22.9.10

ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ



Ο αγώνας με το Περιστέρι αντιμετωπίστηκε ως τυπική υποχρέωση, ώστε να μην έχουμε τα περσινά ρεζιλίκια . Αυτό όντως το αποφύγαμε, όμως ή ήττα με 57-87 είναι η 2η μεγαλύτερή μας στη διοργάνωση, μετά το 116-75 από τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό του 1989 στο Αλεξάνδρειο ... Δε θα μπορούσε πάντως να ήταν μικρότερη η έκταση της ήττας, αφού ναι μεν βγήκαν τα δελτία στους ξένους και παραταχθήκαμε όσο πιο πλήρεις γινόταν στο παρκέ (αφού ο Grundy αναμένεται τον Οκτώβρη, ενώ ο Μαρίνος δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού-οσφυαλγία), όμως ο Μηνάς Γκέκος επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει ούτε δευτερόλεπτο τους Shannon, Mels, Mack, Castle που ήρθαν τις τελευταίες μέρες και είχαν από λίγες έως ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια τους.

Ετσι με τέσσερις από τους σημαντικότερους παίκτες μας στον πάγκο, παίζοντας δηλαδή χωρίς τον βασικό και τον backup playmaker, τον backup shooting guard και το βασικό μας τεσσαροτριάρι, και φυσικά χωρίς σέντερ αφού δεν έχουμε αποκτήσει ακόμα, οι λύσεις μας ήταν περιορισμένες . Οι τρεις αρχηγοί προσπάθησαν όσο μπορούσαν : ο Μάκης έδειξε πως δεν επηρεάστηκε από τη μεταφορά της γραμμής του τρίποντου στα 6μ75 και ήταν η πιο αξιόπιστη επιθετική μας επιλογή, ο Άκης με το γνωστό του πάθος, και ο Περι με τις βοήθειες στην επίθεση παρά το γεγονός πως ήταν φανερά ανέτοιμος .

Από εκεί και πέρα, ο Darko Cohadarevic -που ήταν ο μοναδικός ξένος που έβαλε στο παρκέ ο Γκέκος- στο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία . Έχει καλή κίνηση, είναι δυνατός - δεν είναι όμως σέντερ αλλά τεσσάρι . Και μάλλον εμφανίστηκε πιο βαρύς από ότι τα video στο youtube .

Σε ότι αφορά τους νέους, ο Βαγγέλης Τζόλος που επωμίστηκε το ρόλο του βασικού playmaker ναι μεν δεινοπάθησε από τον σαφέστατα εμπειρότερο King, έδειξε όμως δείγματα ταλέντου στο παιχνίδι του . Και σίγουρα ήταν πιο ξεκούραστος από τους Αντωνάκη, Κοκκινόπουλο, Τσαπρούνη που είχαν αγωνιστεί και χθες με το εφηβικό . O τελευταίος πάντως πρέπει να δυναμώσει αρκετά για να σταθεί στην Α1..


Στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται το τμήμα μπάσκετ, οποιοδήποτε βήμα μπροστά σε σχέση με πέρσι είναι θετικότατο . Δυστυχώς η Α.Ε.Κ. (σε όλα τα επίπεδα/τμήματα) μας έχει αναγκάσει να κατεβάσουμε τις απαιτήσεις μας στο ελάχιστο . Έτσι το ότι φέτος συμμετείχαμε στο Κύπελλο και δεν αποκλειστήκαμε χωρίς να εμφανιστούμε όπως πέρσι είναι κέρδος . Κέρδος είναι και το γεγονός πως το σορτσάκι μας είχε σπόνσορα *, κέρδος ήταν και πως εκδόθηκαν εισιτήρια για το παιχνίδι (άρα όντως έχουμε φορολογική ενημερότητα) . Θετικό και το ότι είχε γίνει η διαγράμμιση για τα 6μ75 .

*Είναι η μπύρα VIRU - Εσθονικής προέλευσης και ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα είναι η Modello Group

Ηταν στο φεστιβάλ μπύρας στο ΣΕΦ που τέλειωσε πρόσφατα
Είναι χορηγός αγωνιστικής μοτο-ομάδας Suzuki Alstare

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε, ευχαριστώ για την ανάλυση και τις φωτό.

Αφού ο Μηνάς δεν αντιμετώπισε το παιχνίδι σοβαρά, θα τον ακολουθήσω και εγώ.

Ο Darko Φαίνεται όντως με πολλά κιλά. Παράξενο για παίκτη που έχει κάνει πλήρη προετοιμασία με την Trefl, ενώ δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός.

Ελπίζω τα παραπανίσια κιλά να μη δείχνουν αδιαφορία από μέρους του (όπως και από τον Πέρι). Από την άλλη, ακόμη και έτσι, σε μάτς-βατερλώ, έβαλε 11 πόντους απέναντι σε θεωρητικά καλούς αμυντικούς.

Ο Mack στις φωτό μου φάνηκε και αυτός βαρύς...

Πίκρα απόψε ...

Ας ελπίσουμε σε καλύτερη συνέχεια.

Στέλιος

haridimos είπε...

Ο King ανακοινώθηκε από το Περιστέρι χθες και είχε έρθει την Παρασκευή .
Δε νομίζω πως είχε τρελλή διαφορά από τον Shannon που έφτασε το Σάββατο στην Αθήνα ..

Ανώνυμος είπε...

Εγώ συμφωνώ.

Ο Μηνάς όμως όχι.

Τι να πώ... Η ομάδα όταν προσπαθεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να διασύρεται...
Ακόμη και εάν προτιμήσαμε να δώσουμε τα λεφτά (που δεν έχουμε) για μίνι προετοιμασία στο Καρπενήσι, από το να πάμε διήμερο στη Θεσσαλονίκη για το μάτς με τον Άρη...

Στέλιος

Τώρα που σε βρήκα ...
Υ.Γ.1 Στον άσσο έπαιξε μόνο ο Τζόλος;

Υ.Γ.2. Το τρίποντο ήταν όντως στα 6.75? Κάποιος πλήρωσε δηλαδή για τις αλλαγές?

Υ.Γ.3. Πόσα ριμπάουντ είχε ο Darko?

GL21 είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟ.ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ,ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΓΚΕΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ.ΕΛΠΙΖΩ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΣΥΝΟΛΟ.
ΥΓ:ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

haridimos είπε...

@ Στέλιος
1/ Βασικός στο '1' ο Τζόλος (στο ημίχρονο πρέπει να είχε παίξει 15-16') και αλλαγή ο Κοκκινόπουλος .
2/ Ναι είχε γίνει η διαγράμμιση στα 6μ75.
3/ Δεν υπήρχε στατιστική υπηρεσία . Δεν πήρε πολλά αναλογικά, αφού μας παίζανε βόλλεϋ ..