3.11.08

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΛΟΣ


Μέχρι νεωτέρας μεταγραφές δεν μπορούν να γίνουν. Αυτό διαμήνυσε στην ΚΑΕ η FIBA μέσω ΕΟΚ και αιτία είναι η οφειλή στον Smiljan Pavic...

Αυτή είναι η σχετική επιστολή του Παντελή Δέδε (ναι του ίδιου που μας γέμισε ελπιδες όταν είχε βγει στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα για το CAS)

"Σας ενημερώνω ότι στις 25 Ιουλίου 2008 εκδόθηκε η με αριθμό 0005/2008 απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της FIBA – FAT - Pavic v/ AEK B.C.
Η απόφαση δέχεται (α) ότι σύμφωνα με το άρθρο 186 (1) του PIL (Private International Law) – ελβετικού διεθνούς ιδιωτικού δικαίου – ο/οι Διαιτητής/ες έχουν αρμοδιότητα να κρίνουν την ιδίαν αυτών αρμοδιότητα, (β) ότι σύμφωνα με το άρθρο 186 (1) και (1bis) να κρίνουν εάν για τα αυτά πραγματικά περιστατικά εκκρεμεί σε άλλο κρατικό ή διαιτητικό δικαστήριο αντίστοιχη προσφυγή (Lis pendens), και τέλος (γ) οτι έχουν δικαίωμα να κρίνουν εάν θα πρέπει να απόσχουν ή μη από την εκδίκαση για σπουδαίους λόγους.

Σύμφωνα με το άρθρο 15.1 των Κανόνων Διαιτησίας του FAT οποιαδήποτε διαφορά προς διαιτησία επιλύεται σύμφωνα με το δίκαιο που τα μέρη έχουν επιλέξει διαφορετικά επιλύεται ex aequo et bono. Η απόφαση δέχεται ότι ο προσφεύγων αιτιολογημένα κατήγγειλε τη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου συνεπεία μη καταβολής δεδουλευμένων μισθών ύψους 40.000 Ευρώ.

Τέλος η απόφαση δέχεται (α) ότι συνεπεία της καταχρηστικής αθέτησης όρων της σύμβασης εκ μέρους του εργοδότου οφείλεται αποζημίωση ύψους 50.000 Ευρώ (Υπολογισμός υπολειπόμενου συμβατικού ποσού αμοιβών μείον όσα ποσά έλαβε ο καλαθοσφαιριστής εργαζόμενος σε άλλο σωματείο - εργοδότη) και (β) οτι οφείλεται το ποσό 6.400 Ευρω για δικαστικά - διαιτητικά έξοδα και 6.000 Ευρώ για δικηγορική αμοιβή".

Να υπενθυμίσω πως μιλούσε ένα χρόνο πριν ο Σλοβένος για την ομάδα και τις κιτρινόμαυρ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O Pavic σε 6 ματς στην Adriatic League φέτος με τη φανέλα της Krka Novo Mesto έχει σε 25.7 λεπτά, 10.7π. με 54.9% και 6.5 ρ.μ.ο.

Καθόλου άσχημα σε ένα πρωτάθλημα με πολλούς και καλούς ψηλούς.

Εάν είχε αξιοποιηθεί πέρυσι από τον Αγγέλου και δεν είχε διωχθεί νύχτα, δεν θα κλαίγαμε φέτος για τα χρέη μας ούτε και θα ψάχναμε παίκτη που να μοιάζει με σέντερ (ή με αυτό που θα θέλαμε να είναι ο Άντερσεν).

Ας ελπίσουμε να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να μπορέσουμε να ενισχυθούμε (εάν αντέχει το ταμείο).

Στέλιος

Υ.Γ. Στα συμβόλαια των προπονητών υπάρχουν άραγε ρήτρες για τις οικονομικές συνέπειες που υφίστανται οι ομάδες σε περιπτώσεις αντικατάστασης παικτών μεσούσης της περιόδου;
Νομίζω θα ήταν καλό κίνητρο για τους προπονητές για να δουλεύουν πιο προσεκτικά με τους υφιστάμενους παίκτες και να μην κάνουν αδικαιολόγητες αλλαγές τύπου περυσινής ΑΕΚ (Γλυνιαδάκης, Pavic, Yenice-έστω τα έξοδα για τα εισητήρια- χωρίς τελικά η ομάδα να έχει σέντερ).

haridimos είπε...

Δεν έχεις άδικο.

Ο Pavic γενικά δεν ήταν κακός παίκτης - ok δεν είναι σέντερ φόβητρο, αλλά τη δουλειά του μπορούσε να την κάνει. Από τον Χαρίση & τον Συμτσακ ήταν σίγουρα καλύτερος..