12.4.09

ΗΤΤΑ ΚΙ ΑΝΤΙΟ ΟΚΤΑΔΑ...

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση... Πριν δυο αγωνιστικές πήγαμε στη Λάρισα να αντιμετωπίζουμε την ουσιαστικά σωσμένη Ολύμπια (αφού της αρκούσε και η νίκη με την ήδη πεσμένη ΑΕΛ για να το κάνει και μαθηματικά), που ήταν και μισοδιαλυμένη αφού είχαν φύγει οι Αμερικανοί, καταφέραμε να χάσουμε και ουσιαστικά μείναμε εκτός επτάδας. Τώρα πήγαμε στην Καβάλα, να αντιμετωπίσουμε την επίσης ουσιαστικά σωσμένη Καβάλα -καθώς οι πιθανότητες να περάσουν τις 7 νίκες τόσο το Αιγάλεω όσο και τα Τρίκαλα είναι από απειροελάχιστες έως μηδαμινές- και καταφέραμε να υποστούμε την πιο βαριά ήττα μας από νεοφώτιστη επαρχιακή ομάδα στην ιστορία μας, και παράλληλα να αποχαιρετήσουμε ΚΑΙ την οκτάδα με τα playoff .

Γιατί την ώρα που εμείς γκελάραμε για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς κόντρα σε χειρότερο αντίπαλο, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως δεν μπορούμε να σταθούμε όπως πρέπει σε ματς όταν έχουμε την ταμπέλα του φαβορί, ο Κολοσσός έκανε παρέλαση στην Λάρισα κόντρα στην παντελώς αδιάφορη Ολύμπια (χάρη στην δική μας ήττα εκεί..) κι έχει στη συνέχεια να πάει στην επίσης παντελώς αδιάφορη Καβάλα (χάρη σε μας βέβαια) και να υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ στη Ρόδο ενδιάμεσα... Έναν ΠΑΟΚ που κέρδισε τον μπλαζέ Παναθηναϊκό που κοιτάζει το Final4 του Βερολίνου, με συνέπεια πλέον οι βλέψεις μας για κάτι παραπάνω από την 9η θέση είναι μόνο μαθηματικές...

Γιατί στη συνέχεια, έχουμε εκτός έδρας το Μαρούσι που μετά τη νίκη του στην Κυψέλη πάει καρφωτό για τέταρτη θέση και δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να περιμένει να σπάσουμε εμείς το σερί των 7 νικών που έχει... Ενώ την τελευταία αγωνιστική φιλοξενούμε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν νομίζω πως θα παίξει όπως με τον ΠΑΟΚ γιατί πολύ απλά θα θέλει να διασκεδάσει τις εντυπωσεις και δεν γίνεται να κάνει δυο σερί γκέλες... Την ίδια ώρα θα γίνει το Κολοσσός - ΠΑΟΚ τη Μ.Τετάρτη και τα Καβάλα - Κολοσσός & ΠΑΟΚ - Λάρισα την Τετάρτη του Πάσχα. Οι Ροδίτες λογικά θα τελειώσουν με 13 νίκες και οι Θεσσαλονικείς με 12. Εμείς θα μείνουμε στις 11 και στον καναπέ μας για τα playoff...

Κι όμως τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά χθες... Μέχρι να γίνει η διακοπή του αγώνα λόγω της πτώσης τάσης στο ρεύμα, η ομάδα μας είχε τον έλεγχο και προηγείτο με 15-19 στο δεκάλεπτο... Μετά τη διακοπή όμως, οι παίκτες μας ξέχασαν να μπουν στο γήπεδο... Δεχθήκαμε 22 πόντους βάζοντας μόλις 5, πήγαμε στα αποδυτήρια με -13 και στην επανάληψη η διαφορά εφτασε και τους 20 πόντους... Με τον Δορκοφίκη άποντο, τον DJ επίσης ουσιαστικά αποντο (2π) και χωρίς τις ασιστ του ματς με ΠΑΟΚ, οι επιθετικές μας λύσεις ήταν περιορισμένες... Δεν βγήκαν και τα τρίποντα (δεν είναι κάθε μέρα του Αϊ-Γιαννιού) και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος..

Πάλι καλά που στο τέλος χαλάρωσαν οι γηπεδούχοι και περιορίσαμε την αναγραφή στα μαύρα κατάστιχα μόνο στο γεγονός πως ήταν η πιο βαριά μας ήττα από νεοφώτιστη επαρχιακή ομάδα... Για την ιστορία, η πιο βαριά μας από νεοφώτιστη γενικά ήταν το 94-77 από τον Σπόρτιγκ στα Πατήσια το 1994/95, η πρώτη μας ήττα από νεοφώτιστο το 69-64 από τον Ολυμπιακό το 1968/69, η πρώτη από νεοφώτιστο στην επαρχία το 74-72 από τον Απόλλωνα στην Πάτρα το 1976/77, ενώ η πιο βαριά μέχρι τώρα εκτός έδρας ήττα από νεοφώτιστο στην επαρχία το 91-79 (12π) το 1980/81 από τον ΓΣ Λάρισας..

Δεν υπάρχουν σχόλια: