23.12.08

ΣΠΟΡΤΙΓΚ ΓΙΟΚ, ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ...

Προσωρινά ακατάλληλο για να διεξάγονται αγώνες είναι το κλειστό των Πατησίων, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε από τη σχετική επιτροπή, που ήταν μάλλον "ενημερωμένη" από τον πασίγνωστο τις τελευταίες μέρες Αστ.Διευθυντή της περιοχής, Γ.Σκόπα...

Για όσους δεν ξέρουν τι εστί Σκόπας, δυο βιντεάκια θα τους βάλουν στο νόημα





η είδηση από το basketblog
"Προσωρινώς ακατάλληλο"

Του Γιώργου Νικολάου
23/12/2008 (16:54)

Sample ImageΟι υπεύθυνοι της ΚΑΕ ΑΕΚ επιδίωξαν να το κρατήσουν... μυστικό, αλλά "ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον". Μερίδα του Τύπου αποκάλυψε σήμερα ότι στο κλειστό του Σπόρτιγκ θα μπορούσε να αναρτηθεί ταμπέλα που θα αναγράφει "προσωρινώς ακατάλληλο". Και είναι αυτό αληθές. Δεν είναι αληθές ότι οι "κιτρινόμαυροι" υπεύθυνοι αιφνιδιάστηκαν. Η επιτροπή της Περιφέρειας θα περνούσε -έτσι ή αλλιώς- για αυτοψία. Και πέρασε χθες! Με μία διαφορά: Τα μέλη της Επιτροπής ήταν διαβασμένα! Από ποιον; Εύκολη είναι η απάντηση. Τί είχαμε γράψει την περασμένη Κυριακή στο ρεπορτάζ με τίτλο "αναγκαστική συγκατοίκηση";

Όποιος ανατρέξει εκεί θα διαπιστώσει ότι ο "συγκάτοικος" (της ΑΕΚ) λέγεται Ιωάννης Σκόπας! Πρόκειται για τον διοικητή του Α.Τ. Πατησίων. Η επιτροπή βασίστηκε και σε έγγραφο του αξιωματικού της Αστυνομίας, ο οποίος δικαιούται, πάντως, να κάνει αναφορά, όταν και εφόσον διαπιστώνει "κακώς κείμενα".
"Δεν υπάρχει εύκολη διαφυγή", καταγγέλλει- μεταξύ άλλων- η επιτροπή και ζητεί από την ΚΑΕ να βρει λύση, αλλά στην ΚΑΕ ψάχνουν να βρουν ποια γήπεδα της Α1 έχουν εύκολη διαφυγή. Εμάς το μυαλό πάει σε δύο - τρία γήπεδα, αλλά αυτό δεν είναι δική μας δουλειά. Είναι δουλειά των "κιτρινόμαυρων" και του ΕΣΑΚΕ να βρουν την άκρη στο τούνελ και να διορθώσουν τα αδιόρθωτα.

Η αλήθεια είναι ότι οι "κιτρινόμαυροι" υπεύθυνοι θυσίασαν χρόνο και χρήμα (πολύ χρήμα) για να επισκευάσουν το κλειστό του Σπόρτιγκ, το οποίο όντως ήταν ακατάλληλο πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. "Ήλθε και έδεσε" στο ομιχλώδες τοπίο και η βιαιοπραγία κατά αστυνομικών, όχι εντός του γηπέδου (που σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν ήταν το "προσωρινώς ακατάλληλο" κλειστό, αλλά κάποιοι θερμόαιμοι στα ανοικτά, πέριξ του κλειστού). Οι "κιτρινόμαυροι" υπεύθυνοι θυμήθηκαν, επίσης, ότι στο ίδιο γήπεδο -πριν από 4 χρόνια- αγωνιζόταν ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός.

Στο "διά ταύτα": Στην ΑΕΚ "τρέχουν και δεν φτάνουν". Παλιά τους τέχνη κόσκινο. Είναι κοντά (3 Ιανουαρίου) κι ο αγώνας με το Μαρούσι. Μέχρι στιγμής τα καταφέρνουν στις δυσκολίες...


Άλλο ένα πρόβλημα που θα πρέπει να λυθεί άμεσα αφού σε 10 μέρες έχουμε παιχνίδι με το Μαρούσι.
Η απεργία που προανήγγειλε ο ΠΣΑΚ πάντως για εκείνο το Σαββατοκύριακο ίσως να μας βολεύει. Γιατί μέσα στις γιορτές είναι δύσκολο να τρέξουν οι απαραίτητες διαδικασίες

6 σχόλια:

Suspect είπε...

μετα τα επεισοδια ηταν δυστυχως η λογικη συνεχεια...

Ανώνυμος είπε...

@ Suspect:
Σε ποιά επεισόδια αναφέρεσαι;
Στο Σπόρτινγκ, από όσα έχω διαβάσει, δεν έχουν γίνει επεισόδια (τουλάχιστον με την έννοια που αποδίδουμε σε αυτή τη λέξη στην Ελλάδα και όχι στη Γαλλία όπου ζώ).

Εάν μιλάμε για τα επεισόδια στην Αθήνα, τότε αυτά, προφανώς, δεν έχουν να κάνουν με την καταλληλότητα του γηπέδου.

Στέλιος.

haridimos είπε...

Σε αυτά τα επεισόδια με τους αστυνομικούς έξω από το γηπεδο πριν το ματς με Ολυμπια :

α) για την βίαιη συμπεριφορά – περιορισμένης έκτασης επεισόδιο (λάκτισμα εξύβριση και ρίψη αντικειμένων) σε βάρος των: αστυνόμου Α΄ Βελισάρη Κων/νου του Α.Τ Κολωνού, Ανθ/μου Δρακόπουλου Νικόλαου του Α.Τ Συντάγματος, Αστ/κα Καββαδία Γεώργιου του Α.Τ Συντάγματος και Ξανθίδη Ιωάννη ειδικού φρουρού, ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) για μια (1) αγωνιστική συνάντηση με γηπεδούχο την υπαίτια ΚΑΕ

http://vasilissa.blogspot.com/2008/12/blog-post_11.html

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε, ευχαριστώ, το είχα δει το post.

Όμως, όπως γράφεις και εσύ, αυτά έγιναν ΕΞΩ από το γήπεδο. Τι σχέση έχει η καταλληλότητα ενός γηπέδου με επεισόδια έξω από αυτό;

Στέλιος

haridimos είπε...

Tα επεισόδια έγιναν ΕΞΩ από το γήπεδο, ΑΛΛΑ με αστυνομικούς, και η τιμωρία ήρθε απο την αναφορά της Αστ.Διευθυνσης Πατησίων.
Η Αστ.Διευθυνση Πατησίων είναι κι αυτή που βγάζει τις άδειες καταλληλότητας.

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε, συμφωνώ με όσα γράφεις για τα γεγονότα (άλλωστε θεωρώ ότι είσαι έγκυρη πηγή, για μένα που ζώ στο εξωτερικό και δεν μπορώ να έχω ίδια άποψη).

Τα γεγονότα όμως δεν σχετίζονται με την καταλληλότητα του γηπέδου αλλά με "θεωρίες συνομοσίας", ότι η Αστυνομία, επειδή "χτυπήθηκαν" αστυνομικοί, παίρνει τη "ρεβάνς" από την ομάδα μας και βγάζει ένα χαρτί υποστηρίζοντας ότι το γήπεδο (κλειστό) είναι ακατάλληλο.

Ακόμη και εάν ισχύει, που προσωπικά πολύ αμφιβάλω, απλά δεν δέχομαι ότι αυτή είναι "λογική συνέχεια" όπως έγραψε ο suspect, αλλά απόλυτος παραλογισμός.

Στέλιος

Υ.Γ. Σύμφωνα με τα media, ο Πρόεδρος της ΚΑΕ κ. Καραμανλής, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ζητήματα που χρήζουν βελτίωσης εντός του γηπέδου, τα οποία θα προσπαθήσει να επιλύσει σε συνεννόηση με τις αρχές της Περιφέρειας τις επόμενες ημέρες.

Με την ευκαιρία, όπως και σε πολλά προηγούμενα post, υποστηρίζω ότι η ΚΑΕ θα πρέπει να βρεί λύση στο γηπεδικό, κατά προτίμηση σε συνεργασία με ερασιτεχνική και ΠΑΕ.
Εάν η λύση της ενιαίας συνεργασίας (βλέπε γήπεδο ή αθλητικό συγκρότημα, όποτε και όπου και εάν γίνει) δεν προχωράει στο ορατό μέλλον, τότε η πλέον βιώσιμη και αμοιβαία επωφελής για την ομάδα και το Δημόσιο λύση είναι η μακροχρόνια μίσθωση ενός εκ των αναξιοποίητων ολυμπιακών ακινήτων (Κλειστό Πυγμαχίας Περιστερίου, Σπίτι της Πάλης Άνω Λιοσίων κ.λ.π.). Ιδίως το 2009 που αναμένεται να είναι μια δύσκολη χρονιά για τον κρατικό Π/Υ λόγω των επιπτώσεων της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, είναι ευκαιρία το ΥΠΟΙΟ να πιέσει τους τοπικούς φορείς (π.χ. Δήμους) ώστε να βρεθεί η κατάλληλη λύση για την επόμενη σεζόν (η ΑΕΚ να έχει γήπεδο και το Δημόσιο έσοδα).