13.11.09

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Πάρα πολλοί Ενωσίτες είδαν πριν καμιά βδομάδα το ντοκυμαντέρ που πρόβαλε ο ΣΚΑΙ με θέμα την ποδοσφαιρική Α.Ε.Κ.
Πλέον το συγκεκριμένο επεισόδιο, μαζί με άλλο ένα για την ομάδα μπάσκετ πακέτο με ένα βιβλίο κυκλοφορούν από τις εκδόσεις του ΣΚΑΙ.
Στα περίπτερα έχει 9,90€, ενώ από το Online shop του σταθμού τιμάται στα 8,91€
ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ - ΤΟΜΟΣ 2 ΑΕΚ
ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ - ΤΟΜΟΣ 2 ΑΕΚ
Η ιστορική διαδρομή της ΑΕΚ, στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, από την ίδρυση των ομάδων μέχρι σήμερα.

Η ιστορία της «Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως» είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τις χαμένες πατρίδες του Ελληνισμού, την ιστορία του Βυζαντίου, την αθλητική παράδοση της Πόλης και την έννοια της προσφυγιάς. Για τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του συλλόγου, η ΑΕΚ ήταν κάτι περισσότερο από ένα αθλητικό σωματείο. Ήταν το όραμα για τη διατήρηση της αθλητικής και κοινωνικής παράδοσης της Κωνσταντινούπολης. Ήταν η προσπάθεια ανασυγκρότησης των οικογενειών στις προσφυγικές συνοικίες της Αθήνας, που είχαν χάσει τις περιουσίες, την πατρίδα και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Κίτρινο και μαύρο, τα χρώματα που αντιπροσωπεύουν την Ορθοδοξία και το Βυζάντιο, αλλά και τη μεγαλοπρέπεια (κίτρινο) και την απώλεια (μαύρο).

Σε αυτόν τον δεύτερο τόμο της σειράς «Για Πάντα Πρωταθλητές», ξεδιπλώνεται η ιστορική διαδρομή της ΑΕΚ, στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, από την ίδρυσή των ομάδων, τα πέτρινα χρόνια των δεκαετιών του ’20 και του ’30 μέχρι την ένδοξη διετία του 1978-79 και το σήμερα. Η αναδρομή εμπλουτίζεται με πορτραίτα γνωστών παικτών, όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες και στατιστικά στοιχεία.
  • Κωδικός προϊόντος: ΡΓΠΠΡΩ2
  • Βάρος: 0,77 kgr


Μερικές παρατηρήσεις στο μπασκετικό κομμάτι φυσικά..
1/ Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στην Α' Εθνική είναι ο Μηνάς Γκέκος. Οι Βασίλης Γκούμας & Απόστολος Κόντος μπορεί να έχουν σκοράρει συνολικά περισσότερους από τον Μηνά στην Α' Εθνική, αλλά το έκαναν κυρίως με τη φανέλα του Πανελλήνιου & Παναθηναϊκού αντίστοιχα. Αντίστοιχα οι συμμετοχές που είχαν στην Α' δεν μετράνε για κιτρινόμαυρες... Ας πούμε στο κομμάτι του ποδοσφαίρου δεν μετράει στη λίστα για την ΑΕΚ τις συμμετοχές του Δομάζου πχ στον Παναθηναϊκό και σωστά. Στο μπάσκετ όμως για να γεμίσει η ύλη έγινε ψιλομουφέ δουλειά.
2/ Το βιβλίο δεν το μελέτησα ενδελεχώς - περισσότερα εν ευθέτω χρόνω...
Στο dvd τώρα, δε γίνεται να υπάρχουν δηλώσεις μόνο από έναν προπονητή που δεν κέρδισε και ούτε ένα βάζο με την ομάδα... Θα περίμενα αφού υπάρχει μέσα ο Ιωαννίδης (που ήταν από το 1996 έως το 1998 και όχι από το 1997 μέχρι το 1999 που δείχνει η κάρτα...), να μιλάνε τουλάχιστον οι Νίκος Μήλας, Dusan Ivkovic, Dragan Sakota. ..
Τα κύπελλα του 2000 & 2001 αναφέρονται μόνο απο τον Συρίγο, χωρίς να παίζει εικόνα (μάλλον ο ΑΝΤ1 που είχε τα δικαιώματα τότε δεν τους εδωσε πλάνα). Σπικάζ υπάρχει μόνο από πλάνα της ΕΡΤ (και των επίκαιρων). Και τα πλάνα του Supersport για το πρωτάθλημα του 2002, ειναι χωρις ήχο νομίζω.

Ασχολίαστο αφήνω το γεγονός πως ο αφηγητής μιλάει για την ομάδα που πήγε στον τελικό της Ευρωλίγκα, σαν ομάδα με Ελληνόπουλα... σε μια σεζόν που οι Χατζής & Κακιούζης μπαίνανε εκ περιτροπής στην δεκάδα..
Όσο για τον Ivkovic που βρήκε έτοιμη ομάδα από τον Ιωαννίδη σύμφωνα με τον Συρίγο... Τι να πούμε...
Τελικός Βαρκελώνης 1998 : Coldebella, Laza, Prelevic, Anderson, Χατζής, Larsen, Κακιούζης, Ledkov, Andersen, Alexander
Τελικός Λωζάννης 2000 : Hansell, Κικίλιας, O'Sullivan, Χατζής, Κορωνιός, Ντικούδης, Ledkov, Muursepp, Bowie, Κακιούζης


Το βίντεο ανέβηκε στο youtube









Δεν υπάρχουν σχόλια: