23.11.08

ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΥΚΟΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ


Με την απόδοσή της η ομάδα μας κατάφερε να περάσει ένα εύκολο απόγευμα κόντρα στο Αιγάλεω (που ας μην ξεχνάμε αποτελεί τον κακό μας δαίμονα τα τελευταία χρόνια) καταφέρνοντας έτσι να εδραιωθεί στο πρώτο μισό της βαθμολογίας μη δίνοντας το δικαίωμα στους αντιπάλους μας να 'αναστηθούν' και να ξαναμπούμε στο άγχος της παραμονής και φυσικά να πανηγυρίσει για πρώτη φορά νίκη με τον κόσμο της στα Πατήσια, μια που από τον Πανελλήνιο χάσαμε, με τον Κολοσσό ήταν κεκλεισμένων και με τον Πανιώνιο πήραμε το ροζ φύλλο ...ετεροχρονισμένα .

Πλέον έχοντας βγάλει και την 7η αγωνιστική με ένα ρεκόρ 4-3, βρισκόμαστε στην 2η ταχύτητα του πρωταθλήματος (στην πρώτη είναι οι ερυθροπράσινοι μαζί με Άρη & Πανελλήνιο) μαζί με Πανιώνιο (3-3), Μαρούσι (3-4), ΠΑΟΚ (3-4) & Κολοσσό (3-4), έχοντας αναμφίβολα ένα αέρα ασφάλειας από την Ολύμπια (2-5) και τους από κάτω : Καβάλα (1-3), Λάρισα (1-4), Αιγάλεω (1-6), Τρίκαλα (0-5).

Κλειδί για την νίκη μας αποτέλεσε η αποτελεσματική μας άμυνα σε όλο το 40λεπτο, και η πολύ καλή επιθετική μας λειτουργία στο πρώτο ημίχρονο, όταν υπήρχε στο παρκέ ένας Ταπούτος (13π, 3ρ, 1ασ, 1κλ, 1κψ) από τα παλιά για να δίνει λύσεις κοντά στο καλάθι, ενώ παράλληλα είχαμε και εξαιρετικά ποσοστά από τα 6μ25 (9/13 στο πρώτο μέρος!). Έτσι καταφέραμε παρά την κοιλιά που κάναμε όταν βγήκε ο DJ Thompson που αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμού & κούρασης, και τα κάμποσα πουλήματα της μπάλας που κάναμε, να πάμε στα αποδυτήρια με το +20 (47-27).


Στην επανάληψη η ομάδα μας παρουσιάστηκε και πάλι με λίγες δυνάμεις, μπλοκαρισμένη και χωρίς καθαρό μυαλό, όπως σχεδόν σε όλα τα φετινά μας παιχνίδια, απόρροια της έλλειψης προετοιμασίας. Με όπλο όμως την άμυνά μας, καταφέραμε να αντιπαρέλθουμε την τραγική μας επιθετική λειτουργία στο 3ο δεκάλεπτο (από τους 47 του ημιχρόνου, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 25' για να πάμε στους 50 όπου μείναμε μέχρι το 28'..) και όταν πήρε το όπλο του ο αρχηγός -που όταν η μπάλα έκαιγε πήρε πάνω του την κατάσταση- οι φιλοξενούμενοι σταμάτησαν να τρέφουν ελπίδες ότι μπορεί να πετύχαιναν κάτι περισσότερο από απλά μια μείωση της διαφοράς.


Σημαντική συμβολή στη νίκη -πέρα από τους προαναφερθέντες και τον Kikerpill που ήταν σχεδόν αλάνθαστος επιθετικά, βοηθώντας πολύ και στην άμυνα- είχε και ο Φώτης Βασιλόπουλος . Με τον DJ να είναι στα pits και τον Κυριακόπουλο να έχει ψιλοπάει καλά στα δυο ματς με Ολυμπιακό δεν φαινόταν πως θα έπαιρνε χρόνο. Όμως ο πρώην παίκτης της Λάρισας ήταν κάκιστος στο διάστημα που αγωνίστηκε και ο Φώτης άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Μπορεί να έχει πρόβλημα στο τέλος των επιθέσεων αφού ούτε το σουτ, ούτε η τελική ασιστ όταν λήγουν τα 24" είναι το φόρτε του, αλλά έδειξε πως μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στα βασικά. Δηλαδή να κατεβάζει τη μπάλα, περνώντας τη σέντρα χωρίς να μας κλέβουν τη μπάλα οι αντίπαλοι.

Δεν αγωνίστηκε ο Περικλής Δορκοφίκης που ήταν με πολιτικά στον πάγκο, και στο τέλος πάτησαν παρκέ τόσο ο Τάσος Αντωνάκης , όσο και ο Ζώης Μπάλλας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ομάδα ρολάρει σιγά-σιγά καθώς η έλλειψη της δέουσας προετοιμασίας δεν κρυβόταν μέχρι τώρα.

Η νίκη μέσα στο Αλεξάνδρειο (!) την επόμενη αγωνιστική θα σβήσει οριστικά τα σενάρια κινδύνου και θα δείξει στη διοίκηση ότι με την υπέρβαση/επένδυση σε ακόμη ένα σέντερ-σκόρερ θα μπορέσει να κάνει την έκπληξη: να μπει στην τετράδα που πέρυσι ονειρευόταν οι συνδιοικούντες αλλά γκρέμιζε ο Αγγέλου.

Καλή συνέχεια.

Στέλιος