24.2.05

ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ


Για άλλη μια φορά, η φετινή ΑΕΚ φόρεσε το καλό της Ευρωπαϊκό κουστούμι - άλλωστε στο πρωτάθλημα εστιάζονται κυρίως τα προβλήματά στην απόδοσή μας... στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είμαστε σταθερά καλοί- και μετά από πολύ μεγάλη εμφάνιση κατάφερε να κερδίσει τη Benetton Treviso, με την όχι ευκαταφρόνητη διαφορά των 8 πόντων. Στο άλλο παιχνίδι, όπως ήταν αναμενόμενο η Efes συνέτριψε με 24 πόντους την Prokom κι έτσι το ματς της ερχόμενης Πέμπτης είναι για μας όλα τα λεφτά... Αν κερδίσουμε τους Τούρκους, τότε πάμε στην Πολωνία με άλλο αέρα και η πρόκριση μόνο όνειρο δε θα είναι.

Απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, όπως η Benetton, με συνεχή παρουσία στην κορυφή της Ευρώπης την τελευταία δεκαετία, που είναι πρωτοπόρος στην Ιταλία και κατέκτησε και το Κύπελλο το περασμένο Σαββατοκύριακο και που έχει έναν από τους κορυφαίους προπονητές της Γηραιάς Ηπείρου στον πάγκο της, τον Ettore Messina, η ΑΕΚ ήταν πραγματική Βασίλισσα, σκορπίζοντας τον ενθουσιασμό τόσο στους περίπου 3000 φίλους της που βρήκαν το δρόμο για το Γαλάτσι (μπορεί να μη γέμισε ούτε τώρα, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική), όσο και στους τηλεθεατές του συνδρομητικού. Το τελευταίο παιχνίδι που είχαν δει οι ενωσίτες τηλεθεατές, με εξαίρεση τα δυο ματς με τον Ολυμπιακό το 2002 που είχε μεταδώσει το Magic, ήταν ο τελικός της Λωζάννης στις 11 Απρίλη 2000. Στον αντίπαλο πάγκο και τότε ήταν ο Messina σαν τεχνικός της Kinder και είχαμε κερδίσει σχεδόν με το ίδιο σκορ : 83-76.


Ευτυχήσαμε να έχουμε σε εξαιρετική κατάσταση όλη τη βασική μας πεντάδα.. Το Νίκο Ζήση που έκλεισε αρκετά καλά τον παικταρά που λέγεται Bulleri, χωρίς να παραμελεί τα επιθετικά του καθήκοντα. Τον Νίκο Χατζή να είναι για άλλη μια φορά πραγματικός αρχηγός, αποδεικνύοντας στο παρκέ το 'φονικό του ένστικτο' αλλά και το πόσο άδικο έχουν όσοι του έχουν κλείσει την πόρτα της Εθνικής. Τον Toby Bailey που παρά τα μικρολαθάκια του πάλεψε και σε άμυνα και σε επίθεση. Τον Quadre Lollis, που ήταν συγκλονιστικός, κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια, έσωσε πολλές χαμένες επιθέσεις, έπαιξε εξαιρερική άμυνα και δεν έχασε σουτ. Τον Sandro Nicevic, που χωρίς να οργιάσει, πέτυχε τους πόντους του, κατέβασε τα ρημπάουντ του, μοίρασε και τις ασιστ (4) του.



Y.Γ. Αν θέλουμε να γεμίσει το Γαλάτσι την ερχόμενη Πέμπτη, καλό θα είναι να μην κάνουμε κανένα αστείο στη Θεσσαλονίκη με τη ΜΕΝΤ, το Σάββατο το απόγευμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: