18.10.09

ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΜΕΙΝΕ


μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα κι ακόμα δεν ξέρουμε με τι ομάδα θα παρουσιαστούμε (αν παρουσιαστούμε) το ερχόμενο Σάββατο 24 του μήνα κόντρα στα Τρίκαλα του Σολεαποκλεισμένου Αγγέλου.

Αιτία είναι φυσικά το πρόβλημα με τη FIBA και την απαγόρευση των διεθνών μεταγραφών, λόγω των χρεών τόσο στον Smiljan Pavic (που τα καμιά 20ριά χιλιάρικα που θα έπρεπε να πάρει αν δεν τον σούτερνε ο Σολεαποκλεισμένος - χωρίς να φέρει και ποτέ αντικαταστάτη και χωρίς να τον χρησιμοποιεί ενώ δεν είχε και άλλον στη θέση του, γίνανε με τους τόκους πάνω από 100ρικο..) όσο και στους Γιάννη Καλαμπόκη, Γιάννη Μπουρούση, Ανέστη Μάτο, Σπύρο Μαγκουνή) που το χρέος είναι άλλο ένα κατοστάρικο, ενώ οι δυο αποφάσεις συνοδεύονται από ένα 15ρι έκαστη σε πρόστιμο...

Θεωρώ πως η διοίκηση προφανώς παρασυρμένη από το νομικό της επιτελείο κινήθηκε σε λανθασμένη γραμμή το καλοκαίρι. Γιατί ναι μεν η περιβόητη αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 κάνει πιο εύκολη τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα αλλά και τη οικονομική αυτάρκεια μέσα στη χρονιά αφού δεν θα έρχονται μπουγιουρντιά με κατασχετήρια και τελεσίδικες αποφάσεις, αλλά αυτό είναι κάτι που ουδόλως ενδιαφέρει την διεθνή ομοσπονδία. Η FIBA δεν τραβάει κάνα ζόρι αν η ΚΑΕ ΑΕΚ δεν κάνει μεταγραφές παικτών που έπαιξαν πέρσι σε άλλο πρωτάθλημα. Εμείς το έχουμε το ζόρι και δεν θα έπρεπε να μείνουν όλα για την τελευταία στιγμή.

Θα μπορούσαν να είχαν γίνει διαφορετικοί χειρισμοί στις μεταγραφές με γνώμονα όχι το χτίσιμο μιας νέας και ισχυρότερης ομάδας (όπως ακολουθήθηκε) αλλά με τη σκέψη στο ποιοι παίκτες μπορούν να παίξουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα & αστερίσκους. Θα έπρεπε δηλαδή να παρέμεναν οι Έλληνες παίκτες που είχαμε πέρσι - και δεν θα είχαν πρόβλημα παρουσίας φέτος.. δηλαδή οι Χατζής, Παπανικολάου ακόμα και οι Ταπούτος, Βασιλόπουλος. Να είχε παραμείνει ο Nemeth (άλλωστε το κασέ του πάνω-κάτω όσο και των αντικαταστατών του ήταν) και να κυνηγούσαμε παίκτες που έπαιξαν πέρσι στην Ελλάδα και θα μπορούσε να τους βγει δελτίο.

Σήμερα λοιπόν, σίγουρα δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Περικλής Δορκοφίκης, Μάκης Νικολαϊδης, Άκης Καλλινικίδης, Σταύρος Τουτζιαράκης και οι Χρήστος Μαρίνος, Κώστας Σταμάτης, Τάσος Αντωνάκης με τον Ευσταθίου που παίζει στα τελευταία φιλικά. Σύνολο 8. Λογικά δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε με τον McGrath που έπαιζε πέρσι στο Αιγάλεω και πάμε στους 9...

Ο Francis έπαιξε μεν πέρσι στη Λάρισα αλλά μετά πήγε Ισραήλ, οι Mack & Mells (που δεν έπαιξε στο Βαρίκας και ίσως έχει κουνήσει ήδη μαντήλι) ήταν στο NCAA, ο Green στην Ισπανία και ο Stefanov στη Βουλγαρία. Με αυτούς υπάρχει πρόβλημα... Και κυρίως το πρόβλημα είναι πως σε αυτούς στηριζόμαστε για τις θέσεις '1'-'3/4'-΄5' όπου δεν υπάρχει επαρκής αντικατάσταση... Ίσως να μπορεί να καλύψει κάποια πράγματα ο McGrath στην οργάνωση, αλλά κάτω από το καλάθι και δίπλα από αυτό υπάρχει τρύπα ...

Λύσεις υπάρχουν αν αποφασιστεί να πάμε με Ελληνική ή 'Ελληνική' ομάδα στην πρεμιέρα. Ο Istvan Nemeth είναι ακόμα ελεύθερος και το δελτίο του στην ΕΟΚ αφού η τελευταία του ομάδα ήταν η ΑΕΚ. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Travon Bryant που δεν έχει κλείσει ακόμα ομάδα. Υπάρχουν και γνωστοί Έλληνες παίκτες ελεύθεροι ακόμα που έχουν ξαναπεράσει από μας... ο Αλέξης Κυρίτσης και ο Νέστορας Κόμματος για παράδειγμα.. Ακόμη χωρίς ομάδα πρέπει να είναι ο Donnell Taylor που έπαιζε πέρσι στο Αιγάλεω, ο Steve Smith που ήταν στον Κολοσσό κλπ..

Άντε να δούμε...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χαρίδημε, συμφωνώ σχεδόν σε όλα.
Πέραν του νομικού επιτελείου υπάρχει και ο προπονητής. Αδικαιολόγητα έχει υπερ-γεμίσει την περιφέρεια αφήνοντας στη ρακέτα μόνο τον Francis.
Εάν δεν προχωράει ο διακανονισμός των οφειλών, ας πάρει τις δέουσες αποφάσεις για να φτιάξει το καλύτερο δυνατό ρόστερ έστω και τώρα.
Έτσι, ας αντικαταστήσει τον Mack με τον Bryant, τον Stefanov με τον Nemeth και τον Mels με τον Κυρίτση.
Έτσι θα μείνει και μια κενή θέση για ψηλό κοινοτικό όπου κάλλιστα μπορεί να φέρει τον Pavic.

Στέλιος

Υ.Γ. Μπορείς να δώσεις κάποια στοιχεία για τον Ευσταθίου; Είδα μόνο ένα video στο youtube. Πρόκειται για τον ίδιο παίκτη; Τον έχεις δεί να παίζει;