκης και μόνο συγχαρητήρια της αξίζουν για την παρρησία της.

Η λύση είναι η οριστική αλλαγή διοίκησης/ιδιοκτησίας, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου όπως έχω ξαναγράψει σε σχόλιά μου στο ιστολόγιό σου, αρκεί οι διαδικασίες να ξεκινήσουν από τώρα και να βολιδοσκοπηθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι.

Χρέη 100 χιλ €, όταν γίνονται πρώτο θέμα, "μικραίνουν" ανυπόφορα την ΑΕΚ σε επίπεδα μικρής συνοικιακής ομαδούλας.

Στέλιος

Υ.Γ. * Το θεωρητικά είναι γιατί, πρώτον, δεν ξέρουμε τα χρήματα που πραγματικά διέθεσε ο περυσινός επενδυτής και, δεύτερον, γιατί δεν είδαμε ποτέ αυτά τα χρήματα να παίζουν στο παρκέ.

haridimos είπε...

Ναι, αυτό είναι σωστό, πως το καλοκαίρι βγήκε ο ΠΣΑΚ και μας εμφάνιζε "καθαρούς" από χρέη στην τρέχουσα περίοδο. Όμως κάτι δεν πάει καλά στο θέμα... Όταν συζητούσε ο Ταπούτος με τον Δρόσο το Σεπτέμβρη, τα ρεπορτάζ έγραφαν πως ο Δρόσος του πρότεινε να πάρει τα χρωστούμενα μαζί με αυτά που θα προβλέπει το συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ. Θεωρητικά όμως δεν θα έπρεπε να χρωστάμε στον Ταπούτο.

Χθες έγινε ΔΣ της ΚΑΕ, αποφασίσανε να πάνε για ΓΣ στις 17/12, και το ρεπορτάζ του Νικολάου στο basketblog, λέει πως υπάρχουν περίπου 200,000 χρέη σε περσινούς παίκτες ενώ φέρονται να είναι εξοφλημένοι..

Διάβασε τις δηλώσεις του Λαμπρόπουλου :
Ο κ. Λαμπρόπουλος δήλωσε προς το basketblog.gr: "Η απόφαση για την έκτακτη γενική συνέλευση σε μείζονα βαθμό θα αφορά στα πεπραγμένα της διαχείρισης της ΚΑΕ από τον κύριο Δρόσο. Εως σήμερα έχουμε διαπιστώσει ότι η ΑΕΚ οφείλει 102.000 ευρώ στο ΟΑΚΑ, 64.000 στον ΕΣΑΚΕ, 102.000 στον Πάβιτς και περίπου 200.000 σε αθλητές παρότι αυτοί φέρονται εξοφλημένοι βάσει των συμβολαίων που έχουν κατατεθεί στη Λίγκα".

Ο κ. Λαμπρόπουλος είπε ακόμη: "Από τις 30 Ιουνίου 2008 απαντώντας ο κ. Δρόσος με εξώδικο επιστολή στον βασικό μέτοχο της ΚΑΕ, δεσμεύθηκε ότι θα εξοφλήσει τις οφειλές του αφήνοντας αιχμές για την προηγούμενη διοίκηση. Ο ίδιος ο κύριος Δρόσος με δηλώσεις του προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεσμεύτηκε ότι θα καλύψει όλες τις υποχρεώσεις του. Μέχρι κι αυτή τη στιγμή, όμως, ο κύριος Βασίλης Τζιβελέκης, πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ και συνέταιρος του κυρίου Δρόσου εξακολουθεί να κρατά τα βιβλία της ΚΑΕ ΑΕΚ, δίχως να έχει ενημερώσει για τις εγγραφές που έχουν γίνει την προσωρινή διοίκηση της ΚΑΕ. Για τον λόγο αυτό θα κληθεί να μετάσχει στην γενική συνέλευση των μετόχων, προκειμένου να μας ενημερώσει για τα πεπραγμένα της διαχείρισης Δρόσου και για το πώς σκέφτεται να εξοφλήσει τις οφειλές αυτές".
http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=16564&Itemid=204

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε, ευχαριστώ.

Όμως επιμένω.

Δεν πρέπει να κοιτάμε να κερδίσουμε "πόντους" έναντι του περυσινού επενδυτή, αλλά να δούμε πως θα οδηγήσουμε την ΑΕΚ σε οριστική έξοδο από το τέλμα. Μακάρι η έκτακτη γενική συνέλευση να εξουσιοδοτήσει τη διοίκηση να αναζητήσει νέο ιδιοκτήτη και να προετοιμάσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να μην αναλωθεί σε "Δροσολογία".

Επιπλέον, ακόμη και εάν είναι σωστά τα στοιχεία του νομικού συμβούλου της ιδιοκτησίας, ο Δρόσος φαίνεται ότι μας "χάρισε" περίπου 2,5 εκατ. € (ή και παραπάνω σύμφωνα με τα λεγόμενά του) την περυσινή χρονιά, αφού δεν είχε πάρει ούτε μια μετοχή!!! Αυτό είναι το πραγματικά παράξενο/καινοφανές/«τρελό», δεν συμφωνείς;;; Εάν ο ιδιοκτήτης δεν νοιάζεται για την επένδυσή του γιατί να νοιάζεται αυτός που έχει ανταγωνιστικό μαγαζί;;;

Εάν είναι έτσι τα πράγματα, θα έπρεπε να του πούμε και ευχαριστώ για τη "γενναιοδωρία" του!!!

Στέλιος

haridimos είπε...

Σίγουρα ο Δρόσος δεν ευθύνεται για το οικονομικό τέλμα στο οποίο βρίσκεται η ομάδα σήμερα. Απλά διαχειρίσθηκε για ένα χρόνο την ΚΑΕ, και παρά τα όσα βγαίνουν σιγά-σιγά στη φόρα, άφησε λιγότερη καμμένη γη από τους προκατόχους του.

Η σημερινή διοίκηση είναι ευτυχία για την παρούσα συγκυρία. Από ότι διάβασα ξεχρέωσε τον Μπούρα και τον Παντελιάδη δίνοντας τα 20-25 χιλιάρικα που είχαν οδηγήσει σε μερική κατάπτωση της εγγυητικής .

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε, θα ξαναπροτείνω η ΠΑΕ να βάλει "καπέλο" 2-5 ευρώ στα εισιτήρια κάποιων μεγάλων μάτς (π.χ. ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ) και αυτά τα έσοδα να πάνε στην ΚΑΕ για την απόκτηση ενός σέντερ-σκόρερ ή για την αποπληρωμή περασμένων οφειλών, ώστε να μη διαταραχθεί η φετινή πορεία της ομάδας από δικαστικές περιπέτειες.
Θεωρώ ότι η ομάδα είναι ενιαία για τους φιλάθλους και με την κατάλληλη διαφήμιση θα μαζευτούν αρκετά χρήματα στο ταμείο της ΚΑΕ.
Τα επόμενα βήματα θα πρέπει επίσης να είναι συντονισμένα (γήπεδο/α, εισιτήρια διαρκείας, internet-pay per view-TV, merchandising, αθλητικό υλικό κ.λ.π.). Η ΑΕΚ έχει πολλά τμήματα και δύο από αυτά (ποδόσφαιρο και μπάσκετ) έχουν σημαντική αναγνωρισημότητα στην Ευρώπη. Στόχος πρέπει να είναι η κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ζώντας στο εξωτερικό, θεωρώ ότι αυτό δεν είναι "όνειρο θερινής νυκτός" αλλά απλώς το αποτέλεσμα καλού προγραμματισμού από εμπνευσμένες διοικήσεις.

Στέλιος

haridimos είπε...

ίσως θα ήταν καλύτερα να έπαιζε μερικά φιλικά ματς στο Σπόρτιγκ με τα έσοδα να πηγαίνουν γι'αυτό το σκοπό.
Άλλωστε το κόστος χρήσης του γηπέδου είναι ανεξάρτητο από τα πόσα ματς θα δώσουμε (νομίζω)