15.12.08

ΗΤΤΑ ... ΜΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΟΥΙΣΚΙ...


Δεν τα κατάφερε η ομάδα μας να πάρει το σημαντικό -τόσο από ψυχολογικής όσο και από βαθμολογικής άποψης- διπλό μέσα στην Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ του μεγαλύτερου budget και των υψηλότερων στόχων στην αφετηρία της χρονιάς. Μπήκαμε όπως και στο Αλεξάνδρειο (αλλά και στα Τρίκαλα) πολύ άσχημα στο παιχνίδι, επιτρέποντας στους αντιπάλους μας να πάρουν ένα σημαντικό προβάδισμα. Ήταν φυσιολογικό πάντως αυτή τη φορά να βρεθούμε από νωρίς στη δυσάρεστη θέση του να κυνηγάμε το σκορ, αφού ο Travon Bryant ταλαιπωρήθηκε όλη την εβδομάδα από ίωση με συνέπεια να μην ξεκινήσει στην πεντάδα και ο K'zell Wesson να κάνει πάρτυ κόντρα στον -για άλλη μια φορά- μέτριο προς κακό Andersen .

Την ίδια ώρα ο DJ Thompson έσπαγε τα ταμπλώ με τα σουτ του (1/4 2π, 0/3 3π) και δεν είναι κάθε μέρα του Άϊ-Γιαννιού για να βάζει 15ρες ο Κυριακόπουλος.. Παράλληλα η πιο αξιόπιστη λύση μας στην επίθεση ήταν και πάλι ο Παπανικολάου, που αυτή τη φορά όμως σκόραρε αλλά με πολλά άστοχα σουτ (2/5 2π, 2/8 3π). Έτσι σιγά-σιγά η διαφορά ανέβαινε (19-10 στο 7'01", 26-15 στο 10'11"). Η είσοδος του Bryant στο παρκέ αλλά και του Χατζή, συμμάζεψε τα πράγματα και μειώσαμε προσωρινά, πρώτα σε 26-23 (11'47") μετά σε 29-28 (15'06"), 31-30 (16'05"). Όμως στο τέλος του ημιχρόνου και στις αρχές της 3ης περιόδου, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα σερί 17-0, εκμεταλλευόμενος τα γνωστά μας blackout και το 48-34 έδειχνε να γέρνει οριστικά την πλάστιγγα υπέρ τους.

Παίζοντας όμως μεθοδικά και σωστά στη συνέχεια μπορέσαμε να ξαναμπούμε κι αυτή τη φορά μέσα στο παιχνίδι, δείγμα της σωστής λειτουργίας του πάγκου μας που έχει περάσει την απαραίτητη νοοτροπία στους παίκτες μας. Έτσι το 48-34 με το οποίο προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι στο 23'40" έγινε 63-64 έπειτα από καλάθι του Istvan Nemeth στο 35'45", όταν ολοκληρώσαμε ένα επί μέρους σερί 15-30.

Εκεί θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει τελικά στη νίκη ολοκληρώνοντας την ανατροπή αν το ματς διεξαγόταν υπό φυσιολογικές συνθήκες*. Όμως όταν ο Ταπούτος τραυματίζεται στο μάτι από .... μπουκάλι ουίσκι την ώρα που οι δυνάμεις της αστυνομίας κοιτάνε απαθείς (βλέπετε δεν είναι κάνας 15χρονος απέναντι για να βγάλουν περίστροφο...) τότε όλα πρέπει να τα δούμε με διαφορετικό πρίσμα... Η 10λεπτη διακοπή, όπως ήταν φυσικό, έδωσε τη δυνατότητα στον Καλαφατάκη να μαζέψει την ομάδα του και να φτάσουμε στο τελικό 77-70

*Κάποιοι όχι κι εντελώς άδικα θα πουν πως αν έπαιζε στο παρκέ από τους αντιπάλους ο Αλέξης Κυρίτσης ακόμα και με αυτές τις συνθήκες θα μπορούσαμε να πάρουμε το διπλό..


Αξίζει εδώ να αναφέρουμε το τρελό κοκοκό που έκανε μεγάλο τμήμα του τύπου...
sport24.gr, basketblog.gr, sportfm.gr, superbasket.gr, gazzetta.gr δε γράψανε τίποτα στο ρεπορτάζ του αγώνα, δεν είχανε αναφορά στη διακοπή, και στα πλαίσια της "αντικειμενικης δημοσιογραφίας δεν είχαν καν και το κομμάτι των δηλώσεων των Φλεβαράκη, Παπανικολάου για το θέμα... ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι Δευτεριάτικες "αντικειμενικές" Sportday & Εξέδρα...

Aυτές είναι οι δηλώσεις από το orasports.gr
Χάος έπικράτησε στην Πυλαία κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Οπαδοί των γηπεδούχων εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία της αστυνομίας επτέθηκαν στον πάγκο της "Ένωσης" πετώντας κάθε λογής αντικείμενα. Ένα από αυτά χτύπησε στο μάτι το Χρήστο Ταπούτο, ο οποίος καθαρά και μόνο λόγω τύχης δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Ενδεικτικές ήταν οι δηλώσεις του Δημήτρη Παπανικολάου στη συνέντευξη τύπου...

"Εκεί που διακόπηκε το ματς χάσαμε το ρυθμό μας. Δεν θέλω να πω πολλά για το παιχνίδι. Τα παιχνίδια που έχουν μεγάλη επικινδυνότητα θα είναι καλύτερα να γίνονται χωρίς κόσμο. Πλέον η αστυνομία κάθεται μέσα στη φυσούνα. Αυτό δεν το λέω μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για εμάς και για τον Άρης και για τον ΠΑΟ και για τον Ολυμπιακό. Είμαστε όλοι απροστάτευτοι. Για τη βλακεία του ενός (σ.σ. αστυνομικού που πυροβόλησε τον μικρό Αλέξη) δεν θα πρέπει να την πληρώνουν όλοι. Όταν ζήτησα προστασία από τους αστυνομικούς μου είπαν μην προκαλείς. Τους έχουν δέσει τα χέρια. Έχουν γίνει της μόδας τα επεισόδια και τα... πλιάτσικα. Οι παίκτες και ο απλός κόσμο κινδυνεύουν. Ο Ταπούτος έχει κλείσει το ένα του μάτι, από μπουκάλι ουίσκι. Πίσω από τη φυσούνα ήταν 50 αστυνομικοί και όπως ήρθαν τα πράγμα και μόνο η παρουσία τους προκαλεί", τόνισε και συνέχισε:

«Αυτή η κατάσταση τώρα είναι έτσι γιατί στο ματς το δικό μας με τον Πανιώνιο μπήκε δυμοιρία στις κερκίδες. Επειδή υπάρχει ένας κακός αστυνομικός, όλοι είναι κακοί. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν και καλοί και κακοί. Στο τέλος φοβήθηκα. Αισθάνθηκα απροστάτευτος. Το μυαλό του κόσμου βομβαρδίζεται από πέτρες, πλιάτσικα επεισόδια...».

Από την πλευρά του ο Κώστας Φλεβαράκης σημείωσε:
"Οι δύο ομάδες είχαν ξεκινήσει με αντίθετους στόχους το καλοκαίρι. Εμείς είμαστε μια ομάδα που δουλεύει με συνέπεια να είμαστε ανταγωνιστικοί. Το αποδείξαμε και σήμερα αυτό.
Συγχαρητήρια ΠΑΟΚ για τη νίκη. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια με ομαδικότητα και αγωνιστικότητα ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας
Η νίκη δεν ήρθε παρά την καλή εμφάνιση δεύτερο μέρος", ενώ για τα επεισόδια είπε:

"Κάποιες στιγμές κάποιοι είναι καλό να μην ξεπερνάνε τα όρια. Υπάρχουν κάποιοι που δεν περιμένεις να το κάνουν και το κάνουν".

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα για την ήττα αλλά και για την τελική διαφορά των επτά πόντων. Ας ελπίσουμε ότι την επόμενη φορά θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε καλύτερα τέτοιες καταστάσεις όπου η ήττα δεν είναι καταστροφή, ενώ η ήττα με ένα, δύο ή τρεις πόντους μπορεί να αποδειχθεί θρίαμβος (λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχει ρεβάνς στο β' γύρο).

Ο Bryant ήταν αμφίβολος, αλλά τελικά πιστεύω ότι θα έπρεπε να παίξει περισσότερα λεπτά, δεδομένης της ανυπαρξίας του Δανού. Το ίδιο και ο Χατζής, που θα πρέπει να παίρνει περισσότερες προσπάθειες, όπως και ο Ταπούτος.

Το επόμενο μάτς με την Καβάλα ίσως αποδειχθεί κομβικής σημασίας.

Καλή συνέχεια,

Στέλιος

haridimos είπε...

Ο Bryant έπαιξε λίγο αλλά φορτώθηκε και με φάουλ. Χρεώθηκε με 4 σε μόλις 16'04"...

Η παρουσία του Χατζή στο παρκέ καλύπτει τις επιπολαιότητες του DJ.

Πάντως αν είχαμε ένα σέντερ της προκοπής ακόμα κι έναν αξιόπιστο playmaker πίσω από τον DJ τώρα θα είχαμε κλειδώσει την 6άδα.

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε, συμφωνώ και επαυξάνω!

Που 'ναι ο Σερμαντίνι οέο!!!

Όσο για τον "άσσο" προτείνω δύο παίκτες (μάλλον, βέβαια, για του χρόνου):
1. Giorgi Tsintsadge, Γεωργιανός, TU/Rock, Estonia & Baltic League.
2. Igor Milosevic, ΟΣΦΠ, με ελληνικό διαβατήριο, άρα δεν πιάνει και θέση κοινοτικού (εάν τον αποδεσμεύσει ο ΟΣΦΠ, πράγμα πιθανό γιατί φέτος παίζει ελάχιστα).

Και οι δύο χωράνε σε σχετικά περιορισμένο budget, με τον Γεωργιανό να είναι επιπέδου βασικού ευρωλίγκας (πάντα κατά την ταπεινή γνώμη μου).

Στέλιος