1.2.05

ΜΟΝΟ Η ΝΙΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ

Με τέσσερις ήττες στα τελευταία μας πέντε παιχνίδια, όσο κι αν οι τρεις από αυτές έγιναν στα τέσσερα σερί εκτός έδρας ματς που παίξαμε, είναι δεδομένο πως θα πρέπει να αρχίσει η διαδικασία της ανάκαμψης. Ειδικά στην Ευρώπη που δεν έχει τίποτα χαθεί, παραμένουμε σε τροχιά πρόκρισης και όλα περνάνε από τα χέρια μας, αφού η μόνη περίπτωση να μείνουμε σίγουρα εκτός νυμφώνος είναι να χάσουμε και τα δυο ματς που έμειναν. Αύριο λοιπόν απέναντι στην Scavolini καλούμαστε να υπερασπιστούμε την έδρα μας και να κατακτήσουμε το ροζ φύλλο αγώνα. Ο αντίπαλος δεν είναι ευκαταφρόνητος και είναι δεδομένο πως θα κυνηγήσει τη νίκη που θα του εξασφαλίσει την πρόκριση μια βδομάδα πριν το τέλος. Στις αρχές του Δεκέμβρη τους είχαμε κερδίσει μέσα στο Pesaro, αλλά τότε είχαμε στις τάξεις μας ένα σούπερ Nicevic στην επανεμφάνισή του μετά τον τραυματισμό του, ενώ τώρα διαθέτουμε ένα Nicevic σκιά του καλού του εαυτού. Eνδεικτικά να σημειώσω πως στα 6 πρώτα του παιχνίδια, από Scavolini μέχρι Zalgiris, σκόραρε 18 πόντους με 86% στις βολές και κυρίως με το εκπληκτικό 79% (42/53) στα δίποντα. Στα τελευταία 7 ματς όμως, η παραγωγικότητά του έχει πέσει στους 7.9π, στις βολές οι επιδόσεις του είναι στα ίδια επίπεδα (87%), αλλά στα δίποντα είναι εντελώς αντίστροφη η κατάσταση καθώς έπεσε στο..34%(21/62). Στα ρημπάουντ πάντως είναι σταθερός στα 4.3 και πριν και μετά.

Αυτό το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Κροάτη σέντερ μας δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για το αυριανό παιχνίδι μια που η κύρια δύναμη των Ιταλών είναι κάτω από τα καλάθια με τους Mottola(15π, 5.9ρ), Frosini (5.3π, 3.7ρ), Archibald (8.7π, 4.3ρ). Και τα ζόρια μεγαλώνουν από τη στιγμή που ο Pero Antik, που έχει βοηθήσει αρκετά φέτος στην Ευρώπη, υπέστη κάταγμα κόπωσης και θα μείνει για 1,5 μήνα εκτός δράσης.
Αν λοιπόν ο Lollis θυμηθεί τον κακό του εαυτό και οι Γλυνιαδάκης, Μπουρούσης δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν σημαντικά, τότε οι Ιταλοί και θα κάνουν πάρτυ κάτω από τα καλάθια μας και δε θα μας αισθάνονται απειλητικούς στην επίθεση στις ίδιες θέσεις. Το μόνο θετικό γεγονός είναι ο τραυματισμός του Charles Smith που είναι ο πρώτος σκόρερ τους φέτος στη διοργάνωση (22.4π) κι έτσι θα χρειαστεί λιγότερη προσπάθεια από τους περιφερειακούς μας και δη τον Bailey που λογικά θα ήταν αυτός που θα τον μάρκαρε.

Υ.Γ. Αύριο θα ανοίξει και για πρώτη φορά -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- η μπουτίκ της ομάδας μπάσκετ, για την οποία ακούγαμε συνέχεια τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν τη βλέπαμε... Όλα συνηγορούν πως το τμήμα μάρκετιγκ της ΚΑΕ, επιτέλους δείχνει να κάνει τα αυτονόητα : να υπάρχει, να λειτουργεί και να δίνει τη δυνατότητα για επιπλέον έσοδα που θα μπορούν να οδηγήσουν σε υπερβάσεις των μπάτζετ. Για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει, τα αντίγραφα (replicas) της αγωνιστικής φανέλας που φοράνε οι παίκτες (με το όνομα και το νούμερο στην πλάτη) θα κοστίζουν 35€. Από την Κυριακή (με την Ολύμπια Λάρισας) θα υπάρχουν και φανέλες χωρίς όνομα-νούμερο στα 30€. Στο μέλλον θα υπάρχει η δυνατότητα να φτιαχθεί 'προσωπική' φανέλα με όνομα-νούμερο που θα επιλέγει ο κάθε φίλαθλος. Η πιο ακριβή φανέλα εκτός των αγωνιστικών θα φτάνει τα 28€, ενώ τα καπελάκια θα έχουν 15€.

Δεν υπάρχουν σχόλια: