19.10.08

ΚΡΙΜΑ... ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ


Δεν κατάφερε να πάρει το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα η ομάδα μας στο κλειστό της Νεάπολης κόντρα στη γηπεδούχο ΑΕΛ 1964 ΓΣ. Αν και κατάφερε να προηγηθεί με 45-53 στο τέλος της τρίτης περιόδου, το επιθετικό μας blackout στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου επέτρεψε στους βυσσινί να κάνουν ένα 13-0, να περάσουν με 58-53, να τους κυνηγάμε μετά στο σκορ και να γνωρίσουμε τελικά την ήττα. Σίγουρα έβαλαν το χεράκι τους και οι διαιτητές, καθώς αντιμετώπισαν διαφορετικά τις δυο ομάδες, αφού πήγαμε στο τελευταίο λεπτό με τους Λαρισινούς να έχουν μόνο ένα φάουλ κι έτσι είχαν τη δυνατότητα να ροκανίσουν το χρόνο και να μη μας αφήσουν να σουτάρουμε με καλές συνθήκες.

Βέβαια και οι δικές μας ευθύνες δεν είναι ανύπαρκτες, αφού θα μπορούσαμε να πάμε από την αρχή της τελευταίας επίθεσης την μπάλα στη ρακέτα, όπου τυχόν φάουλ θα οδηγούσε στη γραμμή των ελευθέρων βολών. Γιατί είχαμε 28.5" να απομένουν με τη μπάλα δικιά μας και οι γηπεδούχοι έκαναν το 1ο (2ο συνολικά) φάουλ στα 17.5", το 2ο (3ο) στα 11.8" και το 3ο (4ο ομαδικό) στα 5.9". Με πιο καλοδουλεμένη επίθεση και πιο καθαρό μυαλό, θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει και να φεύγαμε με το διπλό που θα μας έδινε πραγματικά άλλον αέρα για τη δύσκολη συνέχεια του μαραθωνίου της Α1.

Σε αυτό τον τομέα σίγουρα θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι περισσότερο από τον πάγκο. Τουλάχιστον στη θεωρία, γιατί ας μην ξεχνάμε πως η ομάδα δεν βρίσκεται ούτε 15 μέρες πλήρης μαζί... Ανεξάρτητα από αυτό πάντως, ήταν λίγο περίεργη η επιλογή να μπούμε στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου χωρίς να είναι μέσα στο παρκέ οι DJ Thompson και Istvan Nemeth, που αποτέλεσαν τις πιο αξιόπιστες επιθετικές μας λύσεις στον αγώνα. Ο βραχύσωμος Αμερικανός, δεν εντυπωσίασε, αλλά οι 7 ασιστ που μοίρασε είναι ενδεικτικό της προσφοράς του. Από την άλλη ο Ούγγρος, πιστοποιεί κάθε βδομάδα πως αποτελεί μια εξαιρετική λύση από τα 6μ25.. 3/5 είχε με Κολοσσό, 5/6 τώρα με Λάρισα.

Αγωνιστικά η ομάδα για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι πίεσε αρκετά στην άμυνα - απόλυτα λογικό για ένα ρόστερ που δεν έχει "βρεθεί" ακόμα. Άλλωστε όπως έλεγε και ο Dusan Ivkovic, αν παίζεις άμυνα χρειάζεσαι 1,5 παίκτη σε καλή μέρα για να φτάνεις στη νίκη. Αν δεν είχαμε το blackout στην 4η περίοδο, μάλλον θα είχε δικαιωθεί η ρήση του 'σοφού' Ντούντα. Αυτό που προβληματίζει είναι το βάθος μας κάτω από το καλάθι. Στα Πατήσια στην πρεμιέρα ήταν σε καλή μέρα ο Bryant και δεν φάνηκε η ανυπαρξία του Andersen. Στη Λάρισα όμως που ο Torin Francis (21π-10ρ)ταλαιπώρησε τον Travon, η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων, μια που ο Δανός είναι σκιά του καλού του εαυτού ακόμα, μας στοίχισε τη δυνατότητα να παίξουμε τουλάχιστον επί ίσοις όροις κάτω από τα καλάθια...

Δείτε ένα βιντεάκι με το τρίποντο του Thompson για το 45-53 στη λήξη της 3ης περιόδου, και το off-balance με το οποίο έκανε το 60-62..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά κρίμα.
Ήταν μοναδική ευκαιρία για διπλό.

Για κριτική στον κόουτς, νομίζω, ότι θα πρέπει να περιμένουμε. Οι παίκτες δεν γνωρίζονται καλά-καλά μεταξύ τους και δεν είναι εύκολο να αφομοιώσουν συστήματα και να έχουν - απόλυτα - ορθολογικές επιλογές όταν η μπάλα είναι "βαριά".

Γι αυτό που δεν μπορούμε να περιμένουμε, είναι για την απόκτηση ενός ακόμη σέντερ-σκόρερ. Πάρτε επιτέλους τον Giorgi Shermadini! Το μεγαλύτερο ταλέντο που έχω δει τελευταία, σε τιμή ευκαιρίας.

Όσο για τον D.J., εάν είναι μέτριος με 12 πόντους και 5 ασίστ μ.ο. και ελάχιστα λάθη, τότε μπορώ να περιμένω να τον δω σε καλή μέρα!
Απλώς, νομίζω ότι ίσως τον αδικεί το στύλ του. Ξέρεις, μακριά μαλλιά, νυσταγμένο ύφος και κοντός ... Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία για την ποιότητά του.

Ο Μπάλλας παίζει;