25.10.09

ΠΑΛΕΨΕ ΑΛΛΑ ΕΧΑΣΕ


Εξ'αρχής το έργο της ομάδας μας κόντρα στα Τρίκαλα ήταν δύσκολο, αφού κατεβήκαμε χωρίς τους ξένους για να αντιμετωπίσουμε ένα σύνολο σαφέστατα πιο ομοιογενές και που μας είχε κερδίσει και με +10π πριν κάνα μήνα σε φιλικό (72-83 πάλι στο Ελληνικό), όταν παίζαμε και πλήρεις... Το ρεαλιστικό ζητούμενο ήταν να εμφανιστούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί γινόταν με τις δεδομένες αδυναμίες λόγω των απουσιών και να αποφεύγαμε μια βαριά ήττα .


Αν δεν πατούσε στο παρκέ ο Νώντας Παπαντωνίου (υπέγραψε το πρωί του Σαββάτου) αντικειμενικά δε θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το δεύτερο -δηλαδή τη βαριά ήττα μια που ο μοναδικός από τους play maker της ανδρικής ομάδας που διαθέταμε και είχε τη δυνατότητα να αγωνιστεί ήταν ο Χρήστος Μαρίνος που φορτώθηκε με 3 φάουλ στο καλημέρα του αγώνα και συνολικά έπαιξε 8'38" πριν αποβληθεί με 5... Ο νεαρός διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες guard, έδειξε αγωνιστικό θράσος & τσαμπουκά και κατάφερε να ανταποκριθεί το ρόλο του οργανωτή επάξια και πέρα από τις προσδοκίες που είχαμε όσοι (λίγοι δυστυχώς - περίπου καμιά 1000ριά...) βρεθήκαμε στο Ελληνικό.


Ο έτερος από τους νέους που είχε μεγαλύτερο ρόλο σήμερα και στάθηκε παραπάνω από επαρκέστατα, ήταν ο Σταύρος Τουτζιαράκης, που έμεινε κοντά στα 35' μέσα στο παρκέ και όσο περνούσε ο χρόνος θύμιζε περισσότερο τον παίκτη που είχε ξεχωρίσει πριν τρια χρόνια στον Μακεδονικό από τον towel waiver της τελευταίας διετίας στο Μαρούσι. Στην αρχή του αγώνα φάνηκε 'ψαρωμένος' κι έξω από τα νερά του - λογικό αφού είχε ξεχάσει ουσιαστικά να αγωνίζεται... Στο δεύτερο μέρος όμως, ήταν πολύ καλός και φάνηκε πως έχει τις σωστές κινήσεις για τη θέση. Τέλειωσε με 18 πόντους και 9 ρημπάουντ.

Αυτό σημαίνει πως αν λυθεί το πρόβλημα με τα δελτία των αμερικανών, θα έχουμε σημαντικότατο βάθος στη θέση του pg αφού πίσω από τον Green και τον McGrath θα υπάρχει και ο Παπαντωνίου, ενώ και ο Τουτζιαράκης θα είναι υπολογίσιμη βοήθεια στον Francis. Αν όμως δε λυθεί άμεσα, τότε δύσκολα μπορεί να βγει έτσι όλη η σεζόν και θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα που θα μας φέρει φάτσα με τον υποβιβασμό.. Γιατί στις άλλες θέσεις μπορεί να γίνουν διάφορες κινήσεις και να ψιλοκαλυφθούν τα κενά με Έλληνες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής... Στο '1' κυρίως αλλά και στο '5' η τρύπα θα είναι τεράστια κόντρα σε ομάδες που θεωρητικά έχουν τους ίδιους στόχους...

Το αποτέλεσμα πάντως θα μπορούσε να είναι διαφορετικό και αν η διαιτησία μας αντιμετώπιζε ισότιμα με τους φιλοξενούμενους... Η τεχνική ποινή σε φάση που ο Δορκοφίκης πήγαινε για κάρφωμα και του έγινε φάουλ στην αρχή της 3ης περιόδου, η άλλη φάση στο 5'23" πριν την εκπνοή ενώ ο χρόνος των Τρικάλων είχε λήξει δόθηκε φάουλ στον Μάκη και τεχνική στον Παπάζογλου επειδή έκανε το ... σταυρό του, αρκούσαν για να φέρουν τούμπα το -8...


Αγωνιστικά τώρα, ο Άκης Καλλινικίδης στο ντεμπούτο του έδειξε το αναμενόμενο πάθος και σκόραρε και 19π - αν και στην επανάληψη χάθηκε (έβαλε τους 16 στο α') προφανώς επειδή δεν υπήρχε κάποιος να τον ξεκουράσει και να πάρει ανάσες... ο Μάκης Νικολαϊδης ήταν κλεισμένος και όχι στη μέρα του, αλλά έδωσε 16π, 5ασ, 5κλ και ο Περικλής Δορκοφίκης πάλεψε κάτω από τα καλάθια (6-3ρ) αλλά και στην επίθεση με άλλους 19π. Θετική ήταν και η ουσιαστικά πρώτη εμφάνιση (αφού πέρσι έμπαινε για ελάχιστα δευτερόλεπτα) του Αντωνάκη που έδειξε καλά στοιχεία. Όσο για τον Jeremic, πέρα από το να μπει για μερικά λεπτά να πιέσει δεν δείχνει να μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: