27.12.11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΔΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ Α.Ε.Κ.

Παρωδία συνεδρίασης του ΔΣ της Α.Ε.Κ. της 20ης Δεκεμβρίου 2011

      Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Α.Ε.Κ. στις 20/12 επιχειρήθηκε να εφαρμοσθεί το δόγμα «όποιος ενοχλητικός ρωτάει, όποιος κρίνει και όποιος προτείνει, απομακρύνεται». Το ΔΣ μετατράπηκε σε παρωδία συνεδρίασης όπου σχεδόν όλα όσα ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία έθιξαν βαθιά το κύρος της  Α.Ε.Κ.
      Όπως όλα δείχνουν, το μέλλον της ΑΕΚ και ιδιαίτερα οι όροι της ανέγερσης του γηπέδου της στη Ν. Φιλαδέλφεια αποτελούν για κάποιους πεδίο αντιπαράθεσης, στη βάση ισχυρών προσωπικών κινήτρων. Στην κατεύθυνση αυτή δεν δίστασαν να μεθοδεύσουν την ανατροπή του Προέδρου του σωματείου, μόλις 5 μήνες μετά την εκλογή του. Δηλαδή, αφού διαπίστωσαν ότι ο Θανάσης Μιχαήλ δεν σκόπευε να παίξει το ρόλο της γλάστρας που του επεφύλασσαν. Κομβικό σημείο για την εξέλιξη των πραγμάτων ήταν η άρνηση του Θανάση Μιχαήλ να υπογράψει στα τυφλά το απεχθές για την ερασιτεχνική ΑΕΚ μνημόνιο συνεργασίας με το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας και την ΠΑΕ. Ένα μνημόνιο, που όπως προέκυψε από τα λεγόμενα στο ΔΣ, ο Πρόεδρος αγνοούσε, ενώ ο  Γενικός Γραμματέας του σωματείου Βασίλης Τόγελος συνδιαμόρφωνε επί διμήνου με την απαίτηση να υπογραφτεί πριν έρθει για συζήτηση στο ΔΣ του σωματείου.
Επιπλέον, ο Θανάσης Μιχαήλ έκανε το «λάθος», έχοντας έννομο συμφέρον ως πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ-κατόχου του 16% των μετοχών της ΠΑΕ, να ζητήσει κρίσιμα στοιχεία για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Μετά από αυτό, μέσα σε ένα βράδυ ο Θανάσης Μιχαήλ αντικαταστάθηκε ως εκπρόσωπος στην ΠΑΕ από τον Βασίλη Τόγελο με διαδικασία fast track, με υποτιθέμενη δια τηλεφωνικής περιφοράς «συνεδρίαση του ΔΣ». Μια διαδικασία δηλαδή που κανείς δεν μπορούσε ούτε να ακούσει επιχειρήματα, ούτε να αντιπροτείνει ακούσει, την οποία εμείς δεν νομιμοποιήσαμε.
Γι αυτούς τους λόγους η πλειοψηφία αποφάσισε την «απαλλαγή» μας από τις εφορίες του σκακιού και του στίβου και φυσικά όχι με κριτήριο τα αποτελέσματα των εν λόγω τμημάτων, τα οποία είναι γνωστά.
Στην ίδια συνεδρίαση προτείναμε, στις πρώτες προτεραιότητες του ΔΣ από τις όποιες οικονομικές εισροές από την ΠΑΕ να βρίσκονται οι εργαζόμενοι του σωματείου (απλήρωτοι εδώ και μήνες, επιδόματα κλπ), τα πάγια, τα ενοίκια, καθώς επίσης και την αναλογική κάλυψη των αναγκών όλων των τμημάτων. Η πρόταση απορρίφθηκε (!) από την πλειοψηφία χωρίς να καθορισθεί με ποια κριτήρια θα γίνεται η κατανομή των πόρων του σωματείου. Αντιθέτως, μας τονίσθηκε επί λέξη, ότι «η πλειοψηφία του ΔΣ δεν συμφωνεί να έρθει για συζήτηση η οικονομική συμφωνία που εδώ και μήνες έχει συνυπογραφεί με την ΠΑΕ ΑΕΚ».    
      Επειδή η ευθύνη μας απέναντι στον κόσμο της ΑΕΚ που μας εξέλεξε για να συντελέσουμε στην άνοδο της και όχι στην υποταγή της σε διάφορα συμφέροντα είναι μεγάλη,
Επειδή τα μηνύματα που κάποιοι επιχειρούν να στείλουν, οι παραγοντισμοί και η εξαγορά δημοσιότητας είναι ξένα προς την ιστορία της ΑΕΚ και δεν μας αφορούν,
Επειδή κανείς δεν έχει ιδιοκτησιακή σχέση με το ιστορικό μας σωματείο και κανείς δεν μπορεί να είναι πάνω από την ΑΕΚ,
Επειδή οι στιγμές για την ερασιτεχνική ΑΕΚ με φόντο τις εξελίξεις στην ΠΑΕ είναι κρίσιμες,
Για όλα αυτά ούτε θα σιωπήσουμε, ούτε μπορεί κανείς να μας φιμώσει. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για την άρση κάθε αδιαφάνειας και στεγανών στην ΑΕΚ, όπως και κάθε μεθόδευσης, ούτως ώστε το σωματείο να βγει από τις επικίνδυνους ατραπούς στις οποίες έχει βρεθεί.

Τζούλιος Συναδινός – Χρήστος Πιλάλης
Μέλη του ΔΣ της ΑΕΚ
27/12/2011
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: