26.2.11

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΙΚΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ


Έστω και δύσκολα, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει με πάνω από 10 πόντους το παιχνίδι, η ομάδα μας επέστρεψε έπειτα από 8 αγωνιστικές στις επιτυχίες, κερδίζοντας το Περιστέρι με 64-60 στα Λιόσια.. Στην παρούσα φάση, αυτό που μετράει είναι τα ροζ φύλλα και το γεγονός πως έστω και στην τριπλή ισοβαθμία (αφού ο Ηλυσιακός έχασε στη Νέα Σμύρνη ενώ ο Ηρακλής πήρε την Καβάλα), σήμερα είμαστε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού ..

Για πρώτη φορά στη φετινή χρονιά κρατήσαμε έναν αντίπαλο στους 60 πόντους και χάρη στην άμυνά μας -που δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, αφού δεχθήκαμε πολλά καλάθια στον αιφνιδιασμό στα τέλη των περιόδων κι ενώ είχαμε ακόμα φάουλ να δώσουμε- φτάσαμε στη νίκη, αφού επιθετικά και πάλι είχαμε πολλά προβλήματα... Ο Hart έπαιξε λίγο κι έμεινε άποντος, ο Curry ήταν και αυτή τη φορά απλά στον πάγκο με φόρμα και δεν αγωνίστηκε, ο Castle ήταν εκνευρισμένος και δεν βοήθησε όπως συνηθίζει, ο Cohadarevic δεν ήταν όπως στα τελευταία ματς, ο Καλλινικίδης ή ο Παπανικολάου έπαιξαν γύρω στο 10λεπτο ο καθένας κι έτσι κι αλλιώς δεν βασιζόμαστε σ'αυτούς για το σκοράρισμα, ο Boyd ήταν και πάλι τραγικός, ο Δορκοφίκης απλά υποφερτός σε σχέση με τα Ιλίσια ...

Έτσι το κουπί το τράβηξαν η τριπλέτα από τον Μάκη Νικολαϊδη (15π) με τα τρίποντα που έβαλε στο πρώτο ημίχρονο και τις κρίσιμες βολές στο τέλος, του Voule Mandic που ήταν θετικός με 13 πόντους και 4 ρημπάουντ και του Δήμου Ντικούδη που ούτε σε αυτόν τον γύρο είχε ιδιαίτερα προβλήματα με τη frontline των Περιστεριωτών και τέλειωσε το ματς με 16 πόντους και 7 ρημπάουντ .


Αν το πρόβλημά μας το τελευταίο διάστημα ήταν καθαρά ψυχολογικό, όπως διατείνονταν ορισμένοι, τότε σίγουρα αυτή η νίκη θα μας δώσει μεγάλη ώθηση.. Τα αγωνιστικά μας κενά όμως παραμένουν υπαρκτά και είναι δυο όταν έχουμε βοήθειες έξω από τα 6μ75 από Μάκη-Voule : η παντελής απουσία σέντερ από τη μια και η έλλειψη αξιόπιστης εναλλακτικής στην οργάνωση του παιχνιδιού πέρα από τον Castle .. Και προξενεί πράγματι εύλογα ερωτηματικά το πως έχουμε καταφέρει να έχουμε φέρει τόσους παίκτες και να μην έχουμε βρει ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές playmaker ... Κι ακόμα περισσότερα ο λόγος που επιλέξαμε το τελευταίο μας μεταγραφικό χαρτί να είναι ο Boyd που απέχει παρασάγγες από το να χαρακτηρισθεί έστω και μέτριος όπως τουλάχιστον ήταν ο Sparks..

κι ένα βίντεο από το σημερινό παιχνίδι ..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τη νίκη σε κόουτς και παίκτες!

Κρίσιμο μάτς, πολύ άγχος αλλά και αρκετός κόσμος μετά από πολύ καιρό.

Ελπίζω η νίκη να αφυπνίσει τους παίκτες και να τους κάνει να πιστέψουν ξανά στις δυνάμεις τους.

Στην ατομική κριτική συμφωνώ. Ιδίως ο Μπόιντ ήταν κακός, ενώ ο Χάρτ, μετά τη σύγκρουση που είχε στο α' ημίχρονο, έδειχνε να πονάει και δίκαια δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στη συνέχεια.

Μου άρεσαν οι αλλαγές "χάντμπολ" Μάκη-Άκη που έκανε ο Άγγελος στα τελευταία λεπτά. Δεν μου άρεσαν τα σφυρίγματα των διαιτητών στα βήματα του Mandic, στο επιθετικό ριμπάουντ του Άκη, αλλά και η ανοχή στην εν γένει σκληρή άμυνα του Περιστερίου στο α' ημίχρονο μέσα στην ρακέτα.

Καλή συνέχεια (ίσως με λίγο άμυνα ζώνης για να μακιγιάρουμε το πρόβλημα που έχουμε στην άμυνα).

Στέλιος

Υ.Γ. Thanks για το video!