14.11.09

ΑΣΤΕΓΗ ΞΑΝΑ...


Άστεγη έμεινε και πάλι έστω και προσωρινά η Βασίλισσα, αφού η επερχόμενη σύνοδος του ΟΑΣΕ στο κλειστό του Ελληνικού (τόσα Ολυμπιακά κλειστά στέκουν έρημα και αχρησιμοποίητα, σε αυτό θέλουν να κάνουν τη συνδιάσκεψη....) αφήνει την ΚΑΕ χωρίς έδρα τόσο για αγώνες όσο και για προπόνηση από τις 20 Νοεμβρίου μέχρι τις 3 Δεκέμβρη...
Που σημαίνει πως θα πρέπει να βρεθεί γήπεδο για να κάνουμε προπόνηση αυτές τις μέρες, αλλά και έδρα όπου θα πρέπει να υποδεχτούμε την Καβάλα και την Ολύμπια...
(Πολλοί μπορούν να λένε πως ανοίγει ο δρόμος για Πατήσια, αλλά οι οφειλές μας πέρσι στον Σπόρτιγκ δεν νομίζω ότι έχουν διευθετηθεί και να θυμήσω πως με τον ΠΑΟ την τελευταία αγωνιστική παίξαμε εκεί με απόφαση δικαστηρίου ..)

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω αυτή την "έξωση" ούτε την ευκολία με την οποία την αποδεχθήκαμε.

Επικοινωνιακά θα μπορούσε να γίνει σημαντική ζημιά στο κυβερνητικό προφίλ, εάν η ΚΑΕ αντιδρούσε. Η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να "ακυρώνει" συμβόλαια μεταξύ δύο Α.Ε. όπως και όταν θέλει.

Το συμβόλαιο υπεγράφη σχετικά πρόσφατα, επομένως αυτό το ενδεχόμενο θα έπρεπε να περιγράφεται με κάποιο τρόπο. Επίσης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, πέραν των δυνατοτήτων/βούλησης της διοίκησης των Ολυμπιακών Ακινήτων, θα έπρεπε να υπάρχει πρόνοια για αποζημίωση ή για εναλλακτική λύση.

Εάν τίποτα από αυτά δεν περιγράφεται στο συμβόλαιο και ο χώρος μας έχει παραχωρηθεί αποκλειστικά, μέχρι ας πούμε τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, δεν θα έπρεπε η διοίκηση της ΚΑΕ να το αποδεχθεί.

Εναλλακτικά, θα έπρεπε να "πουλήσει" την προθυμία της να "ταλαιπωρηθεί" ενόψει δύο πολύ κρίσιμων αγώνων για το μέλλον της στην Α1, με σημαντική βοήθεια της Πολιτείας είτε για την αντιμετώπιση παλαιών χρεών είτε για τις φορολογικές/ασφαλιστικές υποχρεώσεις της.

Και μη χειρότερα...

Στέλιος

haridimos είπε...

Έχεις 1000% δίκιο, αλλά δυστυχώς ο ραγιαδισμός έχει εμποτίσει όλες τις διοικήσεις που πέρασαν από την ΚΑΕ...

Η ΚΑΕ ΑΕΚ χρωστά -τώρα- 80-90 χιλιάρικα στο ΟΑΚΑ (έναντι 260 της καλοπληρώτριας ΚΑΕ ΠΑΟ), αλλά όταν το 2006/07 θέλησε να παίξει εκεί έπρεπε να πάρει το οκ των... πράσινων. Κι ο ραγιαδισμός φαινόταν στο ότι όταν τέλειωνε το παιχνίδι μας, βγαίνοντας έβλεπες να έχουν ξαναμπει στην είσοδο τα μπάνερ του ΠΑΟ ... ούτε να τελειώσει το ματς και να φύγει ο κόσμος δεν περίμεναν. Όπως είχαν τα αυτοκόλλητα με το ονομα του κατόχου στις θέσεις που διάολε είχαν διαρκείας και Αεκτζήδες..

Μια χρονιά νωρίτερα, η ΚΑΕ ΠΑΟ έπαιξα κάνα μήνα στο Γαλάτσι λόγω Eurovision κλπ, αλλά η ΚΑΕ ΑΕΚ παίζει να μην πήρε φράγκο αποζημίωση για το ότι πχ επρεπε να κλειδαμπαρώνει τη μπουτικ ώστε να μην τη λεηλατήσουν στα ματς του ΠΑΟ.

Μιλάμε τώρα πως η ομάδα χανει την έδρα της για 2 ματς στα 13, ...
Δηλαδή το 15% των αγώνων. Θα έπρεπε να είχε ζητήσει/πάρει/προβλεφθεί κάποια σχετική ρήτρα. Όπως και να υπάρχει αποζημίωση για το κόστος μεταφοράς των παικτών σε άλλο γήπεδο (τώρα νοικιάζουν σε κοντινες στο Ελληνικό περιοχές οι ξένοι) κλπ..

Όπως έπρεπ να είχαμε ζητήσει αποζημίωση για τις κίτρινες πολυθρόνες του Γαλατσίου που είχαν ξεμεινει τρια χρόνια στις αποθήκες των Ολυμπιακών Ακινήτων..

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε, διάβασα δηλώσεις του νομικού συμβούλου του Φιλίππου, ότι δεν είμαστε "αμερικανάκια" να δεχθούμε κλειστό γήπεδο μπάσκετ 2.000 θέσεων στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ιδιοκτησία της ΚΑΕ ενδιαφέρεται;;; Αλλά μόνο για πιθανά κέρδη!!! Όχι για τις υποχρεώσεις...;;;

Υπάρχουν τέτοιες συζητήσεις;
Από ποιούς;

Εγώ θυμάμαι ότι το "σχέδιο Μελισσανίδη" προέβλεπε κλειστό ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ 2.000 θέσεων, ενώ το "σχέδιο Γρανίτσα", ΥΠΟΓΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ, 6.000 θέσεων. Από όσο ξέρω αυτά τα σχέδια δεν μπορεί να τρέξουν μετά από τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Ξέρεις κάτι νεότερο;

Στέλιος

haridimos είπε...

Γήπεδο επιπέδου Ευρωλίγκα (πάνω από 8 ή 10χιλ θέσεις) πάντως δεν νομίζω ότι μπορεί να χτιστεί, εκτός κι αν δεν γίνει καθόλου ποδοσφαιρικό εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Γίνονται συζητήσεις δηλαδή;
Σε ποιά βάση;
Με τίνος χρήματα;

Στέλιος

Υ.Γ. Νομίζω ότι μπορεί να γίνει/ουν γήπεδο/α στη Ν.Φ., μόνο με τις εξής πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις:
α. Παραχώρηση κάποιων επιπλέον στρεμμάτων από το δήμο, κατά προτίμηση του "τριγώνου" πίσω από την πάλαι ποτέ Θ.3. Σε αντιστάθμισμα θα πρέπει η ΑΕΚ να δεσμευθεί να φυτέψει αντίστοιχα ή και περισσότερα δέντρα από όσα θα κοπούν σε άλλα σημεία του Άλσους ή/και πέριξ των γηπέδων (κατ' αντιστοιχία των όσων ενέκρινε το ΣτΕ στην περίπτωση του Μεγάρου Μουσικής).
β. Υπογειοποίηση της Φωκών/Πατριάρχου Κωνσταντίνου για να εξασφαλιστεί επιπλέον χώρος και για κυκλοφοριακούς λόγους.
γ. Αγορά κάποιων οικοπέδων δεξιά της Φωκών/Πατριάρχου Κωνσταντίνου γαι τους ίδιους λόγους.

Εάν γίνουν τα ανωτέρω βήματα, τότε το γήπεδο ποδοσφαίρου μπορεί να γίνει στον οριζόντιο άξονα του "Νίκος Γκούμας" και εφαπτόμενο στο χώρο όπου ήταν το "Γ.Μόσχος", το κλειστό μπάσκετ και οι τυχόν εμπορικοί χώροι μπροστά του. Προσωπικά προτιμώ να συνδέεται και με το Άλσος με δημιουργία "πάρκου πολλαπλών δραστηριοτήτων" ώστε να γίνει μια πλήρης ανάπλαση της περιοχής που θα συνδυάζει οικονομική, αθλητική και πολιτιστική ανάπτυξη. Μια τέτοια σοβαρή πρόταση θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί και από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και θα μπορούσε να κάμψει αρκετές από τις αγκυλώσεις διαφόρων ομάδων πίεσης.
Όσο πιο ακριβό και ολοκληρωμένο το project τόσο πιθανότερο να υλοποιηθεί.

haridimos είπε...

Πιο ρεαλιστικό είναι να μεταφερθεί στο άλσος η παρακείμενη εκκλησία και να εκμεταλλευθούμε τον εκεί χώρο, παρά να πάρουμε έστω και μισό τετραγωνικό από το άλσος..

Στο σχέδιο του Μελισσανίδη, το κλειστό ήταν μόνο για τα τμήματα υποδομής μπάσκετ & το βόλλεϋ.

Κλειστό προδιαγραφων Ευρωλίγκα, δεν πρέπει να είναι ούτε και αυτό του σχεδίου Γρανίτσα πλέον (αν κι εφόσον μπορούσε να υλοποιηθεί)

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν μπορούμε να "πάρουμε" από το Άλσος, εάν είναι να το "αντικαταστήσουμε";;; Όταν, πρόκειται για ελάχιστο ποσοστό του Άλσους και επιπλέον γίνεται ανάπλαση όλης της περιοχής!!!
Εγώ βλέπω μόνο "win-win situation".

Νομικά, το ΣτΕ το έχει αποδεχθεί στην περίπτωση του Μεγάρου Μουσικής, σε περιοχή φιλέτο και με ελάχιστο πράσινο.

Το μόνο πρόβλημα είμαστε εμείς. Δεν έχουμε ανθρώπους με όραμα και τη δύναμη να το υλοποιήσουν.

Στέλιος