21.11.07

ΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ...


Δυστυχώς η ομάδα μας δεν κατάφερε να πάρει μια διαφορά ασφαλείας για τη ρεβάνς της Γαλλίας την επόμενη Τρίτη, ενώ θα μπορούσε να το είχε κάνει χαλαρά και με χαρακτηριστική άνεση. Κι αυτό γιατί η Cholet δε φάνηκε να είναι κάτι το ιδιαίτερο, ενώ μάλλον δεν πολυτρελλαίνεται για την ευρωπαϊκή της συμμετοχή - δεν είναι τυχαίο πως κατέβηκε μόλις με 10 παίκτες. Παίζοντας απλά σοβαρά ξεφύγαμε με 50-38 στο ημίχρονο και στα μέσα της 3ης περιόδου η διαφορά είχε πάει στο +16 (67-51 στο 27'14" μετά από τρίποντο του Μπάρλου), αλλά η τεχνική ηγεσία επέλεξε να κάνει τουλάχιστον περίεργους πειραματισμούς.

Γιατί το να παίζεις εκείνο το διάστημα με τον Κυρίτση στο '1' (που ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει για τον απλούστατο λόγο πως δεν γνωρίζει τη θέση και δεν μπορούσαμε ούτε τη μπάλα να κατεβάσουμε), τον Τσάμη στο '3' και τον Σύμτσακ στο '5', ενώ ο Vasiljevic που οργίασε στο 1ο ημίχρονο ήταν στο πάγκο, παρέα με τον Μπάρλο που με το που έπιασε τους 19 πόντους με το επιθετικό του κρεσέντο αποτραβήχθηκε από την πεντάδα και αυτός, αλλά και τον Wesson που έπαιξε μόνο στο πρώτο 6λεπτο ή ακόμα και τον Pavic που έδειχνε ο πιο χρήσιμος σέντερ μας όσο αγωνίστηκε να παρακολουθεί κι αυτός με τη φόρμα του, είναι τουλάχιστον πειραματισμός. Με απόλυτα φυσιολογική συνέπεια οι Γάλλοι να ξαναμπουν στο παιχνίδι, να μειώσουν σε 80-77 στο 36'58" με τρίποντο του Basden και να επιστρατευτούν και πάλι οι βασικοί και να φτάσουμε στο τελικό +9.

Η ομάδα μας και πάλι έδειξε πως πονάει σε δυο θέσεις. Σε αυτή του οργανωτή και σε εκείνη του σέντερ. Ο Avery και πάλι φάνηκε πως δεν μπορεί να τραβήξει στο '1' κι ευτυχώς υπάρχει ο Vasiljevic που σ'αυτό το ματς βοήθησε και πολύ επιθετικά . Κάτω από τη ρακέτα επίσης είμαστε γυμνοί. Χαρίσης - Σύμτσακ δεν είναι έτοιμοι για υψηλό επίπεδο. Ο Pavic πάντως έδειξε σαφέστατα πληρέστερος από τους άλλους δυο όσο αγωνίστηκε (18'23", 6π, 6ρ) και γέννησε ερωτηματικά για την καθήλωσή του στον πάγκο στα δυο προηγούμενα παιχνίδια. Είναι κρίμα να μην έχουμε καλές λύσεις σε αυτές τις θέσεις και να χαραμίζεται το εξαιρετικό υλικό που διαθέτουμε σε 2-3-4

Αν στη ρεβάνς της Τρίτης προκριθούμε δεν θα τρέχει και τίποτα σημαντικό. Σε διαφορετική περίπτωση όμως θα έχουμε πληρώσει πανάκριβα τη συγκεκριμένη επιλογή του Βαγγέλη Αγγέλου. Άλλο μαθαίνω τους παίκτες μου, άλλο μαθαίνω στου κασίδη το κεφάλι ...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα.Το γεγονός ότι σε '1' και '5' έχουμε τεράστιο πρόβλημα,είναι κάτι περισσότερο από προφανές.Όσο κι αν στις υπόλοιπες θέσεις έχουμε πολύ καλούς παίκτες,χωρίς playmaker και center, δεν πάμε πουθενά.Πρέπει κάτι να γίνει άμεσα επ'αυτού.
Να ρωτήσω και 2 πραγματάκια?
1)Ψάχνουμε τελικά για παίκτες σε '1' και '5' ή όχι?
2)Υπάρχει σκέψη αντικατάστασης του Wesson? (κανονικά δε θα έπρεπε)

Ανώνυμος είπε...

Η ομάδα έχει μόλις ένα παίκτη απο την περσινή χρονιά,τον Ταπούτο.Τα πάντα έχουν αλλάξει,επομένως χρειάζεται υπομονή.Απο όλους,δηλαδή και απο τους φιλάθλους αλλά και απο το Δρόσο (κάτι που δεν έγινε,έπρεπε να επιμείνει στον Κορωνιό).
Όσον αφορά τον Έιβερι,στον Πανιώνιο είχε κάνει καλή χρονιά αλλά απο τότε ψάχνεται.Επίσης είναι πιο πολύ σκόρερ παρά οργανωτής και δεν ξέρω αν είναι αυτό που ζητάει ο Αγγέλου.
Περί Πάβιτς...13.5 πόντοι και 6.5 ριμπάουντ μ.ο. στην Αδριατική Λίγκα δεν είναι άσχημα.Δεν μπορεί,καλός παίκτης θα είναι.
Σε τελική ανάλυση,ποιον νόμιζαν οτι πήραν,τον Βούισιτς?
Κι εγώ είμαι της άποψης οτι επιβάλλεται να του δοθεί περισσότερος χρόνος,ενώ για μαζικές αλλαγές ούτε λόγος.Θα γίνουν βεβιασμένες κινήσεις και θα ψαχνόμαστε πάλι.
Άντε να πάρουμε ένα πλέι προς το παρόν.
Υπομονή χρειάζεται...

haridimos είπε...

@ jorge
1/Θεωρητικά ψάχνουμε. Γράφτηκε πως θέλουμε pg από ΝΒΑ αλλά με κοινοτικό διαβατήριο.
2/Γράφτηκε πως το σκεφτόντουσαν, αλλά θα είναι έγκλημα.

@ nikos
Ο Avery ούτε σαν 2άρι αποδίδει, ενώ δεν έχει νόημα να τον κρατήσεις όταν έχεις Κυρίτση, Χατζή, Τσάμη για το '2' ενώ μπορούν να παίξουν εκεί και ο Παπανικολάου με τον Sy σε πιο ψηλό σχήμα.
Θέλουμε πλέϊ-μέϊκερ (κατά προτίμηση ψηλό) που να παίζει περιφερειακή άμυνα και να μπορεί να κατεβάσει σωστά τη μπάλα, μαζί με σέντερ-ντουλάπα που να ξέρει και τι να την κάνει τη μπάλα. Με τον Πάβιτς, αν τον παίξουν σωστά το 2ο μπορεί να το ξεπεράσεις.

Dimitris είπε...

Ο Χαντζής είναι τελειωμένος.Στο περσίνο πανιώνιο δεν επαιζε καθόλου. Ο κυρίτσης είναι λίγος. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε κανένα ξένο σαν του πανελληνίου η τον τζααμπερ του αιγάλεω. Θα τερματίσουμε 6οι. πισω και απο αρη, πανιωνιο, πανεληνιο εκτος από παο οσφπ!