6.10.16

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΡΟΙΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ


Απόψε στο ΟΑΚΑ, κεκλεισμένων των θυρών (λόγω της τιμωρίας της έδρας από όσα έγιναν με τον Λάσκαρη στη σειρά των μικρών τελικών) και χωρίς τον Κώστα Βασιλειάδη, που είναι τιμωρημένος από πέρσι, η Α.Ε.Κ. υποδέχεται τον Κόροιβο Αμαλιάδας στην πρώτη επίσημη αναμέτρηση της χρονιάς. Η απουσία του Βασιλειάδη, σε συνδυασμό με την απουσία του Atic (που όπως δείχνουν μέχρι σήμερα τα πράγματα θα δηλωθεί μόνο στην Ευρώπη αρχικά) κάνουν την κάλυψη του κενού στο '3' τον μεγαλύτερο ίσως πονοκέφαλο για τον Zdovc .

Οι δυο ομάδες έχουν αλλάξει άρδην από πέρσι. Από την Α.Ε.Κ. σε σχέση με όσους παρατάχθηκαν στον 4ο μικρό τελικό με τον Άρη έχουν μείνει μόνο οι Sakota, Milosevic, Μωραϊτης, Μαυροειδής (ενώ ο Τσαλμπούρης είχε παίξει στο 3ο ματς). Από την άλλη πλευρά βέβαια ο Κόροιβος έχει αλλάξει συθέμελα, αφού κανένας παίκτης δεν πρέπει να έχει παραμείνει στο ρόστερ, ενώ άλλαξε και ο προπονητής με τον Ντίνο Καλαμπάκο πλεόν στον πάγκο τους. Στηρίζονται επιθετικά στους ξένους τους και κυρίως τους Brown (1μ80), Milutinovic (1μ99), Hall (2μ06) που είχαν 3αγ-63π-12τρ / 3αγ-61π-5τρ/ 2αγ-38π στα ματς που έδωσαν στην προηγούμενη φάση του Κυπέλλου.

Είχαμε αντιμετωπίσει ξανά τον Κόροιβο για το Κύπελλο, το 2013/14, όταν είχαμε χάσει στην Αμαλιάδα με 86-80 . Προπονητής ο Ζιάγκος και η σύνθεση ήταν : Παναγιωταράς, Στούκας 2, Παπαντωνάκος, Καράμπουλας 25 (2), Πολυτάρχου 10, Τσιότρας 11, Γκιζόγιαννης 8 (1), Δροσος, Παπαδιονυσίου 2, Τσιάκος 3, Δέσπος 15, Nikolic 4 .
Αξιοσημείωτο πως παίζουμε για πρώτη φορά εντός έδρας (έστω και χωρίς θεατές) προημιτελικό μετά από πολλά χρόνια.. Πέρσι αποκλειστήκαμε από τον Άρη στο Αλεξάνδρειο, το 2008/09 που ήταν η προηγούμενη φορά που βρεθήκαμε στους '8' χάσαμε από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Τελευταία φορά που παίξαμε μονό προημιτελικό εντός ήταν το 2007/08 όταν χάσαμε στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό, ενώ από το 2005/06 έχουμε να αγωνιστούμε σε ημιτελικό ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: