28.11.10

ΔΙΠΛΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ



Έσκασαν χαμόγελα σε όσους ΑΕΚτζήδες ασχολούνται κι ενδιαφέρονται με την ομάδα μπάσκετ μετά τη σημερινή νίκη επί του Περιστερίου στο κλειστό της Κέννεντυ, έπειτα από πεντάλεπτη παράταση . Κι αυτό γιατί αφ'ενός πέρσι χρειάστηκε να βγει σχεδόν ο Γενάρης μέχρι να πάρουμε ροζ φύλλο σε εκτός έδρας αγώνα και αφ'ετέρου την τελευταία φορά που φύγαμε νικητές από εκεί ήταν στις 10 Φλεβάρη του 2002... Ναι τη χρονιά που πήραμε το πρωτάθλημα...

Συνδετικός κρίκος με το τότε φυσικά ο Δήμος Ντικούδης που είχε σημαντική παρουσία τόσο σε εκείνο το ματς, όσο και τον Σεπτέμβρη του '99 στο Κύπελλο στην πορεία για την Πυλαία και την πρώτη κούπα της χρυσής τριετίας .. Ο Λαρισαίος forward δείχνει πως μόνο για τη σύνταξη και τα ένσημα δε φόρεσε ξανά τα κιτρινόμαυρα της Α.Ε.Κ., 24 πόντοι με 6/9 2π- 2/4 3π και κυριαρχία κάτω από την ρακέτα ... Συνολικά στα 4 παιχνίδια που έχει παίξει φέτος, μετρά 14.8π-2.6ρ και δείχνει να δικαιώνει με το παραπάνω την επιλογή για τον ...επαναπατρισμό του.

Αναμφίβολα σημαντικό ρόλο στην αγωνιστική μας βελτίωση τις τελευταίες βδομάδες έχει πέρα από το Δήμο και την αντικατάστασή του τραγικού Shannon με τον Sparks που τουλάχιστον κάνει τα βασικά πράγματα μέσα στο γήπεδο ο Anthony Grundy. Ο Αμερικανός που μετά τα πρώτα αναγνωριστικά παιχνίδια δείχνει πλέον στο παρκέ ότι ξέραμε από τη διετία του στην Κυψέλη . Τώρα σταμάτησε στους 19 πόντους με 6 ασιστ ενώ οι μέσοι όροι του είναι : 13.3π, 2.5ρ, 4.2ασ, 2.2κλ... Με τον Grundy σε τέτοια κατάσταση σίγουρα αλλάζουμε επίπεδο και έχουμε πλεονέκτημα απέναντι σε ομάδες της ίδιας κατηγορίας .

Γιατί φέτος οι ομάδες πλην των πρασινοκόκκινων από τον τρίτο μέχρι τον τελευταίο βράζουν στο ίδιο καζάνι... Το Περιστέρι που κερδίσαμε σήμερα την περασμένη βδομάδα είχε περάσει με διπλό από το Αλεξάνδρειο, όπου έχασε άνετα ο ΠΑΟΚ που μας είχε διασύρει πριν μερικές αγωνιστικές . Χρειάζεται προσοχή σε κάθε ματς μέχρι να αρχίζει να ξεκαθαρίζει η κατάσταση και να οριοθετηθούν οι στόχοι για κάθε ομάδα ..

Πάντως θα είμασταν σίγουρα καλύτερα αν είχαμε μια πιο αξιόπιστη λύση κάτω από το καλάθι.. Γιατί μπορεί κόντρα στο Περιστέρι να μην πληρώσαμε την έλλειψη σέντερ αφού ο Ντικούδης σκόραρε ενώ ο Περικλής Δορκοφίκης και ρημπάουντ μάζευε (10) και επιθετικά βοηθούσε (14π) αλλά δε μπορεί να γίνεται αυτό συνέχεια... Και σίγουρα προκαλεί ερωτηματικά η εκ νέου μη χρησικοποίηση ούτε δευτερόλεπτο του ψηλότερου παίκτη μας, του Σέρβου Darko Cohadarevic ...

Υ.Γ. Ερωτηματικά και από την κακή μας αμυντική παρουσία στο πρώτο ημίχρονο όταν δεχθήκαμε 50 πόντους, τους τριάντα στο πρώτο δεκάλεπτο.. Το ότι στη συνέχεια φάγαμε μόνο 27+5, μόνο τυχαίο δεν είναι με το γεγονός πως ο καλύτερος περιφερειακός αμυντικός μας, ο Rodrigue Mels έπαιξε ένα πεντάλεπτο σκάρτο μέχρι το 30' κι άλλα 15' περίπου στη συνέχεια ...

4 σχόλια:

PODOSFAIRAKIS είπε...

Πολύ σημαντική νίκη.

Φοβερός ο Δήμος η φετινή ομάδα έχει δυνατότητες και μπορεί μέχρι και 6αδα μην πω και παραπάνω αρκεί να παίρνει τα κομβικά μάτς που θα κρίνονται στο πόντο.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στο τεχνικό επιτελείο και στους παίκτες.

Νίκη η οποία δείχνει ότι η ομάδα έχει δυνατότητες. Προκειμένου οι δυνατότητες να μετατραπούν σε θετικά αποτελέσματα, χρειάζεται:
α) Να γίνονται οι πληρωμές στην ώρα τους (ή περίπου).
β) Να έρθει ένας σέντερ. Τι γίνεται με τον Μπόγρη???
γ) Εάν δεν έρθει σέντερ, να παίζουν τριάντα λεπτά δύο ψηλοί μαζί, δηλαδή συνδυασμός των Πέρι, Δήμου, Darko, με τον Mack να παίζει ως τριάρι (άσχετα με το ότι θα προσπαθεί να βάζει τους πόντους του κάτω από το καλάθι τραβώντας στη ρακέτα τον προσωπικό του αντίπαλο).
δ) Να βρεθεί λύση με την περιφερειακή άμυνα. Ο Mels δε μπορεί να αποτελέι τη μοναδική μας λύση. Πρέπει να βρούμε λύση με άμυνες ζώνης.
ε) Το τεχνικό επιτελείο να κάνει καλύτερο scouting. Σήμερα, φάγαμε 18 πόντους από τον ... Σένσλι, με τον Πανελλήνιο 17 από τον ... Σκλάβο, με τον ΠΑΟΚ οι ... Δέδας και ... Καλλές έκαναν πάρτυ... Ελπίζω με Κολοσσό να μην είναι ο Χαρίσης...

Καλή συνέχεια.

Στέλιος

Υ.Γ. Ο Sparks πράγματι βοηθάει από τώρα δείχνοντας ότι έχει πολλά καλά στοιχεία. Πιστεύω ότι όσο ανεβαίνει ο Grundy, θα ανεβαίνουν και όλοι οι άλλοι περιφερειακοί.

haridimos είπε...

ο Μπόγρης ακόμα δεν έχει παίξει σε πρωτάθλημα-κύπελλο . Θεωρητικά ακόμα μπορεί να γίνει μεταγραφή..

haridimos είπε...

ο Μπόγρης τελικά πάει για Ηρακλή ..