29.1.11

ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ;

Στο πρώτο παιχνίδι της με τον Άγγελο Κορωνιό στον πάγκο και στο κλειστό της Ζωφριάς, η ομάδα μας έδειξε κάποια θετικά στοιχεία τα οποία θα ήταν καλό να αποτελούν δείγμα ανάκαμψης και όχι σπασμούς επιθανάτιου ρόγχου .. Απέναντι στον πρωτοπόρο και σαφέστα πιο πλήρη Ολυμπιακό, σταθήκαμε παραπάνω από ανταγωνιστικοί αφού το ματς κρίθηκε από τρίποντο του Σπανούλη στα 42" που έκανε το εύθραυστο 71-73, 71-76 για να φτάσουμε στο τελικό 74-79 .

Ουσιαστικά σε σχέση με τη Γλυφάδα, είχαμε δυο νέα πρόσωπα στη βασική πεντάδα . Τον Jarrett Hart που έχοντας μια βδομάδα προπονήσεις, έδειξε εξαιρετικά θετικά στοιχεία -άλλωστε με μια τετραετία σε Ρόδο-Κύπρο και παρουσία στην Εθνική Βρεττανίας είναι δεδομένου επιπέδου παίκτης- και βοήθησε πάρα πολύ στο παιχνίδι σκοράροντας 20 πόντους, 8 ρημπάουντ . Και φυσικά τον Darko Cohadarevic που είχε να αγωνιστεί από τις 13 Νοέμβρη στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, είχε τεθεί εκτός ομάδας από την προηγούμενη τεχνική ηγεσία για δηλώσεις του στο facebook και με τη σημερινή του απόδοση έδειξε ότι σαφέστατα είχε λείψει όλο αυτό το διάστημα .. Μπορεί στο τέλος να υπέπεσε σε κάποια λάθη, αλλά οι 15 πόντοι με 6/8 2π, 1/1 3π και μαζί τα 4ρ, 2κψ, 1ασ, 1κλ μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι .. Αν ήταν ενεργός στο ρόστερ όλο αυτό το διάστημα, μάλλον θα είχαμε πάρει κάποια κρισιμότατα ροζ φύλλα παραπάνω ... Αν αυτοί οι δυο συνεχίσουν σε αυτό το ρυθμό, σίγουρα έχουμε περισσότερες πιθανότητες ...

Βέβαια στον αντίποδα, είχαμε την αναιμική (το λιγότερο) παρουσία του έτερου ξένου που πήραμε την περασμένη βδομάδα ... Ο Sharaud Curry χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα κι αυτό μπορεί να εξηγηθεί λογικά μόνο με δυο αίτια : είτε δεν είναι ακόμα στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση, είτε δεν έχει το ελάχιστο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο ... Οι δηλώσεις του Κορωνιού μετά το ματς για ανάγκη ενίσχυσης στο '1' και στο '5' συνηγορούν μάλλον για την δεύτερη εκδοχή ...

Γενικότερα ο Άγγελος Κορωνιός στο ντεμπούτο του σε εντός έδρας παιχνίδι στον πάγκο της Α.Ε.Κ. (καθώς στο προηγούμενο πέρασμά του και τα τέσσερα ματς που κωούτσαρε ήταν εκτός έδρας) έδειξε δείγματα περισσότερο ορθολογιστικής διαχείρισης του ρόστερ . Τρανταχτό παράδειγμα ότι εμπιστεύθηκε για να δώσει ανάσες στον 38χρονο Castle, τον Βαγγέλη Τζόλο για κάτι παρακάτω από τρία λεπτά στο πρώτο ημίχρονο - με το χρόνο αυτό να είναι ήδη περισσότερος από όσο είχε αγωνιστεί στην Α1 πέρσι και φέτος ο 18χρονος play maker που προέρχεται από τις ακαδημίες μας .



Αυτό που χρειάζεται πλέον είναι ακόμα περισσότερη σοβαρότητα και εγρήγορση, μέσα κι έξω από το παρκέ, καθώς είμαστε ήδη στην 15η αγωνιστική, έχουμε ρεκόρ μόλις και μετά βίας 4-11, ενώ μετράμε πέντε συνεχόμενες εντός έδρας ήττες που αποτελεί επίσης αρνητικό ρεκόρ μας.. Μπορεί πέρσι στον πρώτο γύρο να είμασταν στο 3-10 αλλά με τις δυο νίκες με Τρίκαλα & Πανιώνιο στο ξεκίνημα του Γκέκου είχαμε φτάσει στις 5 νίκες τέτοια αγωνιστική, μια παραπάνω από φέτος ... Ακόμα και το 2006/07, όταν χάσαμε στην Πάτρα και οδηγήθηκε στην έξοδο ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, πάλι 5 νίκες είχαμε την 15η μέρα ..Τα επόμενα παιχνίδια στη Λαμία με τον Πανελλήνιο και με τον ΠΑΟΚ στα Λιόσια είναι παραπάνω από κομβικά ... Είναι πραγματικά ζωής και θανάτου για την καταταλαιπωρημένη Βασίλισσα ... Και δυστυχώς όλα δείχνουν πως στο επόμενο εντός έδρας θα είμαστε τιμωρημένοι μετά τα καπνογόνα απόψε ...

1 σχόλιο:

GeorgeZ είπε...

Περίμενα με ανυπομονεσία το άρθρο σου για να σχολιάσω φυσικά.Πολύ σωστός σε ότι λές.

Ο Χάρτ ήρθε ως αντικαταστάτης του Γκράντι και στο πρώτο του μάτς που ηταν έτοιμος απέδειξε πως ειναι αρκετά καλός παίκτη.Απο εκεί και πέρα πολύ καλός και ο Κοχαντάρεβιτς.

Ακολουθούν τα δύο δύσκολα παιχνίδια με Πανελλήνιο και ΠΑΟΚ για μένα χρειαζόμαστε μία νίκη τουλάχιστον σε αυτά τα δύο παιχνίδια.Έχασε σήμερα οπως αναμενόνταν και ο Ηλυσιακός απο τον Παο.Ενώ αύριο ο Πανελλήνιος παίζει στο Αλεξάνδρειο ελπίζω ο Άρης να κερδίσει ενώ ο Ηρακλής υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.Ο Παοκ φέτος ειναι αρκετά καλός η ομάδα του Παοκ έχει την στήριξη του κόσμου ενώ έχει και ένα πλάνο πιστεύω θα νικήσει τον Ηρακλή.Ομώς τα δύσκολα για εμάς ειναι την επόμενη αγωνιστική οπού ο Ηλυσιακός υποδέχεται τον Ηρακλή για μένα ο Ηλυσιακός ειναι το φαβορί.Την ίδια αγωνιστική εμείς παίζουμε με τον Πανελλήνιο στην Λαμία.ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΑΤΣ.

Θέλουμε λοιπόν μία νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια και γιατί όχι δύο.

Για άλλη μια φορά θα κυνηγήσουμε την παραμονή μας ελπίζω να τα καταφέρουμε και το καλοκαρι να έρθει τουλάχιστον ο Γαμπιεράκης που απο οτι ξέρω ενδιαφέρετε ωστε να φτιάξουμε ένα αξιώμαχο σύνολο.