21.11.10

ΜΕ ΜΑΚ & ΓΚΡΑΝΤΙ, ΕΝΑ ΑΝΕΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ




Την πρώτη της πραγματικά πειστική εμφάνιση πραγματοποίησε το Σάββατο στο κλειστό του Ελληνικού η ομάδα μπάσκετ -έστω κι αν απέναντι της βρισκόταν ο Ηλυσιακός η μοναδική στην Α1 που δεν έχει καταφέρει να πάρει ροζ φύλλο αγώνα . Αν δεν είχαμε χάσει από τον Πανελλήνιο οι ομάδες χωρίς νίκη θα ήταν δυο, και τώρα θα βλέπαμε τη συνέχεια με μεγαλύτερη άνεση ... Πάντως ξεπεράσαμε ανώδυνα (αν εξαιρέσουμε την απώλεια εσόδων από τα εισιτήρια που θα μπορούσαν να διατεθούν) την έλλειψη κόσμου λόγω της μη πληρωμής της εφορίας από την ΚΑΕ ...

Έτσι φτάσαμε στο επιβλητικό 97-74 παίρνοντας και μια διαφορά 23 πόντων που μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη στη συνέχεια της κούρσας του πρωταθλήματος . Ειρήσθω εν παρόδω, αυτή είναι και η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη που πετύχαμε ποτέ εντός έδρας απέναντι στην ομάδα των Ιλισίων κι είναι επίσης η πρώτη φορά που η ομάδα μας κάνει ένα τέτοιου τύπου θετικό ρεκόρ τα τελευταία χρόνια .


Βασικοί άξονες για τη νίκη ήταν οι δυο Αμερικανοί ... ο Anthony Grundy με τους 22 πόντους, τις 8 ασιστ, τα 4 κλεψίματα και ο Lamont Mack -που είχε μπει σε έντονη αμφισβήτηση για την παραμονή του στο ρόστερ τον τελευταίο καιρό- με double-double από 19 πόντους, 10 ρημπάουντ μαζί με 5 ασιστ και 5 κλεψίματα ... Πολύ καλή δουλειά επιθετικά έκανε και ο Δήμος Ντικούδης (όπως και στα προηγούμενα ματς που αγωνίστηκε πάντως) αλλά και ο Μάκης Νικολαϊδης στο πρώτο παιχνίδι του με ουσιαστική συνεισφορά μετά από καιρό .


Ο έτερος των Αμερικανών, Sparks στο ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα, άφησε θετικές σχετικά εντυπώσεις . Πίεζε στην άμυνα, βοήθησε την ομάδα να τρέξει, έδωσε ασιστ, έβγαλε κάποια καλάθια και παρά το ότι φορτώθηκε με φάουλ κι αυτός όπως και ο Castle που ξεκίνησε βασικός ξεπεράσαμε τα προβλήματα κυκλοφορίας σχεδόν υποδειγματικά με αυτό το δίδυμο συν τον Grundy όταν έλειπαν .

Υ.Γ. Πάντως ερωτηματικά δημιουργεί η μη χρησιμοποίηση του ψηλότερου παίκτη μας του Cohadarevic για 2ο παιχνίδι στα 5 που έχουμε παίξει, αλλά και των Παπανικολάου & Αντωνάκη που έμειναν και οι τρεις τους θεατές σε όλο το 40λεπτο ... Ειδικά για τον τελευταίο, αν δεν τον υπολογίζουν ούτε σε ματς με τη διαφορά να φτάνει τους 25 πόντους πότε θα πάρει ευκαιρίες ;

Υ.Γ. (2) Χρόνια είχα να δω διαφήμιση ΦΑΓΕ σε αγώνα μας. Μήπως αλλάζει κάτι ;

6 σχόλια:

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Άσχετο. Αλλά έχεις καταλάβει ποτέ γιατί ο ηλυσιακός έχει διαφορετική ορθογραφία από τα ιλίσια; Σαμπς ελιζέ κι έτσι;

haridimos είπε...

τι @@ φίλτρα στο internet σας έχουν περάσει στις ΚΝΕ να μην ψάχνετε παντού ;

Γιατί με «Η» και όχι και «Ι» αφού τα Ιλίσια γράφονται με «γιώτα»; Δεν υπάρχει οπαδός του Ηλυσιακού Α.Ο. που να μην έχει ακούσει αυτήν την ερώτηση. Η συνήθης απάντηση είναι απλή έως… αφοπλιστική: «Διότι ο Ηλυσιακός δεν είναι μόνο σύλλογος των Ιλισίων, αλλά όλης της Ελλάδας, της μεγάλης Ελλάδας». Αυτό για να την «σπάσουμε» σ’ αυτούς που ενδεχομένως να προσπαθήσουν να υποτιμήσουν τον Ηλυσιακό.

Επί της ουσίας. Ένας από τους λόγους που οι οπαδοί του Ηλυσιακού ξεχειλίζουν από περηφάνια είναι το όνομα της ομάδας. Κι έγινε τεράστια προσπάθεια να ταυτιστεί η ονομασία με τη φιλοσοφία της ομάδας και των οπαδών της. Θα ήταν καλό, λοιπόν, να μάθει ο κόσμος τι εστί Ηλυσιακός. Τ’ όνομά του τα λέει όλα. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Αδης ήταν χωρισμένος στα δύο. Από τη μια τα Ηλύσια Πεδία (παράδεισος) και από την άλλη τα «Τάρταρα» (κόλαση). Ο Ηλύσιος (με Η και Υ) είναι ένας τόπος, φανταστικός: «ένθα διέμενον μετά θάνατον αι ψυχαί ηρώων». Ο Ηλύσιος, ο Ηλυσιακός, είναι ο ενάρετος άνθρωπος, ο δίκαιος, ο ωραίος, αυτός που ταυτίζεται με το «ευ αγωνίζεσθαι».

Κι είναι όντως εκπληκτική η έμπνευση των ιδρυτών του Ηλυσιακού να του δώσουν αυτό το όνομα. Έχουν γραφτεί πολλές ανακρίβειες για το θέμα (μεταξύ άλλων ότι ανάμεσα στους ιδρυτές ήταν γαλλομαθείς…) και καλό θα ήταν να το ξεκαθαρίσουμε

Τα Ηλύσια πεδία και τα νησιά των Μακάρων στη φαντασία των αρχαίων ταυτίζονταν, με τη διαφορά ότι στη πρώτη περίπτωση πρόκειται για κάμπους και στη δεύτερη για ευλογημένα νησιά (ή για ένα μόνο νησί). Ήταν παραδεισένιοι τόποι που βρίσκονταν στα πέρατα της γης, δυτικά, κοντά στο Ωκεανό, που τους χάιδευαν οι αύρες, ή τους δρόσιζαν οι απαλές πνοές του Ζέφυρου που έφθαναν από τον Ωκεανό, χωρίς μήτε να τους παγώνουν μήτε να τους ζεσταίνουν πολύ. Τα νησιά αυτά τα κυβερνούσε ο Ραδάμανθυς που εκτελούσε τις εντολές του Κρόνου. Στους παραδεισένιους αυτούς τόπους, πήγαιναν οι αγαπημένοι ήρωες των αρχαίων Ελλήνων, όταν πέθαιναν.

Εκεί οι "θεοί" τους χάριζαν την αθανασία και περνούσαν μια ζωή ξένοιαστη, χωρίς να τους ταλαιπωρούν ούτε χιόνια, ούτε βαρυχειμωνιές, ούτε νεροποντές. Οι εκλεκτοί που πήγαιναν εκεί χαίρονταν όσα δεν μπορούν να χαρούν οι κοινοί άνθρωποι πάνω στη γη. Περνούσαν τις ώρες τους χωρίς καμιά βιοτική έγνοια, γυμνάζονται, τρέχουν πάνω στα άλογά τους, παίζουν πεσσούς (εμείς στη σύγχρονη εποχή, παίζουμε και παρακολουθούμε με τα χρώματα του Ηλυσιακού, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ, κολύμπι), συνοδεύουν τα τραγούδια τους με την κιθάρα και φυσικά τρωνε όλοι μαζί στεφανωμένοι. Κάθονται παρέες - παρέες και κουβεντιάζουν ώρες πολύ, μέσα σε μια ατμόσφαιρα που μοσχοβολάει από το θυμίαμα που καιει πάνω από τους βωμούς των θεών.

Στον ευλογημένο εκείνο τόπο ο ήλιος λάμπει μέρα και νύχτα χωρίς να σκοτεινιάζει. Η γη χαρίζει εδώ τρεις φορές το χρόνο τους καρπούς της. Ολόγυρα από την πολιτεία παντού λιβάδια και δάση από πανύψηλους κέδρους και δέντρα με χρυσούς καρπούς. Τα ποτάμια κυλούν χειμώνα καλοκαίρι ήσυχα χωρίς να ξεχειλούν και να ρημάζουν τις καλλιέργειες, ούτε πάλι να ξεραίνονται.


Αυτός ο «παράδεισος» ήταν ο Ηλυσιακός που οραματίστηκαν οι ιδρυτές του το 1927.

ilisiakos.gr

Ανώνυμος είπε...

Το μάτς με τον Ηλυσιακό δείχνει τη διαφορά που - κανονικά - έχουμε με τις ομάδες που θα παλέψουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Ας ευχηθούμε ανάλογη συνέχεια.

Ηλύσια ή όχι τα πεδία των επόμενων δύο αγωνιστικών θα δείξουν εν πολλοίς τι ψάρια πιάνουμε φέτος.

Πέρυσι είχαμε χάσει και με Περιστέρι εκτός και με Κολοσσό εντός. Αμφότεροι κέρδισαν στη Θεσσαλονίκη (Άρη και Ηρακλή αντίστοιχα), αλλά εμένα δε με πείθουν. Το Περιστέρι γιατί βασίζεται μόνο στην άμυνα και σε τρείς παίκτες (Κίνγκ, Σκότ, Παπανικολάου), χωρίς καθόλου βάθος. Ο Κολοσσός γιατί οι ξένοι του είναι πολύ κατώτεροι των περασμένων δύο σεζόν. Ας ελπίσουμε να βρεθούν χρήματα για να παίξουν οι παίκτες πληρωμένοι ώστε να είναι συγκεντρωμένοι και να προσπαθήσουν για το καλύτερο.

Στέλιος

PODOSFAIRAKIS είπε...

Συμφωνώ με τον Στέλιο.
Πιστεύω πως έχουμε πολύ καλύτερο υλικό απο τον Ηλυσιακό για αυτό και η διαφορά του σκόρ.

Το Περιστέρι πιστεύω πως δεν έχει καλύτερη ομάδα απο εμάς.

Ο Κολοσσός απο την άλλη έχει μέτριους Έλληνες του τύπου Τσάμη,Χαρίση και Ασημακόπουλου αλλα και οι ξένοι δεν ειναι πρωτοκλασάτοι.

Πιστεύω πως μπορούμε να παλέψουμε για την 6η θέση.

Σίγουρα ομως για να πάμε καλά φέτος πρέπει να παίρνουμε εύκολα τα μάτς με τις κατώτερες ομάδες αλλα και να κάνουμε υπερβάσεις οπως νίκες μέσα σε Περιστέρι,Κολοσσό Ηρακλή και τα λοιπά τέλος πάντων θα δούμε.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Έχω περασμένα τα φίλτρα της βόρειας κορέας. Μόνο το δικό σου ιστολόγιο είναι εγκεκριμένο.
Σόρι για την ενόχληση..

haridimos είπε...

Ελα ρε Μπρεζνιεφ...
κουλ..
btw, το κουλ στα ρώσικα πως είναι ;