8.2.23

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

 

Αν και βρέθηκε ξανά με την πλάτη στον τοίχο, καθώς έχανε με 20π (17-37) στο 13', η ομάδα μπάσκετ ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και με ένα εντυπωσιακό επί μέρους 65-35 (23-7 στο 4ο δεκάλεπτο), έφτασε όχι μόνο στη νίκη επί της Limoges αλλά και με μια ικανοποιητική διαφορά (10π, 82-72).  Έτσι έκλεισε τον πρώτο γύρο της φάσης του Sweet 16 με ρεκόρ 2-1, έχοντας σαφέστατα την τύχη για την πρόκριση στα χέρια της αφού έχει δυο παιχνίδια στα Άνω Λιόσια (και με κόσμο)

Ήταν το τρίτο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι στα τελευταία τέσσερα που οι παίκτες του Καντζούρη έκαναν ανατροπή, αφού είχαν προηγηθεί αυτά με τη Reggio Emilia από το -13, και με την Karsiyaka από το -25. Όταν σταμάτησε να είναι αδικαιολόγητα χαλαρή στην περιφέρεια, καθώς οι αντίπαλοί της άρχισαν το παιχνίδι με 8/10 & 9/12 τρίποντα -τα περισσότερα ελεύθερα.., και έπαιξε στρωτά, μεθοδικά & συγκεντρωμένα έφτασε στην πολύ μεγάλη νίκη. Για να μπορέσει να πάει όσο ψηλότερα γίνεται στη διοργάνωη θα πρέπει σίγουρα να ανοίξει ουσιαστικά το rotation και να μην βασίζεται μόνο σε 6-7 παίκτες.

Ουσιαστικά αυτό το διάστημα η ομάδα στηρίζεται σε μόλις τέσσερις ξένους (Mitchell, Miles, Strelnieks, Williams) αφού ο McGriff έχει περιοριστεί σε συμπληρωματικό ρόλο, ο Frazier απέχει αρκετά από την εικόνα που είχε -ειδικά επιθετικά/οργανωτικά- πριν τον τραυματισμό του, ενώ και ο Madsen επέστρεψε μεν στην αποστολή αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος. Με τον πρώτο τίτλο της χρονιάς να κρίνεται την επόμενη εβδομάδα και την Ευρώπη αλλά και το πλασάρισμα στη ρέγκιουλαρ της Α1 να κρίνονται ουσιαστικά μέσα στον επόμενο μήνα, όποιες κινήσεις -αν- γίνουν  θα πρέπει να γίνουν άμεσα.





1 σχόλιο:

GeorgeZ είπε...

Γενικότερα η Λιμόζ δεν νομίζω να κάνει νίκη στον όμιλο, αν είμαστε και εμείς σοβαροί στην Γαλλία. Η νίκη θύμισε αρκετά αυτήν με την Ρέτζιο Εμίλια, διότι βασίστηκε κυρίως στην κόπωση του αντιπάλου, στην έλλειψη ποιότητας του και στο ότι εμείς κάναμε τα βασικά στο δεύτερο μέρος και κυρίως στο τέταρτο δεκάλεπτο. Με την εικόνα μας στα πρώτα 15 λεπτά απέναντι σε μια καλή ομάδα θα γνωρίζαμε τον διασυρμό.

Τώρα το ερώτημα είναι...Να κάνει μια νίκη η Γαλατά με την Μάλαγα μήπως και κάνουμε το 3/3 στον δεύτερο γύρο και πάρουμε και την πρώτη θέση ή να μην κάνει καμία για να πρέπει απλά να υπερασπιστούμε το +10 του πρώτου αγώνα στα Λιόσια με την Γαλατά, αν και εμείς κερδίσουμε στην Γαλλία; Είναι σπουδαία η πορεία της ομάδας έως τώρα στο BCL άλλα δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μου ότι μπορεί το 3/3. Αν ήταν η ΑΕΚ του 19-20, δηλαδή η καλύτερη ΑΕΚ επί Αγγελόπουλου, τότε θα έλεγα ας κάνει και μια νίκη η Γαλατά. Η τωρινή όμως είναι ικανή για το καλύτερο, αλλά και για καμία απίθανη ήττα. Βέβαια και το 2018 μέχρι το Φ4 ούτε εμείς καταλάβαμε πως φτάσαμε.