18.2.19

ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΛΕΟΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !


Παίζοντας σοβαρά και συγκροτημένα η Πρωταθλήτρια Ευρώπης  Α.Ε.Κ. κέρδισε μετά την Πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής San Lorenzo και την οικοδέσποινα Flamengo με 86-70 κατακώντας έτσι πανάξια το φετινό Διηπειρωτικό Κύπελλο της FIBA. Αυτός ήταν ο τρίτος κερδισμένος τελικός μέσε ακριβώς σε ένα 12μηνο (17/2/18 κέρδισε το Κύπελλο στο Ηράκλειο, 17/2/19 το Διηπειρωτικό στο Rio και ενδιάμεσα στις 6/5/18 το Basketball Champions League) του ιστορικότερου τμήματος του συλλόγου που μετά την ταλαιπωρία που πέρασε έχει επιστρέψει για τα καλά και με το παραπάνω στην κανονικότητα. Αξιομνημόνευτο πως και στους τρεις τελικούς η Βασίλισσα ήταν κυρίαρχη παίζοντας μπάσκετ κυριαρχίας .
H A.E.K. παρουσιάστηκε σωστά διαβασμένη και μετά το πρώτο αναγνωριστικό τρίλεπτο, κυριάρχησε το παρκέ κι επέβαλλε το παιχνίδι της, μην αφήνοντας τους Βραζιλιάνους να βρουν ρυθμό μέσα από ελεύθερα μακρινά σουτ (θυσιάζοντας το post παιχνίδι τους μέσα στη ρακέτα όπου ο Varejao έκανε θραύση), πιέζοντας τους ώστε να υποπέσουν σε λάθη την ώρα που η ίδια έκανε ελάχιστα και όταν στο 4ο δεκάλεπτο πίστευαν πως θα μπορούσαν να κάνουν ντέρμπυ τον τελικό, πάτησε γκάζι και η διαφορά έφτασε και τους 25π, πριν να μειωθεί στο τέλος με τη φυσιολογική χαλάρωση.
MVP της αναμέτρησης ήταν φυσικά ο Jordan Theodore που πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση με 22π (8/12 σουτ) 5 ασιστ και 3 κλεψίματα και κυρίως με καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στο παρκέ, δικαιώνοντας και με το παραπάνω την επιλογή της διοίκησης και της τεχικής ηγεσίας να τον ντύσουν στα κιτρινόμαυρα.
Φυσικά ο Jordan δεν ήταν μόνος του.. Δίπλα του άξιος συμπαραστάτης ήταν ο Jonas Maciulis που με εμφάνιση αντάξια της κλάσης του σκόραρε 17π με 3/4 3π (σε σημεία που έκοψε τα πόδια των αντιπάλων) έχοντας και 3ρ-2κλ-1κψ και κέρδισε για 2η φορά το Διηπειρωτικό μετά το 2015 με τη Real .
Μπορεί ο Hunter να μην έβρισκε χώρους απέναντι στον Varejao (και δεν ήταν και στο 100% μετά τον τραυματισμό του στη μέση) ή ο Griffin να φορτώθηκε γρήγορα με φάουλ, αλλά υπήρχε ο Delroy James  (12π-7ρ-2ασ-2κλ-1κψ) να παίζει και για τον Vince στη ρακέτα καλύπτοντας χώρους στην άμυνα προσθέτοντας άλλο ένα εξαιρετικό Final4 μετά τον Μάη, ο Sant-Roos που ήταν παντού και στις δυο πλευρές του παρκέ, ο Sakota που φώναξε παρών για άλλο ένα σημαντικό παιχνίδι και σήκωσε και το τρόπαιο στο τέλος.

Αξίζει μια ξεχωριστή αναφορά στον Βασίλη Ξανθόπουλο που έσφιξε τα δόντια και αγωνίστηκε αλλά στο τέλος υπέστη θλάση στο άλλο πόδι και θα μείνει 2-3 βδομάδες εκτός δράσης, συνεπώς θα είναι αμφίβολος στα ματς με Προμηθέα για την Α1 και ΠΑΟΚ στην Πυλαία για τους 16 του BCL
σ
 Υ.Γ. Ο Luca Banchi κατέβασε την ομάδα στη Βραζιλία απόλυτα συνειδητοποιημένη και προετοιμασμένη για το τι θα αντιμετωπίσει και την βοήθησε να κατακτήσει τον τίτλο. Η κίνηση του να φωνάξει τον Dragan Sakota στα 4.5" για να του αφιερώσει την κατάκτηση δείχνει και το πόσο αξιόλογος χαρακτήρας είναι. Μαζί με τον Μάκη Αγγελόπουλο σίγουρα μπορούν να προσφέρουν κι άλλες τέτοιες χαρές στον κιτρινόμαυρο κόσμο.
 
Δείτε όλο το παιχνίδι στη μετάδοση της FIBA.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ η ΑΕΚ με αντίπαλους αργεντινούς, βραζιλιάνους και κάτι αμερικάνους που βαρέθηκαν να πάνε να παίξουν. μπαχαχαχχαχααχαχ. τα πιστεύετε αυτά που γράφετε;