20.11.19

ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΡΙΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΕΙ...

Δεν κατάφερε να διατηρήσει αλώβητη την έδρα της στην Ευρώπη και φέτος η Α.Ε.Κ. αφού έχασε από τη Rasta Vechta με 75-79 μπροστά σε περίπου 2000 θεατές πληρώνοντας την τραγική της αμυντική παρουσία στο 3ο δεκάλεπτο (κατάφερε να δεχτεί 29π σε αυτό, όταν το 40-33 του ημιχρόνου έγινε αρχικά 40-41 σε 2', αντιδράσαμε κάπως με το 46-41 αλλά μέχρι εκεί και η περίοδος τέλειωσε με 55-62..), τις ελλείψεις της από τραυματισμούς (Ray, St.Jankovic εκτός, Vl.Jankovic χτύπησε στο τέλος και μένει έξω για 6 βδομάδες) αλλά και από τις επιλογές της στον μεταγραφικό σχεδιασμό (έλλειψη point guard)..Τα σφυρίγματα των διαιτητών ήρθαν κι έδεσαν στο όλο κλίμα συμβάλλοντας στην ήττα.. Βέβαια όταν πχ έχεις μόνο 2 φάουλ (άρα άλλα 2 να δώσεις) στην 1η περίοδο και το σκορ από 16-9 γίνεται 18-18 χωρίς να ξοδεύεις τα φάουλ όπως οφείλεις, δε φταίει για όλα η διαιτησία..

 Πλέον καλό είναι η ομάδα να ανασυνταχθεί, να δει τι θα κάνει άμεσα με το θέμα Chalmers ή αντικαταστάτη του γιατί το πρόγραμμα στο BCL μόνο εύκολο δεν είναι.. Ακολουθούν δυο σερί εκτός έδρας παιχνίδια σε Πολωνία και Γαλλία και μετά υπάρχει το ματς με τη Hapoel στο ΟΑΚΑ. Αυτή η τριάδα αγώνων θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις φετινές μας βλέψεις στη διοργάνωση.
O -εξαιρετικός παρά τη μικρή του ηλικία- προπονητής των Γερμανών (Pedro Calles, 36χρ) έπαιξε με double team σε όλο το παιχνίδι τον Langford περιορίζοντας τον σημαντικά.. Γιατί μπορεί ο Keith να σκόραρε τελικά 19π (με ικανοποιητικά ποσοστά (2/5 2π, 3/8 3π) και να μοίρασε και 6 ασιστ αλλά η απουσία οργανωτικού play maker και εναλλακτικού πλάνου στην επίθεση, δυσκόλεψε αφάνταστα την ομάδα..
Πάλι καλά που αγωνίστηκε έστω και απροπόνητος ο Sant-Roos που ήταν εξαιρετικός επιθετικά δίνοντας έξτρα λύσεις.. Δεν απέφυγε λάθη και επιπολαιότητες, καθώς η επιλογή στη χρησιμοποίηση του στο '1' δεν φαίνεται να δικαιώνεται..
Το μόνο θετικό της αναμέτρησης η επιθετική παρουσία του Slaughter που αν και συνεχίζει να φοβάται να τελειώσει φάσεις, σκόραρε για πρώτη φορά φέτος διψήφιο αριθμό πόντων... Οι άμυνες του στο τέλος ήταν εξαιρετικές, αλλά δυστυχώς δεν έφταναν..
Δείτε βίντεο από το παιχνίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια: