16.3.23

ΠΗΡΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ..

Παίζοντας σοβαρά και οργανωμένα και αποδίδοντας σε αρκετά καλά επίπεδα τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά -στο 2ο ημίχρονο- η ομάδα μπάσκετ κέρδισε ξανά με 92-78 τη Galatasaray (σε ένα για πρώτη φορά τόσο γεμάτο γήπεδο) και πήρε έτσι πανηγυρικά την πρόκριση στα προημιτελικά του BCL. Την άλλη εβδομάδα κόντρα στην Unicaja μπορεί να διεκδικήσει και την πρωτιά του ομίλου που δίνει και πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Αν κερδίσει και την Τρίτη θα αντιμετωπίσει κάποιον από Strasbourg/Hapoel Jerusalem, Rytas/Manresa, Murcia . Διαφορετικά θα παίξει με μειονέκτημα απέναντι σε Hapoel Jerusalem/Strasbourg, Bonn, Tenerife .
Για να φτάσει στη μεγάλη νίκη χρειάστηκε όχι μόνο να αντιμετωπίσει με επιτυχία την εξωπραγματική ευστοχία των αντιπάλων από τα 6μ75 (είχαν 8/11 στο ημίχρονο, τους περιόρισε στα μόλις 2/12 στο δεύτερο), αλλά και τα προβλήματα ανετοιμότητας (Mitchell αλλά και Madsen σαφέστατα δεν είναι ακόμα στο 100%) όπως και τους τραυματισμούς που ανάγκασαν τόσο τον Williams όσο και τον Strelnieks να αποχωρήσουν τραυματίες. Το δίδυμο των 'νεοφερμένων' Lemar-Oriola ήταν σαφέστατα καθοριστικό για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, μαζί με τον Vlado που έδωσε πάρα πολλές λύσεις και στις δυο πλευρές του παρκέ .

Η απώλεια του Λετονού δυστυχώς είναι οριστική για φέτος, καθώς υπέστη ρήξη αχίλλειου και χρειάζεται τουλάχιστον 6 μήνες για επιστροφή.. Και δεν είναι πως χάνει μόνο το υπόλοιπο της αγωνιστικής σαιζόν, αλλά και την παρουσία στον Mundobasket που για πρώτη φορά προκρίθηκε η πατρίδα του..

Μετά από 1,5 χρόνο είδαμε επιτέλους και σχεδόν γεμάτο το νέο σπίτι της ομάδας .

Δείτε βίντεο από τον αγώνα
 


2 σχόλια:

GeorgeZ είπε...

Το ομορφότερο βράδυ των τελευταίων χρόνων. Από τα μάτς με την Βόννη είχαμε να ζήσουμε τον συνδυασμό μεγάλης νίκης με πολύ κόσμο στο γήπεδο.
Φάνηκε και στα δύο μάτς με την Γαλατασαραι ότι η ΑΕΚ είναι καλύτερη ομάδα. Κρίσιμο το μάτς με την Μάλαγα προφανώς, αλλά και για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι με νίκη προφανώς θα έχουμε ευκολότερο αντίπαλο στους 8 και πλεονέκτημα έδρας. Ο δεύτερος είναι ότι ακολουθεί και το ντέρμπι με τον ΠΑΟ και μάλιστα σε ΣΚ δίχως ποδόσφαιρο, οπότε ο κόσμος θα ψηθεί ακόμη περισσότερο και πιθανότατα θα γεμίσει και πάλι το κλειστό. Με γεμάτα τα Λιόσια με Μάλαγα, ΠΑΟ και στον πρώτο προημιτελικό (αν πάρουμε την 1η θέση), θα υπάρξουν σημαντικά έσοδα για την ομάδα νομίζω.
Η απώλεια του Στρέλνιεκς πάντως είναι τεράστια. Αναμφίβολα ο Λετονός είναι ο πιο ποιοτικός μας παίκτης και δεν είναι τυχαίο ότι όλες τις αποφάσεις των τελευταίων επιθέσεων με την Γαλατά τις έπαιρνε αυτός, πετυχαίνοντας όπως πάντα και δύο μεγάλα σουτ. Με Στρέλνιεκς η ομάδα είχε τρομερές δυνατότητες, μετά και την ενίσχυση.
Πάμε και στα σημερινά λίγο. Ο Άρης έχει σερί ηττών. Έχασε και σήμερα στο Λαύριο. Με νίκη στην Πάτρα πιθανότατα παιρνάμε και Άρη και Προμηθέα, αλλά σίγουρα είμαστε στην εξάδα. Μπορεί όμως να μην χρειαστεί και αυτή, αφού ο Άρης δεν μοιάζει και απίθανο να κάνει μόλις μια νίκη στα επόμενα τρία μάτς. Δεν θέλω να το ξανά γράψω, αλλά αν είχαμε κερδίσει το Λαύριο εντός τώρα θα ήταν σχεδόν σίγουρη η εξάδα και θα κυνηγούσαμε μέχρι και την 3η θέση με μια νίκη έστω στα επόμενα 4 μάτς.

haridimos είπε...

Ξεκινάω ανάποδα..
ο Άρης έχει να παίξει με Ιωνικό που θα πάει χωρίς Λουκά στο Αλεξάνδρειο οπότε η μια του νικη ειναι δεδομένη. Ψάχνει άλλη μια με Κολοσσό στη Ρόδο ή με Προμηθέα πάλι στο Αλεξάνδρειο για να πάει στις 11 και να μας περάσει (αν δεν κάνουμε νικη στη συνέχεια). Δυστυχώς το ματς με το Λαύριο μπορεί να αποδειχθεί ταφόπλακα..
Τώρα στο BCL χωρίς Strelnieks θα είμαστε outsider με όποιον και να παίξουμε. Ανεξάρτητα από αντιπαλο θα παίξει ρόλο και η ψυχολογία από το τι θα έχουμε κάνει στα 3 ματς της Α1 που μεσολαβούν μέχρι τον πρώτο προημιτελικό.