11.10.17

ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ..


 Δυστυχώς η Α.Ε.Κ. επιφύλασσε τη χειρότερή της -μέχρι σήμερα- εμφάνιση στην πρεμιέρα της στο Champions League με φυσιολογικότατη συνέπεια να γνωρίσει και την πρώτη της ήττα σε φιλικά κι επίσημα παιχνίδια, μετά από 12 συνεχόμενες νίκες.. Η Movistar Estudiantes δεν ήταν κανένα μεγαθήριο όπως η περσινή Besiktas ή η Galatasaray πρόπερσι, όμως η Α.Ε.Κ. μπήκε εντελώς απροετοίμαστη και προφανώς αδιάβαστη στο παρκέ, με συνέπεια να βρεθεί πίσω στο σκορ με 12-31 στο τέλος του δεκαλέπτου.. Γύρισε για πρώτη φορά το ματς στο τέλος του ημιχρόνου (38-43) αλλά με κακές επιλογές πήγε στα αποδυτήρια με -10.. Ξαναμάζεψε τη διαφορά στο β' (αφού την ξαναάφησε να μεγαλώσει), μείωσε σε 68-70, είχε και τη μπάλα για να ισοφαρίσει ή και να προηγηθεί αλλά τα βήματα του Barlow ήταν καθοριστικά.. Ας ελπίσουμε να μην αποδειχθεί οδυνηρή αυτή η ήττα όπως εκείνη πρόπερσι από την Krasny ...
Σαφέστατα και έπαιξε σημαντικό ρόλο και η διαιτησία στο αποτέλεσμα.. Στις επιθέσεις των Ισπανών σφύριζαν κάθε επαφή, στις δικές μας τίποτα, ενώ και πολλά σφυρίγματα έδειχναν μάλλον στοχευμένα - πχ το 4ο του Elonu σε διεκδίκηση μετά τις χαμένες βολές του Barlow ώστε να βγει εκτός μάχης πάνω που είχε μπει στο ματς. Όμως ο κύριος λόγος της ήττας ήταν η ανετοιμότητα της ομάδας.. Σίγουρα έλειπε ο Λαρεντζάκης που είναι η βάση της άμυνάς μας στην περιφέρεια, (που άλλωστε δεν τον έχουμε δει ακόμα) αλλά είναι ανεπίτρεπτο να κάνουν πάρτυ στο καλάθι μας οι 2-3 παίκτες επιπέδου που έχουν οι Ισπανοί, δείχνοντας πως το scouting μας τουλάχιστον πάσχει... Ενώ η εμμονή στην πεντάδα των 'αμερικανοθρεμμένων' (Green-Barlow-Sy-James-Elonu) ταυτόχρονα στο παρκέ είναι τουλάχιστον αδικαιολόγητη, αφού και με το Ρέθυμνο δεν τράβηξε, και με τα Τρίκαλα βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με -8 και τώρα με τους Ισπανούς είχαμε τα ίδια..
Με τον Green να είναι κακός έχοντας πολλά λάθη στις επιλογές του, τον Elonu να φορτώνεται γρήγορα με φάουλ, τον Μαυροειδή εντελώς εκτός κλίματος και υπερβολικά άστοχο, τον Barlow στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο να μοιάζει εντελώς χάμενος (τέλειωσε άποντος άλλωστε) πάλι καλά που βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα ο Ξανθόπουλος (που αποχώρησε υποβασταζόμενος όταν μειώσαμε το σκορ καθώς δεν του είχαν δοθεί ανάσες..) και μαζί με τον James που έδειξε πάρα πολύ καλά στοιχεία και σε επίθεση & σε άμυνα, αλλά και τον Ντούσαν που χωρίς να είναι στη βραδιά του έδωσε λύσεις κι έτσι γυρίσαμε δυο φορές το ματς και αποφύγαμε μια συντριβή.. Από εκεί και πέρα ο Atic προσπάθησε, αν και ήταν φανερό πως έχει πρόβλημα αυτοπεποίθησης για να εκτελέσει, δεν ήταν κακός, ενώ και ο Sy έκανε ότι μπορούσε αμυντικά κυρίως αλλά φορτώθηκε εύκολα με φάουλ. Την τριπλέτα των μικρών ο κώουτς δεν την εμπιστεύθηκε... Τσαλμπούρης, Αγραβάνης δεν πάτησαν παρκέ ενώ και ο Μωραϊτης έμεινε μόλις ένα λεπτό ενώ μπορούσε να δώσει ανάσες ..

Βίντεο από το παιχνίδι

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αθλητική ομάδα ακούγαμε μετά τα -38 από τον παο πέρυσι συνέχεια και οι οποίες ελπίδες να μείνουμε ζωντανοί στο ματς με την ενδέκατη στο ισπανικό πρωτάθλημα εστουντιαντες έσβησαν όταν έφυγε από το ματς σ κασμενος ο ξανθοπουλος... Αυτά με τη διαιτησία όπως και πέρυσι με τη Μονακό τα θεωρώ δικαιολογίες και να χαμε να λέγαμε και τώρα φαίνονταν στο παρκέ ποιος είχε καλυτερη ομάδα

haridimos είπε...

Από την αθλητική ομάδα πήγαμε στην παιδική χαρά/dleague ομάδα που δεν μπαίνει με σοβαρότητα μέσα και κυνηγά το σκορ.. Με το Ρεθυμνο στην Κύπρο το γυρισαμε στο 4ο δεκαλεπτο. Αλλο το Ρέθυμνο κι άλλο η Εστουντιάντες..

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο 21 ποντακια είχε ο μαικλ Ντιξον χτες μάζεψε 5 ριμπάουντ έδωσε και 4 ασίστ...not bad

Ανώνυμος είπε...

Άλλο το ελληνικό Ρέθυμνο και άλλο το Ρέθυμνο της Ισπανίας...

haridimos είπε...

Αν θυμάμαι καλά 2 ή 2,3 εκ ευρώ είναι το ελάχιστο μπάτζετ για να παίξει ομάδα στην ACB..

Πέρα από τον Dixon, 15ρα έβαλε και ο Ivanovic ενω ο Ukic είχε 9π-4ασ (ο Zdovc βέβαια έχασε στον πόντο, με τραγικό 3ο δεκάλεπτο :-) :-)
o Ukic τα 13 λάθη που έχει μέχρι τώρα ο Green, τα έπιασε στο 14ο του ματς πέρσι με τον Προμηθέα εντός..και ενώ είχε ήδη 53 ασιστ σε αυτά.. Άλλο 53/14 άλλο 13/13 ..

Μίρκο Μιλίσεβιτς είπε...

Το κολλημα να ξεκιναει με την ιδια 5αδα που δεν τραβαει το θυμαμαι απο τα πλει οφ με το παναθηναικο, στα 3 ματς εν τελη γυρισαμε στον αγωνα ε στο 4ο εκατσε 40αρα στο κεφαλι...
Βεβαια συμφωνα με τον κοουτς το ματς τωρα χαθηκε στο πρωτο δεκαλεπτο στο οποιο ο ιδιος σε ποιο λεπτο πηρε το πρωτο ταιμ αουτ ενω οι αλλοι καναν παρτυ? Παρολα αυτα η ομαδα στο τελος 2 φορες μπορουσε να μπει για τα καλα στο ματς αλλα την πρωτη φορα ο αποντος Μπαρλοου(που ειχε τον περισσοτερο χρονο συμμετοχης στο ματς) εχασε 2 βολες και την αλλη εκανε ευκολο λαθος στο κατεβασμα της μπαλαw. Φανταζομαι ο Δημητρακης ο Μωραιτης θα ταν πολυ χειροτερος σε αυτο το ματς καλως πηρε 1μιση λεπτο χρονο συμμετοχης μονο...
Ας μην πουμε αλλα τωρα 2 εκτος εδρας ματς με αρη και βενετσια θα δειξουν πολλα και ας ειμαστε πολυ νωρις ακομα

haridimos είπε...

Υπάρχει και το άλλο κόλλημα - για κάποιο λόγο πιστεύουν πως οι παίκτες αποβάλλονται στα 4 φάουλ, και δεν μπαινουν σχεδον ποτέ όταν έχουν 4..