16.2.19

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

Το Διηπειρωτικό Κύπελλο θα διεκδικήσει αύριο το βράδυ η Πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα μπάσκετ της Α.Ε.Κ. καθώς επικράτησε εμφτατικά με 64-86 της Πρωταθλήτριας Λατινικής Αμερικής San Lorenzo στην -άδεια από κόσμο- Carioca 1 Arena του Rio de Janeiro. Αντίπαλός της θα είναι η Flamengo (που μπήκε από το παράθυρο στη διοργάνωση) που έκανε παρέλαση απέναντι στους ελλειπείς Austin Spurs στον άλλο ημιτελικό.
Το ξεκίνημα της ομάδας δεν ήταν καλό καθώς ο Theodore σαν κινητήριος μοχλός στην οργάνωση ήταν μάλλον επηρεασμένος από το τζετ λαγκ, ο Maciulis ήταν άστοχος και ο Hunter -έχοντας και τις ενοχλήσεις στη μέση που τον άφησαν εκτός καρφωμάτων στο all star game- δεν μπορούσε να προσφέρει όσα συνηθίζει ειδικά στο BCL. Έτσι οι Αργεντίνοι προηγήθηκαν με 12-7 στο πρώτο εξάλεπτο.
Από εκεί και πέρα όμως είδαμε άλλο παιχνίδι. Με Ξανθόπουλο-Griffin-Λαρεντζάκη η περιφέρεια έκλεισε, το 12-7 έγινε 19-38 μέσα σε περίπου δέκα λεπτά με ένα επιμέρους 7-31 και σε όλο το υπόλοιπο διάστημα η Α.Ε.Κ. διατήρησε σχετικά άνετα αυτό το προβάδισμα. Ακόμα και όταν στην 3η περίοδο η άμυνα χαλάρωσε και οι επιθέσεις σταματούσαν στα μπλοκ του Joel Anthony και της παρέας του (6 ο Καναδός, 11 η San Lorenzo) βρήκε τελικά τις απαραίτητες λύσεις.

Κορυφαίος παίκτης μας ήταν ο Delroy James που σε άλλο ένα μεγάλο παιχνίδι ήταν εμφατικά παρών με 15 πόντους, 8 ρημπάουντ, 2 ασιστ, 2 κλεψίματα και τη μοναδική μας τάπα. Ο αρχηγός Dusan Sakota (15π κι αυτός με 5ρ-2ασ) και ο Howard Sant-Roos (10π-3ρ-2ασ-1κλ) συμπλήρωσαν την τριπλέτα των κορυφαίων, χωρίς να υστερήσει σε πάθος και αγωνιστικότητα κάποιος από τους δώδεκα που έπαιξαν και σκόραραν οι 11, εκτός του Ξανθόπουλου που ήταν βέβαια πρώτος σε ασιστ και κυρίως αποχώρησε με πρόβλημα στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου και γίνεται αγώνας δρόμου από το ιατρικό team να προλάβει τον αυριανό τελικό..
Δείτε στιγμιότυπα του αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: