20.10.14

ΚΕΡΔΟΣ Η ΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε στο αρκετά γεμάτο ΟΑΚΑ η ομάδα μας απέναντι στον ασύνδετο ακόμα Πανιώνιο, κι έτσι πάει στο επόμενο σετ αγώνων με Παναθηναϊκό & Ολυμπιακό έχοντας καλύτερη βαθμολογική βάση . Το σημαντικό γεγονός είναι αναμφίβολα η παρουσία του κόσμου, που ξεπέρασε τα οργανωτικά προβλήματα, από τα λίγα εκδοτήρια και το αναμενόμενο αλαλούμ στις εισόδους και γέμισε το ΟΑΚΑ, θυμίζοντας μέρες της πρώτης μας παρουσίας εκεί (1995-2002) .
Αγωνιστικά η ομάδα στάθηκε σε γενικές γραμμές καλά στο πρώτο ημίχρονο κυρίως και κάπως στο τελευταίο δεκάλεπτο, απέναντι σε έναν Πανιώνιο με παίκτες που δεν έχουν συμπληρώσει βδομάδα ή και τριήμερο στη Νέα Σμύρνη και η λογική λέει πως θα έπρεπε να μην παρουσιάσουμε τέτοια κοιλιά. Σίγουρα η έλλειψη προετοιμασίας είναι ένας παράγοντας για να δικαιολογήσει κάτι τέτοιο - όμως απέναντι σε ομάδα με πολύ λιγότερη προετοιμασία μάλλον γίνεται έωλο ως επιχείρημα . Περισσότερο θα πρέπει να δούμε την πολύ μικρή συμμετοχή των ξένων/Αμερικανών στο παιχνίδι μας.. Ειδικά η σύγκριση πχ Williamson - Goodridge (2π με 1/2 2π, 3ρ, 1λθ - αθροιστικά) από την πλευρά μας με τους Korolev - Woods (29π, 18ρ) από τους κυανέρυθρους είναι καταλυτική ..

Ο Sakota μπορεί να ήταν πρώτος σκόρερ (18π με 6/12 2π, 2/6 3π) αλλά εκβίασε πολλές προσπάθειες, ο Σαρικόπουλος μπορεί να ήταν πρώτος σε ρημπάουντ με 10 (6 επιθετικά) ή τάπες με 2, αλλά υπέπεσε σε 9 (εννιά) λάθη και ήταν επιθετικά εξαφανισμένος από το 5' μέχρι το 35' κι έτσι MVP για τους κιτρινόμαυρους ήταν ο Νώντας Παπαντωνίου που ηρέμησε το ρυθμό μας μετά το 28' και καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις αυτοκτονικές τάσεις, τελειώνοντας τον αγώνα με 9π-2κλ-1ασ . Ο Κασελάκης είναι κι αυτός στους διακριθέντες με 11π-6ρ. Από τους αμερικανούς για τον Goodridge* & Williamson φαίνεται πως με τις μη πειστικές παρουσίες τους μετράνε μέρες, ο Kyles (11π αλλά με 2/7 2π) ήταν πιο ορεξάτος από την Αμαλιάδα ή το Αλεξάνδρειο, αλλά δεν απέφυγε τις επιπολαιότητες και το άναρχο παιχνίδι .. πιο ισορροπημένος ο Wright που μοίρασε 5 ασιστ κι είχε και 9π

* Ιστορία γράφει ο Vernon Goodridge, καθώς έχει μείνει άποντος σε τρία επίσημα παιχνίδια και αν τελικά αποχωρήσει θα σπάσει το ρεκόρ του Eddie Shannon (ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΣΑΝΟΝ).  Άποντος σε τρία ματς (Κυπέλλου όλα) είχε μείνει και ο Βρεταννός Chris Pearson το 2007/08 - Αυτοί οι δυο είναι οι μόνοι από τους 109 συνολικά παίκτες χωρίς ελληνικό διαβατήριο που έχουν φορέσει τη φανέλα μας σε επίσημα ματς και δεν έχουν σκοράρει .

Δεν υπάρχουν σχόλια: