25.10.10

ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙ...

Το παιχνίδι με τον Ίκαρο νομοτελειακά χωρίζεται σε δυο κομμάτια... Το πρώτο αφορά όσα έγιναν πριν την έναρξη και το δεύτερο το καθαρά αγωνιστικό .

H αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ με επικεφαλής τον πρόεδρό του Λάζαρο Παπαδόπουλο και ανάμεσά τους τον Μαρμαρινό, τον Φώτη Βασιλόπουλο και άλλους έκατσαν στην αρχή στη μέση του γηπέδου, ενώ περίπου μισή ώρα πριν την προκαθορισμένη έναρξη οι ξένοι της Α.Ε.Κ. που είχαν βγει για προθέρμανση είχαν πάει στα αποδυτήρια .

Οι Έλληνες παίκτες μας (μαζί με τον Ντικούδη που μόνο τυπικά δεν είναι ακόμα στο δυναμικό) προσπάθησαν να πείσουν τους συναδέλφους τους του Ίκαρου να απεργήσουν κι αυτοί . Λίγο αργότερα οι του ΠΣΑΚ μετέφεραν τα καθίσματα στην πλευρά που έκαναν προθέρμανση οι φιλοξενούμενοι, που αναγκαστικά σταμάτησαν και συνεχίστηκε ο διάλογος κυρίως με Αγαδάκο, Καλαμπόκη .

Τελικά οι του Ίκαρου δεν άλλαξαν γνώμη και η αστυνομική διεύθυνση (?) αποφάσισε να μπουν δυο διμοιρίες ΜΑΤ (σε δυο δοσεις) για να βγάλουν τους μπασκετμπωλίστες εκτός παρκέ ... Οι τριακόσιοι που βρεθήκαμε στο κλειστό του Ελληνικού γίναμε μαρτυρες ιλαροτραγικών στιγμών με τους ξένους μας να χαζεύουν απορημένοι από τη φυσούνα..


Δείτε και το βίντεο που τράβηξα


Aνακοινώσεις έχουν βγάλει, το ΚΚΕ
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ - Καταγγελία χρησιμοποίησης των ματ και των απεργοσπαστικών μηχανισμών κατά της απεργίας των καλαθοσφαιριστών (24/10/2010)
η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή για την Αττική

Χορηγός τα ματ, κόουτς η αδιαλλαξία

και το ΕΕΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΕΚ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ




Οι Έλληνες παίκτες μας από τη στιγμή που οι του Ίκαρου κατέβηκαν να παίξουν, έπαιξαν κι αυτοί (με την κάλυψη πάντως του ΠΣΑΚ) κι έτσι με λίγο παραπάνω από μισή ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε το παιχνίδι .

Ξεκινώντας με Shannon, Grundy, Νικολαϊδη, Mack, Cohadarevic είχαμε πάρα πολλά προβλήματα τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην άμυνα με συνέπεια να βρεθούμε πίσω στο σκορ με 3-13 στο 5'41".. Οι αλλαγές που έκανε τότε ο Γκέκος άλλαξαν άρδην την εικόνα του αγώνα.. Πέρασε στο '5' ο Δορκοφίκης, στο '1' ο Castle και ο Mels με τον Καλλινικίδη για περισσότερη πίεση στην άμυνα . Σιγά-σιγά η διαφορά ροκανίστηκε, κλείσαμε την περίοδο στο -6 (15-21) και από τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου πήραμε το προβάδισμα και δεν το ξαναχάσαμε μέχρι το τέλος .

Αναμφίβολα ακρογωνιαίος λίθος για την τελική επικράτηση ήταν ο Περικλής Δορκοφίκης που έκανε ίσως το καλύτερό του παιχνίδι στην κατηγορία - σίγουρα πάντως το πιο παραγωγικό του με τη φανέλα μας (καθώς το προηγούμενο ήταν οι 19π κόντρα στα Τρίκαλα στην περσινή πρεμιέρα που παίζαμε χωρίς ξένους), καθώς σταμάτησε στους 35 πόντους, με το εκπληκτικό 15/16 δίποντα και 5/5 βολές, ενώ παράλληλα κατέβασε και 9 ρημπάουντ . Η παρουσία του ήταν καταλυτική σε όλα τα επίπεδα και απόλυτα δικαιολογημένα δεν ξαναμπήκε ο Σέρβος στο γήπεδο .

Απο εκεί και πέρα ξεχώρισε ο Rodrigue Mels, που πέρα από την εξαιρετική -όπως πάντα- περιφερειακή άμυνα, έδωσε πολλές λύσεις κι από τα 6μ75 (13π συνολικά) που μαζί με τον Mack (όταν σταμάτησε να παίζει απ'έξω και πλησίασε στη ρακέτα) ήταν οι 'παλιοί' που στήριξαν τον Πέρι σε επίθεση και άμυνα . Απο τους νεοφερμένους ξεχώρισε ο αειθαλής παρά τα 38 του χρόνια Castle (7ασ) που οργάνωσε υποδειγματικά το παιχνίδι μας όσο αγωνίστηκε . Αντίθετα ο Shannon ήταν απόλυτα αρνητικός στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε και χρειάστηκε να ξαναπεράσει πάγκο για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις στο τέλος . Ο Grundy σίγουρα απέχει πολύ από αυτό που ξέρουμε, αλλά σε έναν εγνωσμένης αξίας παίκτη που δεν έκανε καθόλου προετοιμασία αναμφίβολα πρέπει να δίνεται χρόνος αναμονής .


Υ.Γ. Όπως φαίνεται κι από τις φωτό, παίξαμε και με χορηγό στη φανέλα, το ενεργειακό ποτό Chillo, που φέρνει ο ίδιος εισαγωγέας με τη μπύρα Viru που διαφημίζουμε στο σορτσάκι .

5 σχόλια:

banou είπε...

Γειά σου βρε Χαρίδημε! Ήμουν και εγώ χθες στο Ελληνικό. Ότι και να περιγράψεις είναι λίγο γι' αυτό που προηγήθηκε. Δεν ξέρω αν αξίζει να κάνω delete στο εξωαγωνιστικό σκέλος και να προχωρήσω στο αγωνιστικό, αλλά εγώ θα το πράξω αφού έχω αηδιάσει. Σίγουρα ήταν σημαντική η νίκη για την ΑΕΚ απέναντι στον ανταγωνιστικό Ίκαρο. Αλλά η εκπληκτική εμφάνιση του Δορκοφίκη σαμποτάρει την ανάγκη της ομάδας για άλλον έναν ψηλό.

ΥΓ: Προχθές στο μπλογκ είχαμε μια διαφωνία. Ως καθ' ύλην αρμόδιος πρέπει να αποφανθείς αν έχει περάσει ο Κλιφ Ρίτσαρντσον από την ΑΕΚ.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικα τα εξωαγωνιστικα προκαλουν αηδια και ηταν ο λογος που με εκανε να μην παω γηπεδο.Νομιζω ομως οτι η ομαδα που παει στο Βελιγραδι εν μεσω πολεμου πρεπει να εχει την τολμη να μην κατεβαινει σε τετοιο παιχνιδι οσο κι αν την πληγωνει αγωνιστικα και βαθμολογικα.Ποσω μαλλον οταν ακουω οτι οι απεργοι μπασκετμπολιστες καθυβριστηκαν απο καποιους.
Στα αγωνιστικα νομιζω πως με την προσθηκη του ψηλου και την προσαρμογη Γκραντι θα ειμαστε μια χαρα.
ΥΓ:Στο ΟΑΚΑ ηταν μαζι Καραμανλης,Γκεκος,Κακιουζης στην 29.Ο δρομος της επιστροφης για τον αρχηγο νομιζω ειναι κοντα

kostas είπε...

Δεν κατάφερα να έρθω την Κυριακή γήπεδο γι'αυτό ρωτάω εσάς.

Με τα διαρκείας τι γίνεται, κυκλοφόρησαν;Αν ναι σε τι τιμές διατίθενται και από που μπορούμε να πάρουμε;

haridimos είπε...

@ banou
απο την ΑΕΚ πέρασε ο Clyde Dwight Richardson, την περιοδο 1988/89 μονο για την Ευρωπη (Κυπελλούχων)
Κλιφ οχι .

Ανώνυμος είπε...

Ναι φίλε Χαρίδημε αν μπορείς ενημέρωσέ μας τι γίνεται με τα διαρκείας.Τι παίζει από τιμές και από που πωλούνται;