4.12.11

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΔΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΕΚ

Δήλωση των μελών του Δ.Σ. της ερασιτεχνικής ΑΕΚ
Χρήστου Πιλάλη, Συναδινού Ιούλιου και Βασίλειου Καπετανόπουλου
Η στοιχειώδης λογική, αλλά ταυτόχρονα και καταστατική υποχρέωση, λέει ότι ο εκπρόσωπος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ στην ΠΑΕ ορίζεται από το Δ.Σ. σε ειδική συνεδρίασή του. Μέχρι προχθές, με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση εκπρόσωπος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ στη ΠΑΕ ήταν ο πρόεδρός της Θανάσης Μιχαήλ.
Παρόλα αυτά, η χθεσινή αλλαγή του νόμιμου εκπρόσωπου της ερασιτεχνικής ΑΕΚ στο Δ.Σ. της ΠΑΕ, χωρίς προηγούμενη παραίτησή του και χωρίς να προηγηθεί τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ., αποτελεί πραξικοπηματική ενέργεια, σε μια περίοδο μάλιστα που κυοφορούνται σημαντικές εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ, πάντα με φόντο και σε συνάρτηση με το γηπεδικό ζήτημα.
Θα λέγαμε ότι δυστυχώς, κάποιοι ακόμα αντιλαμβάνονται την ερασιτεχνική ΑΕΚ σαν τσιφλίκι για τη προσωπική τους ανάδειξη, στο οποίο δεν έχουν υποχρέωση να απολογούνται, απαξιώνοντας κάθε έννοια ευνομούμενης λειτουργίας της διοίκησης. Όμως είναι γνωστό, ότι ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ και σε αντίθεση με άλλους που πίεζαν για το αντίθετο, ΔΕΝ υπέγραψε το περιβόητο μνημόνιο με τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας, το οποίο συνάντησε την καθολική αποδοκιμασία εξ αιτίας των επαχθών όρων που περιελάμβανε για την ΑΕΚ Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η υπογραφή αυτού του ελεεινού κειμένου επιχειρήθηκε «βαθιά χαράματα» και χωρίς να έρθει ποτέ για συζήτηση στο ΔΣ της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Ακριβώς το ίδιο σκοτάδι καλύπτει τόσο το μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας με την ΠΑΕ, όσο και τον τρόπο διαχείρισης του 1 εκατ. Ευρώ που (σύμφωνα με δηλώσεις Αδαμίδη) έχει λάβει η ερασιτεχνική ΑΕΚ από το 2010 μέχρι τον Μάιο του 2011. Γιατί άλλαξε η εκπροσώπηση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ στην ΠΑΕ; Ως γνωστό ο εκπρόσωπος της Ερασιτεχνικής στο Δ.Σ. της Π.Α.Ε. έχει το δικαίωμα άμεσης πρόσβασης στα βιβλία κλπ. και γενικά στα της διαχείρισης της Π.Α.Ε. Ο καθένας ας βγάλει όποια συμπεράσματα θέλει.
Τέλος, επειδή το τελευταίο διάστημα, με αμοιβαία θέληση όλων, το Δ.Σ. της ερασιτεχνικής ΑΕΚ έχει πολύ παραγωγικές συνεδριάσεις, με τέτοια σύνθεση απόψεων και αποφάσεις που θέτουν την ΠΑΕ προ των τεράστιων ευθυνών της απέναντι στην ερασιτεχνική ΑΕΚ, ας φροντίσουμε ώστε να μη διαταραχθεί η προσπάθεια. Εκτός κι εάν για κάποιους εντός κι εκτός των «πυλών» αυτό είναι το ζητούμενο.
4/12/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: