21.5.05

ANAΤΡΕΨΑΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ


Τελικά ο Charles Barton αναδεικνύεται στον καλύτερο πελάτη του Φώτη Κατσικάρη... τουλάχιστον στα playoff. Κι αυτό γιατί η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα στο 3ο παιχνίδι, πήρε τη πρόκριση αν και έχανε στο 38' με ένα σερί 1-10 στο τέλος και τώρα αύριο αρχίζουν οι ημιτελικοί κόντρα στο Μαρούσι. Το Μαρούσι που ο Παναγιώτης Γιαννάκης με το 6-0 που μετράει εναντίον μας πέρσι και φέτος μας έχει κάνει με τη σειρά του πελάτες...

Καταλύτης για την νίκη-πρόκριση δεν ήταν η απόδοση του Sandro Nicevic (που το καλάθι που έχασε στο 1'54" μόνος του από κάτω ευτυχώς δεν αποδείχθηκε μοιραίο), αλλά αυτή των Ζήση & Νικολαϊδη. Ο πρώτος παρά το φόρτωμα με φάουλ έμεινε στο παρκέ, ενώ ο δεύτερος βοήθησε τα μέγιστα στον αποσυντονισμό των περιφερειακών του Άρη που ήταν και η δύναμη κρούσης του... Ευτυχώς για μας, δεν ακριβοπληρώσαμε το διάστημα που οι ψηλοί του Άρη έκαναν πάρτυ κάτω από τα καλάθια (ίσως γιατί ο Μπουρούσης πχ ήταν ξεχασμένος στον πάγκο). Όχι όμως επειδή μπήκε αργότερα ο Antik που βούλωσε κάποιες τρύπες (7ρ), αλλά επειδή οι γηπεδούχοι συνέχιζαν με εμμονή να σουτάρουν τρίποντα παρά την παροιμοιώδη αστοχία τους.

Πέρσι είχαμε βρεθεί ξανά στα ημιτελικά αντίπαλοι με το Μαρούσι, έχοντας και πάλι το μειονέκτημα της έδρας. Η ομάδα μας είναι σίγουρα καλύτερη και κυρίως πιο έμπειρη από πέρσι. Ο Ζήσης δεν είναι φρέσκος στο ρόλο του playmaker. Ο Kus μπορεί να μην έχει πείσει, αλλά μάλλον μπορεί να προσφέρει περισσότερα από όσα πέρσι ο ψαρωμένος Σουρλής. Ο Bailey με τον Πελεκάνο, συγκροτούν -τουλάχιστον στα χαρτιά- καλύτερο δίδυμο από τους Ταπούτο, Μισιακό. Στο σέντερ δεν υπάρχει μόνο ο Παπαϊωακείμ με τον μπλαζέ Sekulic όπως πέρσι, αλλά ο Nicevic που έχει καλύτερη σχέση με το καλάθι & Μπουρούσης που είναι σαφέστατα βελτιωμένος. Ακόμα και ο φετινός μέτριος Antik είναι καλύτερος από τον περσινό που μόλις επέστρεφε από τον τραυματισμό...

Από την άλλη το Μαρούσι, δεν έχει Αγαδάκο και Καράγκουτη που μας είχαν φορτώσει τα καλάθια μας με 17 και 15 πόντους αντίστοιχα στους περσινούς ημιτελικούς. Στη θέση του πρώτου ήρθε ο Sekulic, ενώ ο 2ος είναι τραυματίας. Στη θέση του Hutson υπάρχει ο Stewart που προσωπικά θεωρώ χειρότερο παίκτη. Οι Popovic, Smljanic κάνουν σαφέστατα χειρότερη σεζόν από πέρσι. Ο Kenyon Jones δεν πλησιάζει την προσφορά του Grgat, αν και φοβάμαι πως θα είναι αυτός που θα πάρει το ρόλο του Σούλη, του Koul, του Henjak και των λοιπών που έχουν εκθέσει φέτος τον Sandro.. Το βασικό ρόλο στη χημεία της ομάδας του Γιαννάκη παίζουν ο Blakney που η απόδοσή του είναι σταθερά καλή και ο Σπανούλης που φέτος πραγματικά βγάζει μάτια.

Φαβορί για πρόκριση στον τελικό, είτε μας αρέσει είτε όχι είναι το Μαρούσι. Γιατί έχει δείξει μεγαλύτερη σταθερότητα στη διάρκεια της σεζόν.

Υ.Γ. Αρχίσανε οι εκπτώσεις φαίνεται, γι'αυτό και κάποιοι τα γήπεδα τα έκαναν γήπεδο..

Δεν υπάρχουν σχόλια: