13.11.09

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΧΗΝΑ


Ανεβάζω το πλήρες κείμενο της παραίτησης του Κυριάκου Χήνα από το ΔΣ της ΚΑΕ Α.Ε.Κ.


Αθήνα 12 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε αυτή την οδυνηρή στιγμή των απολογιών και των απολογισμών της τετράμηνης θητείας μου στο Δ.Σ. της ΚΑΕ ΑΕΚ, ειλικρινής είναι η εκτίμησή μου προς τον ηγετικό πυρήνα της ΚΑΕ για τη θερμή αφοσίωση στην ομάδα. Γι'αυτό, η παραίτησή μου δεν είναι προσωπική διαφωνία, είναι η κατάληξη μιας πορείας όπου ηττήθηκε το εναλλακτικό μοντέλο που προτείναμε για τη λειτουργία του τμήματος μπάσκετ.

Ατυχώς όχι από το Δ.Σ., αλλά από το μειοψηφικό δίπολο εξουσίας απορρίφθηκαν οι απεγνωσμένες εκκλήσεις μας για δράση :
  1. Αντί της υπεροπτικής στάσης "ανοίξαμε και σας περιμένουμε", να ενεργοποιήσουμε πόρτα - πόρτα τον καθένα που δεν έχει ακόμη πειστεί για τις συγκλονιστικές συγκινήσεις που μπορεί να προσφέρει "αυτή η ομάδα που μας ομορφαίνει τη ζωή". Χιλιάδες άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα της καρδιάς τους, αρκεί να τους πλησιάσουμε.
  2. Να δώσουμε απόλυτη προτεραιότητα στην κάλυψη κάθε ανάγκης των προπονητών, των παικτών και του προσωπικού. Θα με στιγματίζει ως ισόβια ντροπή η συμπεριφορά μας απέναντι σε αυτούς που πάλευαν αβοήθητοι και μας δίδαξαν Αξιοπρέπεια.
  3. Να πείσουμε βαρύνουσες προσωπικότητες του τόπου - και αυτοί τους χορηγούς - ότι η ΑΕΚ με την παλλαϊκή απήχηση εξασφαλίζει ανταποδοτικότητα στις επενδύσεις .
  4. Να επενδύσουμε σε διαδράσεις πολιτισμού και αθλητικών εκδηλώσεων βοηθώντας το νέο ειδικά άνθρωπο να βιώσει μια λυτρωτική ποιότητα που του στερεί η αφερέγγυα καθημερινότητα.
  5. Να αναδείξουμε τη δημοκρατική συναπόφαση ως μόνη δικλείδα για σωστές αποφάσεις, αντί να ολισθαίνουμε σε προσωποπαγείς επιλογές και έτσι να οδηγούμαστε π.χ. στο όνειδος της Πυλαίας.
Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από όσους φλόγισα με αυτούς τους οραματισμούς, που δεν επιτράπηκε να θεμελιώσουμε. Από υπέρ τους 350 αγνούς φίλους της ΑΕΚ, από τις οργανώσεις Κων/πολιτών σε Καλλιθέα - Αμπελόκηπους - Παλαιό Φάληρο,από τους 46 δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους των όμορων περιοχών, από τους 24 βουλευτές και πολιτευτές, από περίπου 50 κοινωνικούς παράγοντες του τόπου .
Η προσωρινή ήττα αυτών των αξιακών Αρχών δεν σημαίνει ότι απογοητευόμαστε. Η ζωή θα δείξει εάν είμαστε πλέον πολλοί, πειστικοί και μάχιμοι όσοι δεν συμβιβαζόμαστε μοιρολατρικά με την κακομοιριά της μετριοκρατίας.
Αλλά όποιο μοντέλο λειτουργίας της ΚΑΕ κι αν ευδοκιμήσει τελικά, είναι εγκάρδια και επείγουσα η παράκληση σε κάθε ενωσίτη : η χειμαζόμενη καλαθοσφαιρική ΑΕΚ μικραίνει υπαρξιακά, αγκυλωμένη σε μια ιακωβίνικη εσωστρέφεια. Ελάτε λοιπόν στο Ελληνικό για να υπερασπίσουμε με την παλλόμενη μαζική δυναμική την αξιοπρέπειά της.

ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ

Κυριάκος Χήνας


Δεν υπάρχουν σχόλια: