13.3.23

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ...ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

 


Μπροστά σε περίπου 1500 θεατές, η ομάδα μπάσκετ κέρδισε τον Κολοσσό με 95-89, παίζοντας χωρίς τον Mitchell που προφυλάχθηκε για το BCL, και θα μπορούσε να είχε κερδίσει με μεγαλύτερη άνεση αν δεν είχε τόσο κάκιστα ποσοστά από τα 6μ75 (7/29, 24%) αλλά και τους γκρι να έχουν σημαδέψει τους περιφερειακούς κυρίως παίκτες της και να τους φορτώνουν με φάουλ γιατί ανάσαναν .. Πλέον τώρα πραγματικά αρχίζουν τα δύσκολα καθώς αυτό ήταν το τελευταίο σχετικά 'βατό' παιχνίδι στο πρόγραμμα..  Την Τετάρτη υπάρχει ο 'τελικός' πρόκρισης με τη Galatasaray και ακολουθούν η Πάτρα με τον Προμηθέα, η Unicaja στα Λιόσια, ο Παναθηναϊκός εντός, ο ΠΑΟΚ στην Πυλαία και ο Ολυμπιακός στα Λιόσια στο φινάλε της regular.. Για να μπορέσει να πλασαριστεί στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας και να έχει πιθανότητες να πάει ημιτελικά playoff αλλά και αν συμμετάσχει του χρόνου στο BCL χρειάζεται τουλάχιστον μια (αν όχι δυο) νίκη ακόμα, κάτι καθόλου εύκολο..

Με τον Lemar ουσιαστικά εκτός αγώνα με τα σφυρίγματα των γκρι και τον Miles σε χαμηλούς ρυθμούς, το βάρος στο σκοράρισμα ανέλαβε η πεντάδα των  Williams (9/9 2π), Strelnieks, Jankovic, Oriola (5/5 2π), Φλιώνη -παρά την αστοχία τους απ'εξω με 5/24- μαζί φυσικά με τον Γόντικα (17π, 7/9 2π) που κυριάρχησε απόλυτα επιθετικά στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά έμεινε μάλλον αδικαιολόγητα στον πάγκο στο τέταρτο..  Το γεγονός πως είχε έξι παίκτες με διψήφιο σκοράρισμα σαφέστατα ήταν θετικό και δείγμα του πλουραλισμού που υπάρχει πλέον στο ρόστερ.
 



2 σχόλια:

GeorgeZ είπε...

Η ήττα από το Λαύριο μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική, κρίνοντας και από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Αν το είχαμε κερδίσει τώρα θα ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα περνούσαμε στο τέλος και τον Άρη, που ηττήθηκε χθες στην Καρδίτσα και τη προηγούμενη εβδομάδα έχασε και εντός από το Περιστέρι.
Τώρα τα πράγματα είναι απλά. Χρειαζόμαστε μια νίκη ακόμη κάπου και τα μάτς είναι πολύ δύσκολα.Τον ΠΑΟΚ τον περνάμε μόνο αν τον νικήσουμε εκεί, το ίδιο και τον Προμηθέα. Το Περιστέρι μάλλον θα μας περάσει σίγουρα, εκτός και αν κάνουμε υπέρβαση με άλλες δύο νίκες, ενώ ο Άρης που εκτός έδρας δυσκολεύεται αρκετά είναι η μοναδική ομάδα που έχουμε πιθανότητες να περάσουμε στο τέλος ακόμη και με 0/4. Δεν είναι πολλές οι πιθανότητες αυτές βέβαια.
''Τελικός'' το μάτς με την Γαλατασαραι. Η εκτίμηση μου είναι ότι αν κερδίσουμε, τότε χωρίς άγχος, αφού θα έχουμε εξααφαλίσει την πρόκριση, έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να κερδίσουμε και την Μάλαγα την τελευταία αγωνιστική. Μακάρι να γεμίσει το κλειστό.

haridimos είπε...

Μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού σήμερα η τετράδα δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο και η εξάδα συνεχίζει να είναι δύσκολη.
Η ήττα με το Λαύριο μπορει να αποδειχθεί ταφόπλακα και για φέτος & για του χρόνου..