5.11.07

ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ


Κόντρα στον Άρη φάνηκαν όλες οι αδυναμίες μας κάτω από τη ρακέτα. Ο Massey έκανε πάρτυ με 33 πόντους (13/15 δίποντα !!!) και 12 ρημπάουντ, καθώς δεν είχαμε κάποιον σαν τον Ledkov που την περασμένη βδομάδα τον είχε κλείσει και ο Ολυμπιακός πέρασε από το Αλεξάνδρειο. Ουσιαστικά στη σύγκριση Massey-Wesson (που είχε 13 πόντους με 5/13 2π) φαίνεται η διαφορά των δυο ομάδων. Οι 20 πόντοι του Αμερικανού του Άρη οδήγησαν στη διαφορά των 16 πόντων (76-60). Δεν είναι πως ο Wesson είναι κακός παίκτης, αλλά πεντάρι δεν είναι... Και όσο πιο γρήγορα καλύψουμε το συγκεκριμένο κενό τόσο καλύτερα.

Βέβαια παραμένει η απορία, γιατί ενώ έχουμε αυτή τη τρύπα στη ρακέτα, ο Χαρίσης με τον Pearson έμειναν εκτός δωδεκάδας και μπήκε ο Σύμτσακ (που δεν έπαιξε δευτερόλεπτο)... Ο Εγγλέζος είναι ότι πιο κοντινό σε σέντερ που να γεμίζει το καλάθι έχουμε . Στην Κύπρο δεν ήταν κακός, τώρα γιατί στο πρωτάθλημα δεν έχει βάλει ούτε καν τη φόρμα είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω. Γενικότερα ο σχεδιασμός μας στη συγκεκριμένη θέση δεν είναι και ότι καλύτερο... Πήραμε από νωρίς Χαρίση-Pearson γιατί προφανώς τους πιστεύαμε και μετά έγινε η ιστορία με τον Γλυνιαδάκη που κόπηκε για να έρθει εν τέλει ο Pavic. Ο Σλοβένος έχει παίξει 32'32" στο πρωτάθλημα με συνολικό απολογισμό 11 πόντους (5/8 2π, 1/2 1π) και 6 ρημπάουντ. Ο Χαρίσης έπαιξε μόλις 4'39" με την Ολυμπιάδα όταν όλα είχαν κριθεί. Ο Pearson ούτε 12άδα... Όταν οι τρεις σου σέντερ μοιράζονται αθροιστικά από 12' σε κάθε ματς, τότε κάτι δεν πάει καλά...

Η ομάδα έδειξε πάντως κάποια θετικά στοιχεία, όταν κατάφερε να επιστρέψει μετά το 17-2 των Αρειανών (το 26-26 στο 15' έγινε 43-28 στο 29') και να ξανακάνει ντέρμπυ το ματς στο τέλος της 3ης περιόδου. Όμως όταν μένεις στους 9 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν είναι δυνατό να έχεις τύχη. Τα δυο κυριότερα προβλήματα που βλέπω στην ομάδα είναι η ένδοια στο '5' και η έλλειψη σίγουρων επιθετικών λύσεων. Ο Avery πέτυχε 17 με το Αιγάλεω αλλά στα επόμενα ματς επιθετικά ήταν μέτριος... Ο Ταπούτος είχε 17 με την Ολυμπιάδα, αλλά 'χάθηκε' με τον Άρη... Μόνο ο Κυρίτσης φαίνεται σαν μια σταθερή αξιόπιστη λύση. Δε φτάνει όμως..

Υ.Γ. Οι δηλώσεις του Μπάρλου μετά το τέλος του ματς όταν ρωτήθηκε για το ντέρμπυ των (απατ)αιώνιων "να γίνει καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο Ολυμπιακός" είναι ασχολίαστες... Κάποιος πρέπει να πει στους παίκτες μας πως δεν επιτρέπεται να μιλάνε προς τα έξω σαν οπαδοί άλλων ομάδων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Όταν οι τρεις σου σέντερ μοιράζονται αθροιστικά από 12' σε κάθε ματς, τότε κάτι δεν πάει καλά..."

αυτό τα λέει όλα...

haridimos είπε...

Δυστυχώς, ο Brent Scott ακόμα και τώρα που είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος θα έπαιζε βασικός ΚΑΙ στη φετινή ΑΕΚ.