7.1.10

ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΑ


Αν και χθες είχαν κυκλοφορήσει φήμες πως οπαδοί μας είχαν πάει στο σπίτι του Φλεβαράκη για να τον ψήσουν να παραμείνει και πως αυτός θα έδινε το παρών στη σημερινή προπόνηση, σήμερα το πρωί η ΚΑΕ ανακοίνωσε την συμφωνία της με τον Αργύρη Πεδουλάκη

Με ιδιαίτερη χαρά η Διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την πρόσληψη του Αργύρη Πεδουλάκη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ενός από τους καλύτερους και πιο έμπειρους Έλληνες προπονητές.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης γεννήθηκε στις 26 Μαϊου του 1964 και αγωνίστηκε σε Περιστέρι και Παναθηναϊκό. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στο Περιστέρι, όπου το έτος 2001 είχε οδηγήσει στην Ευρωλίγκα. Το 2005, ως προπονητής του Μακεδονικού, είχε προκριθεί στον τελικό του Uleb Cup. Την επόμενη αγωνιστική χρονιά μετακόμισε στον Πανελλήνιο και στη συνέχεια ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ρεθύμνου. Στο περασμένο πρωτάθλημα βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ.

Έτσι δικαιώνονται όσοι πίστευαν ότι απλά η διοίκηση της ΚΑΕ, εξώθησε σε παραίτηση τον Φλεβαράκη ώστε να γλυτώσει και την αποζημίωση... Σίγουρα ο τρόπος που αδειάστηκε ήταν απαράδεκτος μετά από όσα είχε κάνει αλλά και περάσει κρατώντας τη συνοχή της ομάδας κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Οι παλιότεροι ίσως θυμούνται πως τον Πεδουλάκη, το καλοκαίρι του 1985 είχαμε προσπαθήσει να τον αποκτήσουμε σαν παίκτη αλλά τελικά πήραμε τον Κώστα Παταβούκα. Από τη θητεία του πάντως σε Περιστέρι, Μακεδονικό, Πανελλήνιο & ΠΑΟΚ μόνο συμπαθής δεν είναι στον κόσμο μας, αφού πάμπολλες φορές είχε προκαλέσει με τη συμπεριφορά του. Είχε ακουστεί το όνομά του πρώτη φορά για τον πάγκο μας επί Δρόσου, όταν έφυγε ο Κορωνιός αλλά τελικά καταλήξαμε στον Αγγέλου.

Τα τελευταία χρόνια, δηλαδή μετά την επιτυχημένη του πορεία σε Περιστέρι και Μακεδονικό, η καριέρα του μάλλον έχει πάρει την κατιούσα. Στην Κυψέλη δεν μπόρεσε να σταθεί, το Ρέθυμνο δεν μπόρεσε να σωθεί, ενώ και στον ΠΑΟΚ δεν έδειξε πολλά πράγματα αν και στην πρώτη και την τελευταία περίπτωση αντιμετώπισε και ιδιότυπες διοικητικές συνθήκες. Το ζητούμενο είναι βέβαια τι θα κάνει στον δικό μας πάγκο, και κυρίως αν θα κάνει αυτό που συνηθίζει - δηλαδή να αλλάξει κάμποσους Αμερικανούς & ξένους.. Όχι γιατί η ομάδα μας δε χρειάζεται ενίσχυση, αλλά γιατί οι επιλογές που συνήθως κάνει δεν συνάδουν με τη σημερινή μας οικονομική κατάσταση.

Πάντως ο Πεδουλάκης είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο έμπειρους προπονητές στην κατηγορία, έχοντας κάτσει σε πάγκο σε 295 παιχνίδια, μετρώντας 154 νίκες και 141 ήττες. Μάλιστα υπάρχει κι ένα αξιοπρόσεκτο στατιστικό, καθώς είναι ο 14ος κώουτς σε νίκες σε Α' Εθνική & Α1, και μετά την πρόσληψή του σε μας, από τους πρώτους 14 οι μόνοι που δεν έχουν κάτσει στον πάγκο μας είναι οι Obradovic & Γιαννάκης.

Ενημερωτικά, η λίστα με τους προπονητές μας στα χρόνια της Α1 :

 1. Μιχάλης Αναστασιάδης (1986/87 : συνέχισε από την προηγούμενη σεζόν, έκατσε 4 ματς στον πάγκο με 1-3 νίκες)
 2. Κώστας Αναστασάτος (1986/87: ανέλαβε μετά τον Αναστασιάδη, έκατσε το ίδιο διάστημα, δηλαδή 4 ματς με το ίδιο ρεκόρ)
 3. Γιώργος Αμερικάνος (1986/87: πήρε την ομάδα σαν υπηρεσιακός. Τερματίσαμε 7οι στην regular και στα playoff μείναμε 6οι και εκτός Ευρώπης χάνοντας από τον Ηρακλή σε ουδέτερο μια που είχε βγει από το Κυπελλο ο Πανελλήνιος)
 4. Βαγγέλης Νικητόπουλος (1987/88: η ομάδα των 'Μοϊκανών'. Βγήκαμε 4οι τόσο στη regular όσο και στα playoff, ενώ φτάσαμε και στον τελικό του Κυπέλλου)
 5. Krešimir Ćosić (1988/89: Με Danny Vranes 1ο ξένο, πήγαμε στους '8' του Κυπελλούχων, τερματίσαμε 7οι στη regular και πήγαμε 4άδα στο Κύπελλο.
 6. Νίκος Νεσιάδης (1988/89: υπηρεσιακός, μετά την αποχώρηση του Cosic προς το τέλος της χρονιάς)
 7. Βαγγέλης Νικητόπουλος (1989/90 : Η πρώτη μας χρονιά στο Γιώργος Μόσχος. Μείναμε στην 6η θέση, πήγαμε και πάλι ημιτελικά στο Κύπελλο ενώ βγάλαμε τη χρονιά με τον ίδιο κώουτς.)
 8. Krešimir Ćosić (1990/91, η επιστροφή του Κρέζο. Mε τον Relford για ξένο νικήσαμε την Caserta εδώ και φτάσαμε στην 5η θέση στην Α1- αλλά και στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Κρέζο έμεινε και την επόμενη χρονιά, όπως και ο Thomas Jordan και φτάσαμε στα ημιτελικά της Α1, στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά και στους ομίλους του Κόρατς. Ο Κρέζο όμως έφυγε πριν τον τελικό...
 9. Βαγγέλης Νικητόπουλος (1991/92 : Ανέλαβε την ομάδα για τον τελικό του Κυπέλλου)
 10. Μιχάλης Κυρίτσης (1992/93 : Ξεκινώντας με τον αποκλεισμό ντροπή από Gravelines και με επιλογή τον ... Milos Babic, έφυγε σχετικά γρήγορα).
 11. Richard Dukeshire (1992/93 : Ήρθε στη θέση του Κυρίτση, άλλαξε τον Babic με τον Rod Sellers και η ομάδα σουλουπώθηκε, αφού υπήρχε και ο Hamilton. Δεν έβγαλε τη σεζόν όμως.
 12. Νίκος Νεσιάδης (1992/93: Τέλειωσε τη σεζόν σαν υπηρεσιακός. Βγήκαμε 6οι και παραλίγο να κάνουμε κηδεία στον ΠΑΟ στα playoff τότε που έπαιρνε ο Ιωαννίδης τον Νεσιάδη τηλέφωνο να του πει πως οι διαιτητές είναι 'ματιασμένοι'..).
 13. Steve Young /aka Γιαντζόγλου (1993/94: Ξεκινήσαμε με Canard Jonnson, Jack Haley και τον Ψωμιάδη πρόεδρο, άλλαξαν οι ξένοι και ήρθε ο Toni White με τον Costner και η ομάδα βρήκε το δρόμο της - κάπως.
 14. Απόστολος Κόντος (1993/94 : Ανέλαβε στα μισά της σεζόν και η ομάδα τερμάτισε τελικά 8η - με το αξέχαστο ματς του White κόντρα στο Παγκράτι).
 15. Vlado Djurovic (1994/95: Ήρθε στη σεζόν που μείναμε εκτός Ευρώπης για 900 χιλιάρικα (δραχμές). Όταν άλλαξε ο Burroughs με τον Rolando Blackman η ομάδα έχοντας και τον Mirko Milsevic τερμάτισε τελικά στην 8άδα. Ο Vlado συνέχισε και την επόμενη σεζόν, 1η του Φιλίππου, η ομάδα προκρίθηκε στο F4 του Κυπέλλου και στους ομίλους του Κόρατς αλλά μετά τα Χριστούγεννα είδε την πόρτα της εξόδου.
 16. Νίκος Νεσιάδης (1995/96 : Υπηρεσιακός για λίγο διάστημα μετά την αποχώρηση του Vlado)
 17. Slobodan Subodic (1995/96 : Η ομάδα άλλαξε ξένο - τον Toolson στη θέση του Liberty- και μείναμε τελικά 10οι κι εκτός Ευρώπης.
 18. Γιάννης Ιωαννίδης (το 1996/97, μας πήγε τελικό Α1 και ημιτελικά στο Κύπελλο, ενώ την επόμενη σεζόν, 1997/98 φτάσαμε τελικό Ευρωλίγκας, τελικό Κυπέλλου και τετράδα στο πρωτάθλημα. Το ρεκόρ του στη διετία 49 νίκες και 20 ήττες.
 19. Γιώργος Καλαφατάκης (1998/99 : ξεκίνησε δυνατά η ομάδα με πρόκριση στο F4 του Κυπέλλου και 9 νίκες σε Ελλάδα-Ευρώπη, αλλά μετά τις γκέλες σε Ουγγαρία και Σπόρτιγκ απομακρύνθηκε. Στα θετικά του η επιλογή του Ruben Patterson... στα αρνητικά του η αντικατάσταση του με τον ... Brandon Williams.
 20. Φώτης Κατσικάρης (1998/99 : υπηρεσιακός για μερικά ματς -νικηφόρα στο πρωτάθλημα και την αναμέτρηση με τη Buducnost στην Ευρώπη που δεν ήθελε να καταγραφεί στο ενεργητικό του ο επόμενος ευρωκώουτς.)
 21. Κώστας Πολίτης (1998/99 : τέλειωσε τη σεζόν, πηγαίνοντας την ομάδα στον τελικό του Κυπέλλου - χάρη στον Lloyd Daniels, ενώ στην Α1 μείναμε 5οι.
 22. Dušan Ivković (1999/00: πολλοί έβριζαν όταν ήρθε αλλά βούλωσε στόματα. Ο καλύτερος προπονητής που έχει περάσει από τον πάγκο μας - για μένα. Πήραμε το Κύπελλο το 2000, πήραμε το Σαπόρτα καπάκι, μείναμε 4οι στα playoff -ας είναι καλά οι γκέλες με Έσπερους και με Μαρούσι λόγω της τιμωρίας από τα επεισόδια με Ολυμπιακό. Η καλύτερη ομάδα της ΑΕΚ που έχω δει στο παρκέ. Την επόμενη σεζόν 2000/01, φτάσαμε στους 4 της Ευρωλίγκα, πήραμε ξανά το Κύπελλο ενώ μείναμε στα ημιτελικά της Α1 . Συνολικό ρεκόρ 45 νίκες και 21 ήττες στην διετία.
 23. Dragan Sakota (2001/02 . Κακό ξεκίνημα στο κύπελλο, καλή πορεία στην Ευρώπη που χάσαμε τη Bologna ελέω διαιτησίας στα ματς με τους πράσινους, αλλά κυρίως εντυπωσιακή πορεία στο πρωτάθλημα - πρώτοι στην κανονική περίοδο με εμφατικές νίκες επί των αντιπάλων μας και κατάκτηση του τίτλου μετά από 32 χρόνια, και την εντυπωσιακή ανατροπή στους τελικούς με τον Ολυμπιακό. Την επόμενη χρονιά, στην Ευρώπη είμασταν τραγικοί, στο Κύπελλο ξεμείναμε και πάλι νωρίς. Στο πρωτάθλημα είμασταν 1οι μέχρι να φύγουν τον Κακιούζη και φτάσαμε στους τελικούς όπου ίσως να το παίρναμε αν έπαιζε ο Ντικούδης στον 4ο τελικό στα Λιόσια. Ρεκόρ διετίας : 53-15.
 24. Φώτης Κατσικάρης (2003/04. Η φυσιολογική επιλογή, μετά από τόσα χρόνια βοηθός. Η ομάδα παίζοντας και πάλι στα Λιόσια, το πάλεψε στην Ευρωλίγκα μένοντας εκτός 2ης φάσης στην ισοβαθμία, έμεινε 6οι στην κανονική περίοδο αλλά έκανε το break στα playoff κι έφτασε στα ημιτελικά όπου την πρόδωσαν οι τραυματισμοί. Περισσότερα όνειρα την επόμενη σεζόν 2004/05, εντυπωσιακή επιστροφή στην ελίτ της Ευρώπης χάνοντας τους '8' στην ισοβαθμία, πάλι 6οι στη regular αλλά καταπληκτικές εμφανίσεις στα playoff και παρουσία στον τελικό. Εκεί αν υπήρχε ο Bailey ίσως η πορεία ήταν διαφορετική. Ρεκόρ διετίας : 39-33.
 25. Λευτέρης Κακιούσης (2005/06. Ο υπερτιμημένος στον γηραιό προπονητής, αποδείχθηκε φούσκα. Η ομάδα βολόδερνε και αν εξαιρέσουμε την παρουσία στα ημιτελικά του Κυπέλλου δεν κατάφερε τίποτα άλλο. Σάκος του μποξ στην Ευρωλίγκα ενώ στο πρωτάθλημα μείναμε 7οι και στα playoff φάγαμε 30ρες από τον Ολυμπιακό - συνολικό ρεκόρ 13-15.
 26. Βαγγέλης Αλεξανδρής (2006/07 . Ξεκίνησε φαίρνοντας παίκτες ονόματα που είχαν 'ξεμείνει'. Η ομάδα έκανε κάποιες νίκες, αλλά και πολλές-πολλές γκέλες και δίκαια απομακρύνθηκε αφού βλέπαμε το φάσμα του υποβιβασμού. Είχε 5 νίκες και 10 ήττες)
 27. Σούλης Μαρκόπουλος (Σουλούπωσε κάπως την ομάδα, καταφέραμε να γλυτώσουμε τα χειρότερα και τερματίσαμε τελικά 9οι, έχοντας ένα ρεκόρ 5 νικών και 6 ηττών).
 28. Άγγελος Κορωνιός (2007/08. Εντυπωσιακό ξεκίνημα στο Κύπελλο με 3/3 εκτός έδρας. Διαζύγιο μετά το πρώτο ματς στο πρωτάθλημα).
 29. Δημήτρης Πρίφτης (2007/08. Ήταν υπηρεσιακός για δυο ματς, μια νίκη επί της Ολυμπιάδας, μια ήττα από Άρη στο Αλεξάνδρειο).
 30. Βαγγέλης Αγγέλου (2007/08. Ήρθε μετά πολλών επαίνων, κατάφερε γιατί περί κατορθώματος πρόκειται να αποκλειστεί από την Cholet που είχε έρθει για τουρισμό στην Αθήνα και να του προσάψω τον επιθετικό προσδιορισμό 'Σολεαποκλεισμένος', ενώ στο πρωτάθλημα αν κι είχαμε υλικό ακόμα και για τετράδα μείναμε τελικά 7οι . Το ρεκόρ του μαζί με τα playoff ήταν 12-13)
 31. Κώστας Φλεβαράκης (2008/09. Η ομάδα την πρώτη χρονιά που στήθηκε σχεδόν αποκλειστικά από τον ίδιο στο θέμα των ξένων, στάθηκε αξιοπρεπέστατα, καθάρισε νωρίς την παραμονή -δυστυχώς αυτοί είναι οι στόχοι μας πλέον- κι έχασε τα playoff στις λεπτομέρειες. Δικαιολογημένα παρέμεινε στον πάγκο, κι έγινε ο πρώτος που το κατάφερε αυτό μετά από τον Κατσικάρη, κράτησε όρθια την ομάδα και το roster στους κλυδωνισμούς που έφερε η έλλειψη δελτίων, ο αποκλεισμός στα χαρτιά στο Κύπελλο, οι δυο ήττες χωρίς ξένους στην Α1, και τελικά εξωθήθηκε στην παραίτηση. Είχε συνολικά 14 νίκες, 22 ήττες .)
όπως βλέπετε, 32ος είναι ο Πεδουλάκης - ας ελπίσουμε να μην 'καούμε'...

10 σχόλια:

A-diorthotos είπε...

Μιά χαρά προπονητής είναι ο Πεδουλάκης φίλε μου. Δεν ξέρω γιατί έφυγε ο Φλεβαράκης, δεν είμαι τόσο μέσα όσο εσύ στα πράγματα της ΑΕΚ, αλλά ο Πεδουλάκης είναι πάνω απ τον μέσο όρο των προπονητών που δουλεύουν στην Ελλάδα.
Επειδή όμως τα πάντα είναι υποκειμενικά, θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι γιά να δω αν εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος
Θεωρείς τον Φώτη Κατσικάρη καλύτερο ή χειρότερο προπονητή απ τον Πεδουλάκη;
Γιά την ιστορία με τον Παταβούκα τα πράγματα είναι περίπου έτσι
Και λέω περίπου γιατί ο Μαλακατές τότε προτίμησε τον Πεδουλάκη γιά τον Παναθηναϊκό επειδή έπαιζε καλύτερη άμυνα, ο Παταβούκας ήθελε να πάει στον Παναθηναϊκό επειδή πήγαινε σχολείο στο 3ο (απέναντι απ τη Λεωφόρο δηλαδή)και ο Μαζαράκης τον φόρτωσε στο παπί του και τον πήγε να υπογράψει ... αιφνιδιαστικά στην ΑΕΚ!
Παλιές, καλές ιστορίες
Καλή χρονιά!

haridimos είπε...

Η κρίση μου για τον Φώτη είναι υποκειμενική γιατί τον ξέρω προσωπικά σχεδόν 25 χρόνια..

cable είπε...

Αλλαγή προπονητή, αποχώρηση ΜακΓκράθ και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων... όλα στραβά πάνε.

A-diorthotos είπε...

Κι εγώ δεν έχω εντελώς αρνητική άποψη γιά τον Κατσικάρη, απλά τον θεωρώ υπερτιμημένο.
Αλλά αυτό δεν αφορά τώρα την ΑΕΚ
Ας δούμε λοιπόν τί θα κάνει ο Πεδουλάκης, σ αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες

haridimos είπε...

Άσε να κάτσει πρώτα, γιατί έγινε ντου σήμερα στην προπόνηση κι είναι έτοιμος να τα βροντήξει...

A-diorthotos είπε...

Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι, εγώ που είμαι εντελώς αδαής γιά τα διοικητικά της ΑΕΚ; (δεν είμαι καν ΑΕΚτζής, απλά την εκτιμώ και τη σέβομαι απεριόριστα στο μπάσκετ).
Ποιός κάνει κουμάντο στα διοικητικά της ομάδας μπάσκετ αυτή τη στιγμή;
Ο ερασιτέχνης;
Κι αν ναι, αυτοί που κάνουν επεισόδια στις προπονήσεις δεν είναι με την Original?
Συγγνώμη αν δεν καταλαβαίνω κάτι καλά, αλλά πραγματικά θέλω να καταλάβω

haridimos είπε...

Υπάρχει διοίκηση πρωτοδικείου που έχει φτιαχθεί από την Ερασιτεχνική και με τη σύμφωνη γνώμη του μεγαλομετόχου (Φιλίππου), γιατί χωρίς τη συναίνεση του τελευταίου δε γίνεται τίποτα.

Εδώ και καιρό η ηγετική ομάδα της σημερινής ΚΑΕ τα έχει ουσιαστικά σπάσει με την Original (οι λόγοι κάμποσοι και δεν είναι της παρούσης). Θα μπορούσε θεωρητικά να φύγει τον Καραμανλή η Ερασιτεχνική, αλλά από όσο ξέρω τον στηρίζει και ο γιαουρτάς ενώ αν φύγει το οικονομικό πρόβλημα θα είναι ακόμα πιο οξυμένο, συνεπώς δεν μπορεί να το κάνει πρακτικά και προφανώς προσπαθούν να κάνουν τον Καραμανλή (που έχει κάνει άπειρα αυτογκολ φετος) να εφαρμόζει αυτά που θέλουν χωρίς να φεύγει από τη θεσμική του θέση.

A-diorthotos είπε...

Μάλιστα
Χάος ...

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτα πράγματα από γελοία στρατιωτάκια του τάχα μου συνδεσμιακού κινήματος.

Ο Καραμανλής (όπως και ο κάθε πρόεδρος ομάδας) πρέπει να στηρίξει την επιλογή του (όποια και εάν είναι είτε μας αρέσει είτε όχι).

Εάν ξαναπαρουσιαστεί τέτοιο φαινόμενο, αυτοί που το προκάλεσαν θα πρέπει να μην ξαναεισέλθουν σε αγώνα της ΑΕΚ για το υπόλοιπο της μίζερης εξαρτημένης ζωής τους.
Εάν παρουσιαστεί φαινόμενο αποδοκιμασίας του προπονητή σε αγώνα της ομάδας, η διοίκηση θα πρέπει αμέσως να ζητήσει την εκκένωση αυτής της πλευράς της κερκίδας.
Αυτά θα πρέπει να είναι αντικείμενο μιας νηφάλιας κοινής ανακοίνωσης της ΚΑΕ και της ΕΡΑ.

Στέλιος

vangelakas είπε...

Ὡραῖο τὸ ἀφιερωματάκι σου στοὺς προπονητές!