11.4.19

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ.. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ

Την πρώτη της εντός έδρας ήττα υπέστη στη φετινή Α1 η Α.Ε.Κ. καθώς έχασε -για άλλη μια φορά με κατω τα χέρια- από τον Παναθηναϊκό με 72-104. Σίγουρα μπορεί να έπαιζε με παραπάνω από σημαντικές ελλείψεις καθώς παρατάχθηκε μόλις με 10 παίκτες -Theodore, Maciulis, Τσαλμπούρης, Καββαδάς τραυματίες και δεν επιλέχθηκε κάποιος έφηβος να συμπληρώσει- και να αντιμετώπιζε τους πράσινους που είναι σαφέστατα σε καλύτερη αγωνιστική/ψυχολογική κατάσταση, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία να μην αντιμετωπίζει το παιχνίδι σαν ντέρμπυ, κυνηγώντας κάθε φάση και στις δυο πλευρές του παρκέ..

Μετά το αρχικό πεντάλεπτο (προηγήθηκε με 11-8 στα πρώτα 3,5') και το φόρτωμα με φάουλ ουσιαστικά η ομάδα δεν ανέκαμψε ποτέ και οι τυπικά φιλοξενούμενοι συντηρούσαν άνετα ένα προβάδισμα 20+ πόντων σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.. Δεν υπήρχε ψηλός να αντιμετωπίσει τα βαριά κορμιά των Παπαγιάννη, Βουγιούκα που έστησαν πάρτυ στη ρακέτα μας, δεν μπορέσαμε ποτέ να πιέσουμε αμυντικά -δεν επιλέξαμε και τη ζώνη που χρησιμοποιήσαμε πχ στο τουρνουά της Λευκωσίας-  ενώ δεν μπορέσαμε να πάρουμε επιθετικές λύσεις από τους Griffin, Sant-Roos..   Η συνεπής προσφορά στο σκοράρισμα των James, Sakota, Λαρεντζάκη, Hunter δεν έφτανε απέναντι σε μια πληρέστερη και πολύ πιο αποφασισμένη ομάδα..

Η ήττα του Ολυμπιακού στο Περιστέρι λίγο νωρίτερα περιπλέκει την κατάσταση για τις τελικές θέσεις των ομάδων στην κανονική περίοδο. Κι αυτό γιατί ναι μεν η Α.Ε.Κ. είναι πολύ κοντά στη 2η θέση της βαθμολογίας, αλλά δεν είναι πλέον καθόλου απίθανο να κληθεί να αντιμετωπίσει έναν 7ο Ολυμπιακό..

Δεν υπάρχουν σχόλια: