19.11.19

ΜΕ ΤΗ RASTA ΑΠΟΨΕ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ..


Την Rasta Vechta υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ η κάτοχος του Διηπειρωτικού ομάδα μπάσκετ με μόνο στόχο τη νίκη που θα την διατηρήσει στις πρώτες θέσεις του ομίλου, όμως η αποστολή της μόνο εύκολη δεν είναι αφού τα αγωνιστικά προβλήματα είναι πολλά και σημαντικά.. Ο Stefan Jankovic, που έδειξε στα τελευταία ματς πως μπορεί να δίνει λύσεις δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο ματς του Σαββάτου, ο Kendrick Ray δεν είναι ακόμα τελικά έτοιμος για την επιστροφή (ώστε να ξεκουράσει και τον Keith) και ακόμα περισσότερο ο Howard Sant-Roos είναι εξαιρετικά αμφίβολο να αγωνιστεί αφού ταλαιπωρείται ακόμα από τον τραυματισμό του με τη Burgos..


Οι Γερμανοί που φέτος γιορτάζουν τα 40 χρόνια από την ίδρυσή τους (το όνομα το διάλεξαν από το τραγούδι του Bob Marley, Rastaman vibration) παίζουν για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, έχοντας αποκλείσει στα προημιτελικά των περσινών playoff τη Bamberg στην τρίτη τους παρουσία στην Γερμανική Α1 (τις πρώτες δυο έμειναν μόνο μια σεζόν αφού υποβιβάστηκαν). O Ισπανός Pedro Calles που είναι στον πάγκο τους έχει στήσει μια επιθετική ομάδα με όπλο το τρίποντο και την περιφερειακή της γραμμή. Josh Young, Steve Vasturia, Max DiLeo, Sergi Garcia και ο (2ος πίσω από Langford σκόρερ του BCL) Trevis Simpson, συνθέτουν μια πολύ ανταγωνιστική πεντάδα στα guard. Παίρνουν/κλείνουν και τον Jordan Davis από Manresa αλλά δεν είναι σίγουρο αν θα αγωνιστεί. Στο 3 υπάρχει ο Ishmail Wainright και στη frontline οι Kamari Murphy με τους Kessens-Herkenhoff ενώ οι υπόλοιποι Γερμανοί συμπληρώνουν το ρόστερ.



Η αποψινή θα είναι η 13η εντός έδρας αναμέτρησή μας με (Δυτικο)Γερμανική ομάδα στην έδρα μας και στα προηγούμενα 12 παιχνίδια μετράμε 9 νίκες και 3 ήττες. Για πρώτη φορά υποδεχτήκαμε μια ΔυτικοΓερμανική (τότε) ομάδα στο κλειστό του Σπόρτιγκ στις 15/11/1977, όταν κερδίσαμε με 68-62 την Bamberg  (ημίχρονο 34-30) για τον α' γύρο του Κυπέλου Korac -και τελικά πήραμε την πρόκριση για τους ομίλους με δυο νίκες. Στον πάγκο μας ήταν ο αείμνηστος Φαίδωνας Ματθαίου και παίξαμε με : Γιαννουζάκο 22, Νικήτα 12, Τρόντζο 10, Νεσιάδη 10, Βαφόπουλο 8, Μπογατσιώτη 4, Γκέκο 2, Παπαδάτο .
Στις 21/11/1979 για το 2ο γύρο του Κυπέλλου Korac κερδίσαμε με 80-77 στο κλειστό του Σπόρτιγκ την Wolfenbuttel της Δυτικής Γερμανίας αλλά τελικά αποκλειστήκαμε, στο τελευταίο εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα του τεράστιου Γιώργου Τρόντζου. Στον πάγκο ήταν ο Fred Develey και παίξαμε με : Γιαννουζάκο 14, Γκέκο 21, Γκούμα 11, Σταμέλο 16, Βαφόπουλο 12, Τρόντζο 4, Φώτση 2, Τσοσκούνογλου, Πανταζής .

Στις 24 Γενάρη του 1989, στα πλαίσια της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Κυπελλούχων κερδίσαμε με 91-85 την Δυτικογερμανική Steiner Optical Bayreuth στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας . Ο Kresimir Cosic, χρησιμοποίησε τους : Richardson 8, Παταβούκα 14, Αλ.Γιαννόπουλο 13, Γκέκο 18, Vranes 32, Αριδά 2, Κουντουράκη 2, Λανέ 2.


Στις 22/10/1997 για την Euroleague στο ΟΑΚΑ γνωρίσαμε την πρώτη μας ήττα από Γερμανική (πλέον) ομάδα με 79-80 από την Alba Berlin καθώς δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε τον Wendel Alexis που μας έβαλε 27π. Ο Γιάννης Ιωαννίδης χρησιμοποίησε τους : Coldebella 6, Lasa 3, Prelevic 28, Pierce, Χατζή, Larsen 1, Κακιούζη 11, Rivas 3, Andersen 6 (10ρ), Alexander 21(8ρ).
 Στον προημιτελικό όμως κερδίσαμε την Alba Berlin με το συντριπτικό 88-68, στις 24 Μάρτη στο δρόμο για την Βαρκελώνη σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ. Στον πάγκο φυσικά πάντα ο 'Ξανθός' και η σύνθεση : Coldebella 5, Lasa 4 (5ασ), Prelevic 24, Anderson 7, Χατζή 4, Larsen 14, Κακιούζη 6, Τσακαλίδη 4, Andersen 13 (7ρ), Alexander 7(7ρ).
Στη διάρκεια της τραυματικής ευρωπαϊκής χρονιάς του 2002/03 στην Euroleague χάσαμε στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας (που χρησιμοποιήσαμε αρχικά ως ευρωπαϊκή έδρα λόγω των έργων στο ΟΑΚΑ) στην παράταση με 87-88 από την Alba Berlin. Ο Dragan Sakota χρησιμοποίησε τους : Blakney 14 (3κλ), Ζήση, Ταπούτο 2, Rillie 17, Χατζή 2, Κικίλια 3, Antik 9, Betts 17 (7ρ), Κακιούζη 19 (10ρ), Τσιάρα 4 .
Στο τελευταίο μας μέχρι σήμερα αγώνα για την Euroleague, στις 9 Φλεβάρη του 2006 χάσαμε με κάτω τα χέρια 51-65 από την GHP Bamberg. Ο Λευτέρης Κακιούσης είχε παρατάξει τους : Hajaj, Rimac 11, Μαγκουνή 3, Καλαμπόκη 7, Ν.Παπανικολάου, Τσιάρα, Coppenrath 4, Μπουρούση 2, Παπαϊωακείμ 11, Chalmers 4, Παντελιάδη 9.

Στις 7/11/2006 για το ULEB Cup είχαμε κερδίσει με 82-76 την Brose Baskets Bamberg. Στον πάγκο μας ήταν ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και παίξαμε με : Γκαγκαλούδη 14, Σ.Νικολαϊδη 4, Πρ.Νικολαϊδη 12, Ταπούτο 17, Μάγλο 2, Μαγκουνή 2, Κόμματο 9, Βετούλα 9, Ν.Παπανικολάου, Perkovic 9, Scott 4.

Πρόπερσι στις 10 Γενάρη κερδίσαμε με 82-72 την MHP RIESEN Ludwigsburg (καλύπτοντας και τη διαφορά των 5π που είχαμε χάσει στο πρώτο ματς) και πήραμε το προβάδισμα για πλασάρισμα στην πρώτη δυάδα του ομίλου (που κατακτήσαμε τελικά στο τέλος). Ο Jure Zdovc χρησιμοποίησε τους : Ukic 7, Elonu 5, Sakota 27, Βασιλειάδη 4, Milosevic 11, Χαριτόπουλο, Dixon 8, Λαρεντζάκη 9, Ivanovic, Μαυροειδή 11, Williams .
Πρόπερσι για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων υποδεχθήκαμε στις 6/2 την medi Bayreuth την οποία κερδίσαμε με 83-81 χάρη στο τρίποντο του Dusan στην εκπνοή κι έτσι πήραμε την πρόκριση αφού λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Omar Cook αστοχούσε στη Βενετία και κερδίζαμε στην πολλαπλή ισοβαθμία. Ο Dragan Sakota χρησιμοποίησε τους : James 11 (9ρ-2ασ-3κψ), Green 5, Harris 23 (8ρ-6ασ-4κλ), Ξανθόπουλο 3, Sakota 20, Βασιλόπουλο 5, Λαρεντζάκη, Barlow, Μαυροειδή 6, Καββαδά 1, Hunter 9.

Στις 24 Οκτώβρη πέρσι επικρατήσαμε πιο άνετα από όσο δείχνει το τελικό 93-86 της Brose Bamberg για την 3η αγωνιστική του Γ' ομίλου. Ο Luca Banchi είχε χρησιμοποιήσει : Ξανθόπουλο 2, Sakota 2, Τσαλμπούρη, Maciulis 8, Rathan-Mayes 24, Λαρεντζάκη 14, Griffin 14, Sant-Roos 7, Roberson 11, Γιαννόπουλο 2, Hunter 9.

3 σχόλια:

Ενσαμπαφιουμου είπε...

Με βαση τα αποτελεσματα τα σημερινα δεν ξερω τι μας συμφερει τελικα αυριο. Σκατομιλος μπορουμε απο 1η μεχρι αποκλειομαστε ανετα. Και για να εχουμε μια επιγνωση της καταστασης παμε πολωνια και μετα γαλλια εκτος μετα εντος αλλα με χαποελ και θα χουμε και αλλα 2 κολλητα εκτος μετα στο β γυρο. Πολυ κακο αποτελεσμα το σημερινο. Βεβαια το ιδιο ανετα μπορουσε να στραβωσει το ματς με την ισπανια το ματς μετα με τον ηρακλη ε στραβωσε σημερα και ο αλλος εβλεπε απο τον παγκο τα τρενα να παιρνουν ξανα.
Και μην ακουσω κουβεντα για διαιτησια. Οταν απο το 3ο δεκαλεπτο οι δικοι μας δεν κοιτανε να παιξουν αμυνα αλλα γκρινιαζουν που οι διαιτητες αφηνουν σκληρο παιχνιδι και εκβιαζουν επαφες για σφυριγματα τι περιμενεις? Βασικα καποιον στον παγκο να τους κραξει και να τους ηρεμησει. Αλλα παπαλα και το πηγαμε ετσι μεχρι τελους του ματς μπας και τσιμπησουν απο τα εεε στην κερκιδα και δωσουν κανα φαουλ.
Τελικα εχουμε τεραστιο ροστερ και βαθυ ροτεισον οι παιχτες που δεν εμπιστευεται ο κοουτς αν και τους εφερε ο ιδιος? Αθλιο ροτεισον και σημερα
Τσαλμερς θα ναι σκανδαλο να φαγωθει ο ρει για αυτον. Ποιντ γκαρντ κραυγαζει οτι δεν εχουμε ηρθε αυτος για να δωσει ανασες στο σαντ ρος κι ο αλλος επαιξε 33 λεπτα τραυματιας!!!
Σλοτερ πραγματικα φοβερος σε αμυνα εχει εφεση στα ριμπ και τα επιθετικα αλλα πραγματικα ρε παιδι μου δεν τελειωνει φαση ουτε για αστειο. Μονος του κατω απο το καλαθι χεζετε να τελειωσει φαση και την ξεφορτωνεται την μπαλα σα χειροβομβιδα. Κακλαμανακης τραγικος μεχρι στιγμης αρα μιλαμε εχουμε καταφερει να χουμε ροστερ 14 παιχτων αλλα τεραστιο προβλημα στα κομβικα 1 και 5!
Γιονκοβιτς ο βλαντο θα βοηθησει ηταν καλη κινηση ο αλλος ο σερβος ανεβαινει ειναι μετριος προς καλος αλλα πυλινος. Αν ειναι να παιζει 1 και να μην παιζει 2 να αλλαχτει τωρα με αθλητικο 4-5αρι
Σκατα σχεδιασμος για μια ακομη χρονια σκατα ξεκινημα σε ελλαδα αλλα επειδη υπαρχει και η προοπτικη του κυπελλου οτι ειναι να γινει στο ροστερ να γινει αμεσα. Βασικα και στον προπονητη θα λεγα εγω γιατι ο αλλος δεν πειθει για τιποτα. Και να πω την αμαρτια μου επειδη πλησιαζει το ματς με τον προμηθεα δεν νομιζω οτι θα αντεξει ηττα η ομαδα εκει αν και την βλεπω να ερχεται...

haridimos είπε...

Με 3/3 στα επομενα ματς δεν κουνιέται μεχρι το Κυπελλο ο κώουτς πιστεύω..
Το θέμα ειναι πως το 3/3 δεν είναι καθόλου εύκολο να το πετύχεις όταν ο Chalmers δεν στρίβει με τίποτα, ενώ και ο Βλάντο χτύπησε και θα τον ξαναδουμε λογικά το Γενάρη..

Ανώνυμος είπε...

Τα επομενα 3 ματς στο πρωταθλημα Λαυριο εκτος- Προμηθεας οακα - Παοκ εκτος- Λαυριο και προμηθεας υποψην εχουν καλυτερο ρεκορ απο μας 5-2 την ωρα που εχουμε 3-4
Στην ευρωπη Ανβιλ εκτος Ορτεζ εκτος χαποελ εντος
Προγραμμα δυσκολακι που θα δειξει ποσα ψαρια πιανει η ομαδα. Ας μας βουλωσει το στομα ο Παπαθεοδωρου που του τα πρηξαμε για ποιντ γκαρντ και μας εφερε το τσαλμερς. Παντως περιθωρια για στραβοπατηματα πλεον δεν υπαρχουν ουτε σε ελλαδα ουτε σε ευρωπη.
Οντως γκαντεμια για βλαντο φανηκε απο το πρωτο ματς με μιση προπονηση οτι θα προσφερει.