7.11.15

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Την Καβάλα -του Χρήστου Ταπούτου- που ανέβηκε για 1η φορά στην Α1 (καθώς την προηγούμενη πενταετία που αγωνίστηκε εκεί είχε πάρει τη θέση του Πανοράματος που είχε κερδίσει την άνοδο) υποδεχεται η Α.Ε.Κ. απόψε στο ΟΑΚΑ, στην προσπάθειά της να επεκτείνει το νικηφόρο σερί της, αλλά το έργο της δυσκολεύει από τη φυλλοροή λόγω τραυματισμών ειδικά στους ψηλούς .. Κι αυτό γιατί πέρα από τους Τσαλμπούρη, Μωραϊτη που παραμένουν τραυματίες, τον Atic που έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στην Ευρώπη, τον Paulos που ακόμα έρχονται τα απαραίτητα έγγραφα και μάλλον θα πάει δανεικός στον Δούκα (Α2), χτες προστέθηκε ο  Σαρικόπουλος που είχε χάσει τα δυο προηγούμενα παιχνίδι κι αναμενόταν να επανέλθει σήμερα, αλλά χτύπησε στην προπόνηση και θα μείνει εκτός για δυο βδομάδες, αλλά και ο Μαυροκεφαλίδης που επίσης τραυματίστηκε αλλά μάλλον θα αγωνιστεί κι έτσι η αντικατάσταση του Anosike με την αναιμικότατη μέχρι τώρα παρουσία παραπέμφθηκε στις καλένδες .

 Παίξαμε για πρώτη φορά με την Καβάλα στο Σπόρτιγκ στις 20/12 του 2008, σε ένα ματς που έγινε κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας της έδρας μας . Ο Κώστας Φλεβαράκης είχε χρησιμοποιήσει τους : Κυριακόπουλο, Βασιλόπουλο, Παπανικολάου 16, Thompson 17, Χατζή 5, Δορκοφίκη 6, Kikerpill, Bryant 8, Andersen, Nemeth 17, Ταπούτο 9.

Παίξαμε για δεύτερη φορά στις 23 Νοέμβρη του 2009, στο κλειστό του Αγίου Θωμά (που ήταν διαθέσιμο) και σε ματς που έγινε Δευτέρα, και είχαμε κερδίσει με 78-73 παίρνοντας το πρώτο ροζ φύλλο εκείνης της σεζόν . Ο Κώστας Φλεβαράκης είχε χρησιμοποιήσει τους : Green 11, Πρ.Νικολαϊδη 16, McGrath 12, Mack 4, Παπαντωνίου 5, Δορκοφίκη 9, Καλλινικίδη, Τουντζιαράκη, Francis 21, Mels .
Στις 19 Μάρτη του 2011, υποδεχτήκαμε για τελευταία φορά μέχρι σήμερα την Καβάλα στην Α1, αλλά το εντυπωσιακό 79-64 δε βοήθησε στην αποφυγή της Μαύρης Μεγάλης Τετάρτης ένα μήνα αργότερα.. Ο Άγγελος Κορωνιός είχε χρησιμοποιήσει τους : Castle 4, Cohadarevic 18, Πρ.Νικολαϊδη 9, Παπανικολάου, Hart 2, Ντικούδη 16, Δορκοφίκη 8, Καλλινικίδη 4, Boyd 7, Mandic 11.


Τέλος στις 22/2 του 2014, η ομάδα μας είχε κερδίσει σε ένα δραματικό παιχνίδι την Καβάλα στα Λιόσια με 64-63 στο ντέρμπυ της Α2 και αυτή ήταν μια νίκη που βοήθησε καθοριστικά στην επιστροφή της Βασίλισσας στη φυσική της κατηγορία. Στον πάγκο βρισκόταν ο Βαγγέλης Ζιάγκος και η σύνθεση ήταν :  Παναγιωταράς, Παπαντωνάκος 1, Φαλέκας 4, Καράμπουλας 4, Πολυτάρχου 4, Τσιότρας 3, Γκιζόγιαννης 24, Παπαδιονυσίου 3, Τσιάκος 12, Δέσπος 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια: