5.4.09

ΝΙΚΗ ΜΕ ΠΑΟΚ & ΔΙΑΦΟΡΑ



Έστω κι αν είχαμε θρίλερ στα τελευταία λεπτά, καταφέραμε και να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ, αλλά και να υπερκαλύψουμε τη διαφορά που είχαμε χάσει στην Πυλαία, κι έτσι να παραμένουμε για τα καλά στο κυνήγι της εισόδου στα playoff . Με τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, έχουμε 11 νίκες την ώρα που ΠΑΟΚ & Κολοσσός είναι στις 10, με τους οποίους και υπερτερούμε σε περίπτωση ισοβαθμίας. Αν δεν είχαμε αυτοκτονήσει στο προηγούμενο ματς με την Ολύμπια, τώρα θα μπορούσαμε να κλειδώσουμε την οκτάδα μέσα στην Καβάλα. Τώρα, εξακολουθούμε να διατηρούμε τις ελπίδες μας, αλλά μόνο με νίκη στην έδρα των νεοφώτιστων, αφού στα επόμενα ματς με Μαρούσι εκτός και Παναθηναϊκό εντός, ένα ροζ φύλλο αγώνα θα συνιστά υπέρβαση..

Για άλλο ένα παιχνίδι στηριχθήκαμε στην πληθώρα λύσεων που έχουμε έξω από τα 6μ25. Τελειώσαμε τον αγώνα με 18/32 τρίποντα (είχαμε 11/18 στο ημίχρονο) και από εκεί κόβαμε τον αέρα στον ΠΑΟΚ όποτε πλησίαζε στο σκορ. Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το δραματικό, ως προς τη διαφορά φινάλε, αν επιδεικνύαμε στοιχειώδη σοβαρότητα... Γιατί με το σκορ στο 90-76 στο 37'34" και 92-78 στο 38'07" το να φτάνεις να παίζετε το +8 στο τελευταίο δευτερόλεπτο συνιστά αρνητικό κατόρθωμα... Η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης φάνηκε και από το αχρείαστο φάουλ του Παπανικολάου πάνω στον Κυρίτση στα 1.9" (ο Δημήτρης νόμιζε πως δεν είχαμε συμπληρώσει τα 4).

Ευτυχώς, η παρουσία του Κυρίτση στο παρκέ στα τελευταία λεπτά, αποδείχθηκε σημαντικό ατού στα χέρια μας. Κάτι όχι και τόσο περίεργο, αφού το είχαμε διαπιστώσει και πέρσι σε όλη τη σεζόν, όταν φορούσε τη φανέλα μας, πως πάθαινε κάτι στο τέλος των αγώνων. Τώρα παρά τους 32 πόντους του, ήταν αυτός που έκανε το λάθος που οδήγησε σε ένα κλέψιμο του Travon και εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό του ίδιου έπειτα από ασιστ του Thompson. Αλλά κυρίως ήταν αυτός που έχασε την κρίσιμη βολή στο τέλος -ενώ μετρούσε 15/15 μέχρι εκείνη την ώρα- αφήνοντας το σκορ στο +8..

Ο παίκτης όμως που μας οδήγησε στη νίκη ήταν αναμφισβήτητα ο Istvan Nemeth. Στο καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα μας, ο Ούγγρος ήταν πραγματικά ασταμάτητος... Είχε 7/9 τρίποντα, 7/8 βολές, 3/3 δίποντα και συνολικά 34 (τριάντα τέσσερις) πόντους, μαζί με 2 ασιστ & 1 κλέψιμο. Δεν μπορεσαν να τον ανακόψουν με κανένα τρόπο οι αντίπαλοι, και ήταν μια διαρκής απειλή για το αντίπαλο καλάθι.

Πολύ καλή όμως ήταν και η παρουσία του Δορκοφίκη, που σημείωσε 17 πόντους με καλά ποσοστά, μέσα κι έξω από τα 6μ25, ενώ κατέβασε και 5 ρημπάουντ. Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλες τις νίκες μας φέτος είχαν καλή απόδοση ή ο Περικλής (8π με Κολοσσό, 13π με Πανιώνιο, 18π στα Τρίκαλα, 10π με Λάρισα, 15π στην Κυψέλη, 17π τώρα με ΠΑΟΚ) ή ο Χρήστος (13π με Αιγάλεω, 9π με Καβάλα, 11π σε Πανελλήνιο). Εξαίρεση τα παιχνίδια με την Ολύμπια & τα Τρίκαλα στα Πατήσια..

Σημαντικό παράγοντα στην κατάκτηση της νίκης και της διαφοράς, έπαιξαν και οι τρεις παίκτες που έχουμε για τη θέση του playmaker. Ο DJ μπορεί να μην σκόραρε κατά βούληση όπως πχ με τον Άρη, αλλά είχε 9 ασιστ, 2 κλεψίματα και κανενα λάθος στο ενεργητικό του. Ο Κυριακόπουλος δεν έθελξε με την απόδοσή του, αλλά δεν ήταν κακός. Και τέλος ο Βασιλόπουλος, έβαλε δυο κρίσιμα τρίποντα και μοίρασε και 3 ασιστ.

Υ.Γ. Αν λείπανε και οι ανεγκέφαλοι που οδήγησαν στην προσωρινή διακοπή (και πάλι στην ανάπαυλα μεταξύ 3ης και 4ης περιόδου) όλα θα ήταν καλύτερα... Μάλλον πρέπει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες ώστε να μην παίξουμε στο Σπόρτιγκ το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική ...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τη νίκη.

Τα τρίποντα δεν είναι από τύχη όταν τα βάζουν οι συγκεκριμένοι παίκτες. Θα ήταν τύχη εάν τα έβαζε ο Andersen ή ο Αντωνάκης (από καραμπόλα στον πάγκο). Ο κόουτς, δυστυχώς για ακόμη μια φορά, δεν κατάφερε να ηρεμήσει την ομάδα και να διατηρήσει τις διαφορές που πήρε στη διάρκεια του μάτς. Επίσης, ενώ λέμε από την αρχή της χρονιάς ότι πρέπει να μοιράζει τον χρόνο ώστε να υπάρχει πάντα μέσα στο παρκέ ένας εκ των D.J. και Nemeth, αφήνει πολλά λεπτά εκτός και τους δύο, όπως και τον Bryant.
Μπορεί στην αρχή της χρονιάς να ήταν λογική κίνηση για να αντισταθμίσει την έλλειψη προετοιμασίας, δεν δικαιολογείται όμως στο β' γύρο και ήδη μας στοίχισε με ανόητες ήττες.

Στη συνέχεια, είναι πιθανό η ομάδα μας να κάνει τρείς νίκες και ο Πανιώνιος τρείς ήττες στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια; That's the question.

Κατά τα λοιπά, έχει σημασία η έβδομη θέση, λόγω του τηλεοπτικού bonus των 50 χιλ. € (μήπως και καλύψουμε κανένα πρόστιμο δηλαδή).

Καλή συνέχεια,

Στέλιος

Υ.Γ.1. Ο Κυρίτσης έχει θέση στην ΑΕΚ του χρόνου όπως και ο Τσιάρας, εάν ο ΠΑΟΚ εξακολουθήσει να έχει οικονομικό πρόβλημα.

Υ.Γ.2. Α, ρε κόουτς. Ο G. Shermadini αποτελούσε πραγματικό φόβητρο και είxε εναντίον της Ολύμπιας 12 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ με 50% στα δίποντα και 100% στις βολές. Αν τον είχες πάρει τον Σεπτέμβρη, αντί να δηλώνεις ότι είναι επένδυση για τους "πράσινους" και ανέτοιμος για εμάς(!), μπορεί να είχαμε πάρει και εμείς τουλάχιστον τα ματσάκια με ΑΕΛ και Ολύμπια και τώρα να κοιτάζαμε για παραπάνω από εξάδα και όχι για διακοπές.

haridimos είπε...

Όπως είδες δεν θα έπρεπε να κοιτάμε τον Πανιώνιο αλλά τους Κολοσσό-ΠΑΟΚ που μας βάλανε από κάτω πλέον και μείναμε εκτός οκτάδας...