26.3.21

ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΣΤΗ ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ..

 

Καταπονημένη από τις ελλείψεις και τα συνεχόμενα ματς με ταξίδια (μεσολαβησαν μόλις 42,5 ώρες από τη λήξη του αγώνα στη Γαλλία μέχρι την έναρξη στη Ρωσία.. και σε 45 ώρες μετά υπάρχει και το ματς στο Αλεξάνδρειο) η ομάδα μπάσκετ γνώρισε βαριά ήττα από την Nizhny Novgorod με 88-60 ... Μπορεί να υπάρχουν δικαιολογίες από τις απουσίες (ο Μαυροειδής πχ δεν μπόρεσε να παίξει ούτε σήμερα, πέρα από τις γνωστές ελλείψεις των Moreira-Slaughter-Γόντικα-Ζήση-Jankovic), αλλά μέχρι την τραγική εμφάνιση και τον διασυρμό υπάρχει απόσταση. Ήταν η πιο βαριά ευρωπαϊκή ήττα της ομάδας τα τελευταία 15 χρόνια, μετά το 88-55 από την Climamio Bologna στις 9/11/05 για την Euroleague.. Πλέον οι Ρώσοι τσέκαραν το εισιτήριο της πρόκρισής και δε θα είναι βαθμολογικά αδιάφοροι μόνο την τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ, αλλά και την επόμενη με την Strasbourg. 

 

Πλέον η κατάσταση για την πρόκριση είναι εξαιρετικά δύσκολη.. Αν η ομάδα χάσει στην Άγκυρα και δεν κρατήσει και τη διαφορά των 9π, θα αποκλειστεί αν οι Γάλλοι περάσουν από την αδιάφορη Nizhny, αφού την τελευταία αγωνιστική όποιος και να κερδίσει στο Strasburg-Turk θα υπερτερεί στην ισοβαθμία αν εμείς την ίδια ώρα κερδίσουμε την Nizhny. Αλλά και αν κρατήσουμε τη διαφορά τότε η Turk δεν θα έχει ελπίδες πρόκρισης κι έτσι πολύ δύσκολα θα φύγει με διπλό από τη Γαλλία. Συνεπώς είτε θα πρέπει η ομάδα να μαζέψει τα κομμάτια της και να πάρει το διπλό στην Άγκυρα, είτε να ελπίζει πως η Nizhny δεν θα παρουσιαστεί αδιάφορη και θα κερδίσει τη SIG ..

 

Αγωνιστικά το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική.. Με τους Langford-Macon (ιδίως τον 2ο) εκνευρισμένους και χωρίς καθαρό μυαλό, τους Moses-Χρυσικόπουλο-Maciulis-Κατσίβελη σε κακή βραδιά, τον Lojeski και πάλι απόντα και τον Γκίκα ανέτοιμο, οι όποιες αμυντικές προσπάθειες του Ρογκαβόπουλου (που επιθετικά κι αυτός δεν ήταν σε καλή κατάσταση) και η παρουσία του Μωραϊτη που ήταν ο μόνος που διασώθηκε στο κιτρινόμαυρο ναυάγιο σαφέστατα και δεν έφταναν..




Δεν υπάρχουν σχόλια: