7.9.10

ΣΧΗΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ


Μπορει να μην ξέρουμε σε ποιο γήπεδο θα παίζουμε φέτος, αν θα πάρουμε μέρος στο Κύπελλο (που αντιμετωπίζουμε εντός -που άραγε;- το Περιστέρι σε δυο βδομάδες), αν θα πάρουμε το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 (η κλήρωσή της οποίας θα γίνει την Δευτέρα), αλλά το ρόστερ μας έχει αρχίσει να σχηματοποιείται...

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της απόκτησής Grundy από τον Κουκουράβα και τη σημερινή από την ΚΑΕ ΑΕΚ, το ρόστερ μας αποτελείται από :

Guards :
Anthony Grundy (31, 1μ91)
Rodrigue Mels (25, 1μ91)
Χρήστος Μαρίνος (21, 1μ86)
Βαγγέλης Τζόλος (19, 1μ90)
Άγγελος Μάτος (18, 1μ91)
Forwards :
Μάκης Νικολαϊδης (32, 2μ00)
Lamont Mack (23, 2μ01)
Περικλής Δορκοφίκης (30, 2μ05)
Άκης Καλλινικίδης (33, 1μ97)
Τάσος Αντωνάκης (18, 2μ03)
Centers :
Κώστας Τσαπρούνης (18, 2μ10)

Περιμένουμε ακόμα τον βασικό playmaker (πιθανότερος ο Eddie Shannon 33, 1μ80) και τον backup (μάλλον ο Σάκης Καρύδας 31, 1μ85), τον Δήμο Ντικούδη (33, 2μ06) στους ψηλούς και φυσικά τον βασικό σέντερ (μια που Δήμος & Πέρι μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο του backup) ..

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα στις θέσεις 2-3-4 φαινόμαστε γεμάτοι . Στο '1' περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με Shannon-Καρύδα και η επιλογή στο '5' θα είναι σημαντικότατη ... Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα τα σενάριο δανεισμού του Shermandini ή θα πάμε για Αμερικανό . Πάντως πέρσι η Α1 διαμορφώθηκε από τους δανεικούς σέντερ του Ολυμπιακού που άλλαξαν επίπεδο στις ομάδες που πήγαν.. ο Βουγιούκας στον Πανελλήνιο και ο Erceg στον Πανιώνιο ..

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ο Καρύδας είναι καλός για backup στο "1", στο οποίο μπορεί να παίξει και ο Grundy για λίγο.

Το ζήτημα, όμως, είναι να έχει γίνει έρευνα στην αγορά γιατί εάν αποκτηθεί δεύτερος αμερικανός για point-guard (Shannon, Wise ή άλλος), οι επιλογές για καλό πεντάρι περιορίζονται στην κοινοτική αγορά. Η κοινοτική αγορά είναι μεγάλη, αλλά για βασικό πεντάρι δύσκολα να βρεθεί καλή και οικονομική λύση, πλήν δανεισμού (π.χ. Shermadini). Κάπου διάβασα ότι ο Σούμποτιτς ανέφερε ότι του ζητήθηκε από τον Μηνά να πεί την γνώμη του για παίκτες που έπαιξαν στην Adriatic League. Εκεί δε βλέπω λύσεις προσιτές. Εάν παρόλα αυτά έχουμε χρήματα θα προτιμούσα L. Zoric, αν και με τη συμμετοχή του στην εθνική Κροατίας θα έχει ανέβει και άλλο το κασέ του ...
Εναλλακτικά, υπάρχουν ταλέντα, αλλά είναι είτε άπειροι (για βασικοί) είτε ακριβοί (π.χ. L. Adric). Επίσης, εάν ακόμη του χρωστάμε και είναι να ζήσουμε τα περυσινά, καλό θα ήταν να φέρουμε τον S. Pavic.

All in all, θα προτιμούσα κάπως έτσι το ρόστερ:

1. J. Wise*, Σ. Καρύδας, Χ. Μαρίνος.
2. A, Grundy, R. Mels, Β. Τζόλος.
3. Μ. Νικολαϊδης, Α. Καλλινικίδης.
4. L. Mack, Π. Δορκοφίκης, Τ. Αντωνάκης.
5. L. Zoric (S. Pavic), Δ. Ντικούδης, Τσαπρούνης.

Στέλιος

* Προτιμώ τον Wise από τον Shannon, όχι μόνο λόγω του video που είδα και με εντυπωσίασε, αλλά κυρίως λόγω ύψους, ηλικίας, φιλοδοξίας και εκρηκτικότητας. Εάν έχουμε κανονικό backup στον άσσο (Καρύδας), δε χρειαζόμαστε απαραίτητα μονοδιάστατο playmaker.

haridimos είπε...

Οπως το βλέπω τώρα πάντως, ίσως να σκέφτονται να κοπεί ο Μακ και να πάρουν κάνα Αμερικανό σέντερ στα ιδια λεφτά..

Παντως σίγουρα, αν κλείναμε τον Πάβιτς θα ήταν τεράστια ανάσα για το ταμείο ...

Ανώνυμος είπε...

Για την περίπτωση Mack που αναφέρεις, εάν είναι να τον "κόψουν", ας "ψωνίσουν" από τον μάνατζερ του Grundy.

Από ότι είδα έχει διαθέσιμο τον Michael Washington (2.06), ελπιδοφόρο, δυναμικό τεσσάρι που μπορεί να παίξει και στο πέντε (αν και δε φαίνεται να έχει κινήσεις με πλάτη). Είδα κάτι video και φαίνεται καλός ριμπάουντερ και τελειώνει καλά τις φάσεις.

Γενικά, τεσσαροπεντάρι θα ήταν πιο καλή λύση, εάν είναι να αποκτηθεί light βασικό πεντάρι. Ειδάλως, ας μείνει ο Mack. Σίγουρα θα είναι καλύτερος και πιο σταθερός εφέτος.

Στέλιος

haridimos είπε...

Yπάρχουν και ο Σαρικόπουλος με τον Ascrabic από το Μαρούσι...

Ανώνυμος είπε...

Έχεις πληροφόρηση για τους "παίκτες" του Αμαρουσίου?

Στέλιος

haridimos είπε...

o Μπατής έκλεισε ήδη στον Πανιώνιο.

Βέβαια μετά από τη σημερινή πόρτα που φάγαμε από την ΕΕΑ, οι παικτες του Αμαρουσιου ειναι το τελευταιο που θα έπρεπε να μας απασχολεί ..