18.2.18

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ !!

Μετά από 16 χρόνια και το πρωτάθλημα του 2002 επέστρεψε στους τίτλους η ομάδα μπάσκετ, κατακτώντας πανάξια το 4ο Κύπελλο της ιστορίας της, 17 χρόνια πριν το προηγούμενο το 2001 στο ΟΑΚΑ (1981 στην Γλυφάδα και 2000 στην Πυλαία τα άλλα δυο), σε έναν τελικό που έγινε στα 'Δυο Αοράκια΄ στο Ηράκλειο μπροστά σε μαθητές των τοπικών σχολείων. Οι παίκτες μας μπήκαν αποφασισμένοι στο παρκέ και κυριάρχησαν από την αρχή μέχρι το τέλος της αναμέτρησης που καθήλωσε τους τηλεθεατές. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ερυθρόλευκοι είχαν προβάδισμα στο σκορ μόλις για ένα τρίλεπτο σε όλο το αγωνιστικό 40λεπτο..
Ο Manny Harris ήταν εξαιρετικός, σκοράροντας 17 πόντους παρά την πολύ πιεστική ερυθρόλευκη άμυνα κι έτσι έγινε ο τρίτος MVP μας σε ένα κιτρινόμαυρο τρόπαιο, μετά τον Kurt Rambis το 1981 στη Γλυφάδα (αν και στο συγκεκριμένο αγώνα ο Βασίλης Γκούμας ήταν καλύτερος) και τον Ibo Kutluay το 2001 στο ΟΑΚΑ (αφού στην Πυλαία βγήκε ο ..Rebraca μια που ψηφίστηκε πριν το τέλος του αγώνα)


Πέρα από τον Michigan Mamba, πολύ καλή παρουσία είχαν και οι άλλοι 4 Αμερικανοί παίκτες μας.. Ο Mike Green οργάνωνε υποδειγματικά (7ασ-1λθ-1κψ αλλά και 5ρ), ο Vince Hunter οργίασε επιθετικά (15π με 3ρ-2κλ), ο Kevin Punter (14π με 2 καθοριστικά τρίποντα στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου) έδειξε να είναι μήνες στην ομάδα και όχι μια -σκάρτη- βδομάδα και φυσικά  o Delroy James (11π, 3ρ, 2ασ, 1κλ, 1κψ πάνω σε 3π του Σπανούλη στο τέλος) έκανε άλλη μια μεγάλη εμφάνιση παίζοντας και σαν small ball center στο τέλος

 Αλλά δεν ήταν μόνο οι ξένοι. Κανείς από τους 11 παίκτες που πάτησαν στο παρκέ δεν υστέρησε και όλοι έδωσαν κάτι για τη νίκη. Ο Dusan μπορεί να μην έβαλε τα γνωστά σουτ απ'έξω αλλά έδωσε λύσεις και στις δυο πλευρές πάνω στον Πρίντεζη. Ο Λαρεντζάκης έπαιξε με αυταπάρνηση έχοντας πρόβλημα στους κοιλιακούς, έβγαλε άμυνα στον Σπανούλη  κι έβαλε δυο τρίποντα ψυχολογίας στην αρχή. Ο Ξανθόπουλος με ρόλο 3ου guard πλέον, ήρθε από τον πάγκο έπαιξε άμυνα, έβαλε ένα μεγάλο σουτ. Ο Βασιλόπουλος έπαιξε λίγο με τόσο καλό Delroy και βοήθησε όσο έπαιξε παρά το χαζό φάουλ στον Strelnieks στο τέλος που δεν στοίχισε. Μαυροειδής και Καββαδάς πήραν επιθετικά ρημπάουντ και έβαλαν κι αυτοί το λιθαράκι τους.
Πρώτος τίτλος στο παρκέ -μετά από αυτόν της ταινίας που είναι τεράστια παρακαταθήκη- για τη διοίκηση του Μάκη Αγγελόπουλου, που σίγουρα το άξιζε για να αρχίσει να κάνουν απόσβεση οι κόποι του..
Μεγάλη βραδιά και για τον Dragan Sakota που κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο Ελλάδας στην 4η παρουσία του σε τελικό κι έγινε έτσι ο μόνος προπονητής που έχει πάρει με την Α.Ε.Κ. και πρωτάθλημα και Κύπελλο .

Δείτε τον τελικό όπως μεταδόθηκε -όχι και σε πολύ HD- από την ΕΡΤ

17Φεβ2018 – Τελικός Κυπέλλου Μπάσκετ: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 83-88

και το Postgame με απονομές -συνεντεύξεις

17Φεβ2018 – Τελικός Κυπέλλου Μπάσκετ (Postgame Show)

Δεν υπάρχουν σχόλια: